Kuva tulossa
29.01.2019

Faktaa päätöksentekoon

Kokoukset ja juhlat saat järjestettyä kätevästi Kouvolassa.

Elämä on aika ajoin yhtä juhlaa, mutta joskus myös pelkkää kokousta. Oli kyse sitten kummasta vaihtoehdosta vain, niin yllätä vieraasi ja valitse tilaisuutesi kohteeksi Kouvola.

Jos lähestyt asiaa pääkaupunkiseudulta, niin huomaat, että Kouvola on aidosti lähellä. Matkaa Helsingistä on noin 135 km. Autolla matka taittuu puolessatoista tunnissa ja junalla vielä nopeammin. Junayhteys molempiin suuntiin on noin tunnin välein, keskustasta keskustaan. Kouvola tunnetaan rautateiden risteysasemana ja sitä se onkin, muun muassa. Sen vuoksi Kouvolaan pääsee helposti junalla myös muualta. Toki maantietkin tänne tuovat.

Kouvolan keskustassa voit järjestää tilaisuutesi vaikka erityisessä juhlatalossa tai kulttuurikeskus Kouvolatalossa. Erinomaisia kokoustiloja löytyy myös hotelleista, jolloin voi majoittua samassa paikassa. Keskustassa kaikki on lähellä ja kävellen pääsee paikasta toiseen.

Kun katsotaan keskustasta hieman kauemmas, niin esimerkiksi Kuusankosken kaupunginosasta löytyy mielenkiintoisia paperiteollisuuden synnyttämiä kohteita. Miten olisi kokous tehtaan entisissä tiloissa? Entäpä puuhuvilassa, missä ovat vierailleet tehtaanherrojen lisäksi monet presidenttimme? Maukasta ruokaa tyylikkäästi tarjoiltuna ja pienelle ryhmälle huvilasta löytyy myös nukkumapaikat.

Kuusankoskitalo on alueen varsinainen kokoustalo. Suurimpaan tilaan Kuusaasaliin mahtuu jopa 500 ihmistä ja se soveltuu erinomaisen akustiikkansa johdosta myös erilaisiin konsertteihin. Pienempiä tiloja löytyy tarpeen mukaan. Jos etsit todella suurta tilaa, niin Kouvolan jäähalli on toiminut näyttämönä tuhansien henkilöiden tilaisuuksissa. Jäähalli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa.

Työhyvinvointiin liittyvät tapahtumat ovat tätä päivää. Kouvolasta löytyy kohde, jossa on katto korkealla ja seinät leveällä – Repoveden alue. Vie tapahtumasi sananmukaisesti metsään. Jo muutama minuutti metsässä riittää kohentamaan mielialaa, mitä tekeekään muutama tunti metsässä? Uskallatko kokeilla? Ohjelmapalveluyrityksemme pitävät huolta ruokapuolesta ja siitä, ettei kukaan pääse eksymään. Tykkimäen huvipuiston alueella on myös mahtavat puitteet isojen juhlien järjestämiseen. Varaa huvipuisto ja anna vieraidesi viihtyä. Huvilavetilla voit pitää tarvittavat puheet ja illan voi päättää vaikka konserttiin.

Kun juhlat kestävät pitkään tarvitaan yösijaa. Kouvolan keskustasta löytyy majoitusta varten lähes 300 huonetta. Koko majoituskapasiteetti Kouvolassa on noin 1500 vuodepaikkaa.

VisitKouvolan kokous- ja tapahtumapalvelu auttaa sinua löytämään oikeat tilat ja palvelut. Kouvolan kaupunki puolestaan toivottaa tapahtumasi tervetulleeksi ja osoittaa vieraanvaraisuutta esimerkiksi järjestämällä vastaanoton tai osoittamalla tilat tapahtumallesi.

Kouvolan kaupungin vieraanvaraisuuskäytäntö

Vieraanvaraisuutta voidaan myöntää, jos tapahtuma on kaupungin strategisia tavoitteita edistävä; - tapahtumalla on huomattava kansallinen tai kansainvälinen merkitys Kouvolan kaupungin kannalta.

Kaupunki voi osoittaa vieraanvaraisuutta esimerkiksi järjestämällä vastaanoton tai osoittamalla tilat tapahtumalle kaupungin omistamista tiloista. Pääsääntöisesti kaupunki osoittaa vieraanvaraisuuttaan vain yhdellä tavalla. Kaupungin kanssa voi sopia myös kaupungin tervehdyksestä tapahtumaan. Vieraanvaraisuutta ei myönnetä maksullisten ja voittoa tuottavien tilaisuuksien yhteydessä.

Vieraanvaraisuutta tilaisuuden järjestäjä voi anoa kirjallisesti toimittamalla hakemuksen Kouvolan kaupungin kirjaamoon, osoite: kirjaamo(at)kouvola.fi tai Kouvolan kaupunginhallitus, PL 85, 45101 Kouvola.

Hakemus on toimitettava viimeistään kaksi kuukautta ennen tapahtuman ajankohtaa.

Hakemuksesta on käytävä ilmi:

· hakijan nimi ja yhteystiedot

· tapahtuman nimi ja päivämäärä

· tapahtuman ohjelma

· arvioitu osallistujamäärä

· osanottajien kansallisuudet sekä vieraslista, jos sellainen on saatavilla

· toivottu vastaanottopäivä ja -aika

Hakija saa päätöksestä tiedon kirjallisesti.

Tarjoilun ja muiden järjestelyiden vuoksi hakijan vastuulla on varmistaa, että henkilömäärä, joka on ilmoitettu vastaanotolle, lounaalle tai päivälliselle, pitää paikkansa. Henkilömäärä on varmistettava yksi viikko ennen tilaisuutta, ellei muuta sovita.


Voit hakea myös muuta tukea tapahtumallesi.