Kouvola on urheilukaupunki
11.03.2020

Liikuttavaa menoa

Kouvoloidit ovat liikkuvaista sakkia. Paikallisten sykkeet kohoavat hiihtolatujen lisäksi myös omien liigajoukkueiden kotipeleissä ja kyllä meillä todellakin osataan kannustaa!

Kouvola on urheilukaupunki, monessakin mielessä. Kaupungissa saat helposti sykkeen nousuun niin hiihtoladuilla, kuin laskettelurinteessä, mutta myös penkkiurheilu on Kouvolassa arvostettua kansanperinnettä. Omiamme me on tykätty kannustaa innokkaasti, mutta rehdin asiallisesti. Silloin kun saadaan vieraita kisailemaan paikallisille näyttämöille, niin vieraat otetaan avosylin vastaan ja heidät toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi.

Liigajoukkueiden suhteen Kouvolassa tilanne on lievästi sanottuna herkullinen. Kaupungista löytyy liigajoukkueita niin jääkiekon, pesäpallon, kuin koripallon saralta, eli Kouvolassa nautitaan ympäri vuoden parhaasta mahdollisesta penkkiurheilusta. Kiireisellä viikolla hallilta ehtii hädin tuskin kotiin kääntymään.

Kiekkoa, koreja ja korkeita syöttöjä

Tupa on KooKoon kotipelien aikaan ollut lähes aina tupaten täynnä, joten tunnelma on ollut myös katossa. Lumon Areena sijaitsee aivan Kouvolan keskustan kupeessa, eli kun tulet junalla tai bussilla Matkakeskukselle, odottaa urheiluhuuma aivan nurkan takana. Voittoja pääsee puolestaan helposti juhlimaan keskustan ravintoloihin. Toki sinne pääsee kätevästi myös nuolemaan tappioiden jälkeen haavoja, jos niin ikävästi käy.

Jääkiekon lisäksi sateisia kelejä voi paeta koripallon valloittavaan maailmaan. Korisliigassa pelaavien Kouvojen donkkauksia voi ihastella kauden aikana Jatke Areenalla. Ei parane unohtaa, että saman katon alla voit nauttia naisten Korisliigan peleistä Kouvottarien otteluissa.  Kun jääkiekko- ja koripallopelit sattuvat samoille viikoille, niin kouvolalaiset ehtivät hädin tuskin vaihtaa KooKoon huivin Kouvojen vastaavaan, kun taas pitäisi olla mukana menossa!

Koripallon ja jääkiekon lisäksi on hyvä muistaa, että Kouvolassa on kunnostauduttu myös Suomen kansallislajin saralla. KPL:n syöttö nousee kesäisin korkealle KSS Energia Areenalla ja Kouvolalle ominaiseen tyyliin, tämäkin kilpakenttä sijaitsee aivan keskustan kulmalla. Olipa vastassa sitten jokin lännen titaaneista, tai vaikka naapurikaupungin pesäpallourhot, niin KPL:n joukoista saa aina kovan vastuksen. Eivätkä paikalliset fanitkaan päästä vastapelaajaa helpolla.

Kisakatsomot ja jälkipelit

Jos sattuu käymään niin ikävästi, että et pääse syystä tai toisesta itse nauttimaan hallin tunnelmasta, niin hätä ei ole tämännököinen. Kouvolan keskustan ravintolat ovat kunnostautuneet kisakatsomoina ja esimerkiksi Pub Old Tomissa on kiekkopelien aikana kova vilinä ja vilske. Urheilujuhlan tuntua löytyy kaupungissa siis myös katsomon ulkopuolelta.

Sitten kun pelit on saatu pelattua, niin jälkipyykki on toki pestävä. Joskus käy niin onnellisesti, että kentältä kannetaan kotiin arvometallia, mutta joskus pitää myös hyväksyä, että kaveri oli tällä kertaa parempi. Kävi miten kävi, niin jälkipelejä kannattaa pelata esimerkiksi Gastropub Betonyssa, missä voi nauttia kouvolalaisen urheilujuhlan jälkeen paikallisista aineksista valmistettua murkinaa.

Rohkeasti siis vain paikallisten mukana penkkiurheilemaan. Kouvolassa kaikki ovat tervetulleita hallille ja kentälle!