Pianokonsertti: Anastasia Injushina

Pianokonsertti: Anastasia Injushina

Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola

12.9.2024 20.20
19.00 20.20

Anastasia Injushina aloitti musiikkiopinnot Pietarin konservatorion erikoismusiikkikoulussa 80-luvulla ja vuonna 1991 Suomeen muuton jälkeen opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa Vitali Berzonin ja myöhemmin Vjatseslav Novikovin johdolla.

Varsinainen ura solistina ja kamarimuusikkona lähti nousuun Injushinan voitettua maineikkaan ARD kansainvälinen musiikkikilpailun 1. palkinnon, jonka jälkeen Euroopan konserttisalit tulivat hänelle tutuiksi.

Injushina johti yhdessä pianotaiteilija Ralf Gothonin kanssa vuosina 2009-2013 Helsinki Springlight-kamarimusiikkifestivaalia. Konserttitoiminta ja levytykset ottivat kuitenkin voiton ja seuraavina vuosina Anastasia keskittyi solistin tehtäviin, lähinnä Saksassa, mutta silloin tällöin myös Suomessa.

Anastasia Injushinan levytyksistä mainittakoon Ondinelle tehty Mozartin teosten ja Bach & Sons-levy, joka sai erittäin lämpimän vastaanoton kansainvälisiltä kriitikoilta. BBC Classic otti levyn kantakäyttöön ja se onkin ollut osana sen musiikkiohjelma-tarjontaa jo 10 vuoden ajan! Pianotaiteilija on tehnyt edelleen säännöllisesti nauhoituksia, myös YLE:lle.

Erityisen hedelmällistä yhteistyötä Anastasialla on ollut Hamburger Camerata -orkesterin kanssa. Yhdessä he ovat kiertäneet Baltiassa, Tanskassa, Saksassa ja Venäjällä suurilla festivaaleilla ja maineikkaillla konserttilavoilla, josta voi mainittakoon Hampurin Elb-Philarmonie, Amsterdamin Concertgebouw ja Helsingin Musiikkitalo.

Kamarimuusikkona Injushina on konsertoinut säännöllisesti eri kokoonpanoilla Hollannissa, Saksassa, Dubaissa, Belgiassa ja Suomessa.

Tapahtuman tiedot

Tapahtumaan on esteetön pääsy

Tapahtuma on maksullinen

Hintatiedot

6 - 12€

Järjestäjä

Pohjois-Kymen musiikkiopisto

Palaa sivun alkuun