Käyrälampi_ilmakuva_pyöräily

Ruskaretken tunnelmissa Käyrälammella

Käyrälammen syke ei sammu syksyn saapuessa. Kiukaat lämpenevät tuttuun tapaan sen vastarannoilla ja luontopolulla patikoijat virittävät nuotiopaikoille tulia.

Käyrälammella riittää kesäisin kuhinaa, kun hiekkaranta, rantalentiskentät ja iso laituri hyppytorneineen keräävät hellekeleistä nautiskelevia lomailijoita. 

Rannan vierustalle nousseessa upouudessa lomakohteessa Tykkimäki Resortissa tunnelma vain kohenee iltojen hämärtyessä ja kesän kääntyessä syksyyn.

Lokakuussa Resortissa vietetään Ruskaviikkoja. Ruskamatkailija yöpyy modernissa hirsihuvilassa, huippuvarustellussa villassa, sympaattisessa lomamökissä tai romanttisissa merkeissä Glamping Laawussa.

Päiväohjelmaksi voi valita melontaretken, maastopyöräilyn metsäpoluilla tai reippailun ulkoilureitillä, jonka varrella voi istahtaa luonnokauniille nuotiopaikoille.

Omatoimisille happihyppelyille pääsee Resortin portin vierestä. Välinevuokrauksesta ja ohjatuista aktiviteeteista vastaa yhteistyökumppani Saimaan Palju Events.

Kun aktiviteetit syksyn kultaamassa järvimaisemassa on suoritettu, illalla voi rentoutua saunassa ja nauttia ravintola Lammenranta Kitchen & Barin makuelämyksistä.

Ravintola palvelee sekä Resortilla majoittuvia että paikallisia asiakkaita ympäri vuoden. Sen à la carte -menu uudistuu vuodenaikojen mukaan, mutta listalla säilyvät laavakivigrillin herkut ja kiviuunipizzat. Tarjolla on myös sunnuntaibrunsseja.

Kiuas kuumana

Myös vastarannalla siintävällä Tykkimäen Saunalla nautiskellaan syystunnelmista. Kaikille avoimessa saunassa lämpenee ison saunatilan lisäksi tiettyinä päivinä saunalautta. Sen voi varata myös omalle seurueelleen yksityiskäyttöön.

Aamusauna on joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Syyskuussa on viikoittain saunajoogaa vuoroin saunalautalla ja pääsaunassa 50 asteen lämmössä. Sen jälkeen pääsee kuumiin löylyihin ja järveen vilvoittelemaan.

Uimisesta voi nauttia Tykkimäen Saunalla ympäri vuoden. Pääsaunan ovelta kulkee lämmitetty käytävä terassin läpi laiturille, jonka uimaportaiden kaiteet ovat myös lämmitetyt.
Anniskeluoikeudella varustetusta kahviosta saa juomia ja pientä naposteltavaa. Terassilla loimuavat nuotiot luovat tunnelmaa pimenevinä iltoina.

Tykkimäen Saunan syysaktiviteetteihin kuuluvat niin Soihtujen yön viininmaistelu ryhmille kuin ohjattu kahvakuularyhmä ennen saunaa tai saunomisen lomassa.

Kymenlaakson liiton ja EU:n osarahoittama -logot

Vastuullisuuden kautta

Tykkimäki Resortin toimintaa ohjaa majoitusalan toimijoiden kansainvälinen Green Key -ympäristösertifikaatti, jonka tiukat vaatimukset edistävät kestävää matkailua. Yritys on sitoutunut tehostamaan mm. energian ja veden säästöä ja vähentämään ympäristökuormitusta.

Myös yhteistyökumppani Saimaan Palju Events tekee pitkäjänteistä vastuullisuustyötä. Sille on myönnetty Ekokompassi -sertifiointi ja Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkintä.

Palaa sivun alkuun