Tykkimaen huvipuisto Kouvolassa
02.05.2022

Suomen rennoin huvipuisto

Huvipuistossa vietetystä päivästä ei tarvitse ottaa Tykkimäellä stressiä, sillä Kouvolasta löytyy Suomen rennoin huvipuisto.

Tykkimäen huvipuisto sijaitsee luonnonkauniin harjun laella mäntykankaalla sadan metrin korkeudella merenpinnasta. Starflyer vie matkustajan siitä vielä 72 metriä ylemmäs. Jos pitää silmiään auki, näkymä antaa kauas, tosin maisemia on ihailtava seitsemänkympin tuntinopeudesta.

Tykkimäki on tunnettu siitä, että siellä ei edes kesän ruuhkaisimpina hetkinä päivä kulu jonottaessa. Huvipuistossa on myös useita laitteita, joissa pituusraja on 90 senttiä, eli myös perheen pienimmille huvittelijoille löytyy tekemistä.

Tykkimäki on myös eläinpuisto

Huvilaitteiden lisäksi Tykkimäellä voi tutustua myös Kustin ja Kertun karvaisiin ystäviin. Kaveriporukkaan kuuluu ainakin kanoja ja kukkoja, minipossuja, kaneja, lampaita karitsoineen ja vuohia kileineen sekä aikaisempien kesien tapaan poneja ja aasi, joilla voi kokeilla ratsastusta.

Eläinystävät pitävät rapsuttelusta,  siksi minimaatilalla ei ole varoituksia, joissa kielletään koskemasta eläimiin. Sen sijaan kyltissä lukee: ”Voit kiivetä aidan yli harjaamaan lampaita.” Tai: ”Eläimiä saa syöttää.” Minipossujen kohdalla on tosin ohjeena, että possut eivät pidä taputtelusta, paijaamisesta kylläkin.

Huvipuiston lisäksi kannattaa toki muistaa piipahtaa Aquaparkin pärskeissä ja käydä huvittelemassa Actionparkissa