Tykkimäki Aquaparkissa riittää tekemistä
01.06.2020

Etelän allastunnelmaa

Miksi varata pakettimatka allaslomalle Gran Canarialle, kun voi tulla Kouvolaan vesipuisto Aquaparkiin? Ei pitkää lentomatkaa, ei turbulenssia eikä turvatarkastuksia.

Eipä osattu Tykkimäessä arvata pari vuotta sitten, millaisia vieraita uusi vesipuisto Aquapark houkuttelee puoleensa.

Lapsiperheitä saapui toki eniten, mutta allasalueella alkoi näkyä myös parikymppisten nuorten ryhmiä ja pariskuntia ilman lapsia. Siellä he lekottelivat aurinkotuoleilla kirjat kädessä, hakivat välillä juoman ja jäätelön ja piipahtivat vilvoittelemaan veteen.

Vähän kuin olisivat saapuneet etelänmatkalle ja hotellin altaalle, mutta ilman pitkän matkustamisen vaatimaa vaivaa.

Altaita ja mäenlaskua

Aquaparkin suunnittelussa on otettu huomioon kaikenikäiset vesipuistossa kävijät. Kaikkien pienimmille sopii kahluuallas Spray Park, jossa on erilaisia vesisuihkuja ja vesitykkejä.

Water Play on teemoitettu leikkiallas vähän isommille lapsille. Sinne alle metrin mittainen polskija saa mennä 15 vuotta täyttäneen huoltajan seurassa. Lisäksi vesipuistossa on 25 metrin mittainen allas uimataitoisille.

Ja sitten ovat tietenkin Aquaparkin tornista lähtevät viisi erilaista liukumäkeä. Thunder Tunnel on 70 metriä pitkä putkiliukumäki, Pendulum skeittirengasliukumäki ja Body Slide avoliukumäki.

Typhoon Tunnel -rengasliukumäellä on mittaa peräti 105 metriä. Multilane on 4-ratainen, 82-metrinen mattoliukumäki, jonka vierekkäisillä radoilla voi kisata, kuka on alhaalla ensimmäisenä. Kaikki liukumäet päättyvät erillisiin jarrutusaltaisiin, eivät muiden altaissa peuhaavien päälle.

Retkelle vaikka omin eväin

Sadesäällä Aquaparkissa on tilaa, mutta helteisinä kesäpäivinä vesipetojen määrä kasvaa. Vaatelokeroja on 1680. Sitä enemmän ei vieraita oteta sisälle.

Rantakioski ja ravintola Loiske palvelevat niin vesipuistossa peuhaavia kuin viereisellä Käyrälammen uimarannalla kesäpäivää viettäviä lomalaisia. Mutta saa Aquaparkiin tulla chillailemaan ja nautiskelemaan omienkin eväiden kanssa.