Kolme lasta uimapuvuissaan seisoo uima-altaan edustalla ja heitä kohti taustalta suihkuaa vettä.

Lapsille riittää koettavaa Kouvolassa

Oletko tulossa vierailulle perheen pienimpien tai jo vähän isompien lasten kanssa? Kouvolassa riittää lapsille nähtävää ja koettavaa moneen makuun. Saat kotiinviemisiä ja suut makeaksi Kouvolan Lakritsin tehtaanmyymälässä. Liikennepuistossa koetaan polkuautoilun riemua ja Tykkimäen huvipuistossa viihtyy koko perhe.

Tykkimäen huvipuisto – Vauhtia koko perheelle

Tykkimäen huvipuisto on Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto. Huvipuiston tarina ulottuu kahdeksankymmentäluvulle asti, mutta puistokokonaisuus on kehittynyt viime vuosina harppauksin. Itse huvipuistoon on tullut lähes vuosittain uusia huvittelumahdollisuuksia, kuten laitteita ja Atreenalin-puisto.

Huvipuistossa on otettu huomioon kaikenikäiset ja kokoiset, jotta jokaiselle löytyisi hauskaa tekemistä. Valasveneet ja Safari sopivat perheen pieninmpien seikkailuihin, kun taas Star Flyer ja Endeavour pistävät takuulla pään pyörälle perheen hurjapäiltä. Huvipuistoon ei ole sisäänpääsymaksua, joten tule viettämään kesän paras päivä. Löydät täältä aukioloinfon ja hinnaston.

Aquapark – Polskuttelijan unelma

Vesipedoille löytyy aivan oma osasto – Aquapark. Hyppää vesiliukumäkeen tai anna kaatuvan vesitynnyrin kastella sinut oikein kunnolla! Nuoremmat polskijat voivat huvitella kahluualtaan vesisuihkuissa ja uimisen välissä vatsat täyttyvät ravintola Loiskeessa.

Aquaparkissa on helppo viettää touhukas vesipäivä, eikä tekeminen tule loppumaan kesken. Vesipuisto on kävelymatkan päässä huvipuistosta ja aivan Käyrälammen rannalla. Tutustu vesipuiston aukioloaikoihin ja hinnastoon.

Actionpark – Riemua ympäri vuoden

Vaikka sadesää yllättäisi tai talven viima puhaltaisi, niin vauhdikas tunnelma ei sammu Actionparkissa. Sisäpuisto on auki koko vuoden ympäri ja siellä riittää tekemistä kaikenikäisille. Prisman rakennuksessa sijaitsevassa puistossa on mahdollista temppuilla trampoliineilla, hypätä vaahtomuovimereen ja treenata eri liikuntamuotoja. Actionparkista löytyy tekemistä myös aikuisille, joten kenenkään ei tarvitse arastella siirtymistä hupivaihteelle.

Suut makeaksi Kouvolan lakritsitehtaalla

Kouvolan Lakritsin tehdas on aivan keskustassa. Vain kilometrin päässä Matkakeskukselta. Lakritsitehtaan yhteydessä sijaitsevasta elämyksellisestä tehtaanmyymälästä löydät maailman parasta lakritsia palana, nauhana, jauheena ja kastikkeena. Nappaa tehtaanmyymälästä tuliaisia tai matkaevästä Kouvola-päivän retkiin. Tutustu myös samassa rakennuksessa olevan lounasravintola Ruokala 57:n herkulliseen tarjontaan.

Suoraan paalupaikalle Kouvolan liikennepuistossa

Liikennepuistossa lapset pääsevät ilman aika-ajoja starttaamaan liikennekoulutuksen paalupaikalta.

Onko lasten liikennekäyttäytyminen hanskassa? Tule koko perheen kanssa kokemaan polkuautoilun riemua ja opettelemaan liikennesääntöjä Kouvolan liikennepuistoon.

Kouvolan liikennepuisto sijaitsee Jaakonpuistossa Kalevankadun varrella. Rautatieasemalta matkaa Jaakonpuistoon on noin 600 metriä. Rautatieasemalta lähtevältä Tornionmäen bussilla (12T) pääsee liikennepuistoon jäämällä pois Kauppaoppilaitoksen pysäkillä. Liikennepuisto on avoinna toukokuusta elokuun puoleenväliin. Liikennepuisto on maksuton.

Alueella on ohjaaja, joka neuvoo, opastaa lapsia autojen käytössä ja kertoo liikennesäännöistä. Ohjaaja myös antaa polkuautot käyttöön ja jakaa ajovuorot. Liikennepuistossa on 25 polkuautoa alle 140 cm:n pituisille kuljettajille. Puistossa lapset ovat vanhempien tai heidät paikalle tuoneiden aikuisten vastuulla, eikä pieniä lapsia saa jättää alueelle ilman huoltajaa.

Yli viiden lapsen ryhmiä pyydetään varaamaan aika aina etukäteen liikennepuiston ohjaajalta. Voit varata ajan soittamalla numeroon +358 20 615 8255. Liikennepuiston toiminnasta vastaa Kouvolan kaupunki. Liikennepuiston yhteydessä on wc ja leikkipaikka.

Avoinna:

ti–pe klo 10.00–17.00
la 10.00–14.00

Tule leikkimään Hampstapuistoon ja muihin leikkipaikkoihin

Hampstapuisto on aivan Kouvolan keskustan ytimessä Keskuspuistossa. Matkakeskukselta on matkaa Hampstapuistoon noin 500 metriä. Tässä leikkipaikassa viihtyy koko perhe.

Kouvolassa on 108 leikkipaikkaa, jotka ovat varustelutasoltaan erilaisia. Pienimmissä leikkipaikoissa on perusvälineet, kuten keinu ja jousiväline. Suuremmilla leikkikentillä on usein pelialue ja haastavampia kiipeilytelineitä.

Alueet sijoittuvat eri puolille kaupunkia niin, että ne ovat mahdollisimman tasapuolisesti kaikkien saavutettavissa. Leikkipaikat löydät Kouvolan karttapalvelusta.

Urheilupuisto

Urheilupuistossa liikut ja vietät aikaa monipuolisesti. Lapset viihtyvät leikkipaikassa tai sitten koko perhe voi pelata kierroksen tai kaksi frisbeegolfia. Urheilupuiston frisbeegolfrata on aloittelijoille ja harrastajille soveltuva rata. Radan peliaika on noin 45 minuuttia. Frisbeekiekkoja saa lainaksi Urheilupuiston uimahallilta.

Puiston Kenkäkukkula on suosittu mäenlaskupaikka ja nurmialueet muuttuvat talvisin hiihtomaaksi. Laajoilla nurmialueilla voi kesäisin viettää aikaa ja nauttia vaikkapa kesäisestä piknikistä. Urheilupuistossa on muun muassa pesäpallostadion, yleisurheilukenttä, jäähalli, skeittipaikka ja tenniskentät. Kaikki, mitä tarvitset aktiiviseen päivään.

Vieraile myös:

– Kouvolan pienoisrautatiemuseo esittelee pienoismalleja junista ja junaradoista. Museo sijaitsee vanhassa rautatieläisten koulurakennuksessa, 100 metrin päässä Kouvolan rautatieasemalta.

– Niivermäen luonnonsuojelualueella sijaitseva luontopolku on noin kaksi kilometriä, ja se sopii koko perheelle. Luontopolku sijaitsee Kuusankoskella aivan kauppakeskus Veturin vieressä. Polun varrella on opastauluja, joissa kerrotaan Niivermäen alueen luonnosta. Tauluissa on myös lapsille suunnattu Kaarne-korpin osuus, jossa Kaarne johdattaa lapset metsäluonnon pariin mukavien tehtävien avulla.

– Kalalammen luontopolku on noin kaksi kilometriä, ja se sopii koko perheelle. Kalalampi sekä sitä ympäröivä metsä suopainanteineen on monimuotoinen ja arvokas elinympäristö keskellä asutusta Lehtomäen kaupunginosassa. Karun metsälammen kirkkaaseen veteen voi pulahtaa kesällä uimaan. Polku kulkee lähes koko matkan pitkospuilla ja sen varrella voi nähdä monipuolisesti eri lintulajeja, kuten telkän, kanahaukan, laulujoutsenen tai puukiipijän. Kalalammen rannalla on siirtolohkare eli kansanomaisesti sanottuna hiidenkivi muistuttamassa jääkaudesta.

Hopeakuula Arcadesta löydät kymmeniä erilaisia flippereitä. Se on kunnianosoitus pelihallien kulta-ajalle. Hopeakuula Arcade sijaitsee Kouvolassa, Kellomäen alueella Vanhalla haitaritehtaalla. Noin 30 minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Sopii koko perheelle.

Palaa sivun alkuun