Yökerhot Kouvolassa
03.03.2023

Kouvola Nights

Moni matkailija tuntee Kouvolan parhaiten Repoveden kansallispuiston kauniista luonnosta, Maailmanperintökohde Verlan uniikista miljööstä tai Tykkimäen huvipuiston iloisesta fiiliksestä. Toki kaikki edellä mainitut ovat tuntemisen arvoisia, mutta hyvä tunnelma ylettää myös kaupungin keskustaan.

Varsinkin viikonloppuisin Kouvolan ravintolat ja yökerhot täyttyvät nauravista ja laulavista paikallisista ja tietenkin myös matkailijoista.  Talvella terassilla on vähän liian kylmä istuskella, mutta kun tanssijalkaa alkaa vipattaa, niin suunnaksi voi ottaa hämärtyvän Kouvolan illan ja yön.

Aloitellaan

Alkuruuaksi on suositeltavaa nauttia virvokkeiden lisäksi palan painiketta yhdessä kaupungin ravintoloista. Sitten kun juhlimaan lähtenyt rykmentti on saanut murua rinnan alle, voidaan jatkaa iltaa tanssiravintolaan.

Kouvolan ”bulevardin” varrella sijaitseva Gastropub Betony on yksi kaupungin suosituimmista olohuoneista. Kattava juomalista palvelee erityisesti oluen ystäviä. Juomien kylkeen voit tilata herkullisia burgereita tai pikkunälkään itse tehtyjä ranskalaisia.

Paikalliseksi instituutioksi vuosien saatossa noussut  ravintola Pyöreä-Torppa, eli Mutteri, on kaikille karaoken ystäville pakollinen pysähdyspaikka viikonlopun riennoissa. Usein laulajien on jonoksi asti, mutta ajan saa rattoisasti kulumaan Mutterin kuuluisien lohileipien äärellä. Myös ravintola Jolenessa pääsee lauleskelemaan karaokea jo aamusta, ja sen aurinkoisella terassilla voi viettää kesäaikaa vaikkapa torin elämää seuraillen.

Jatketaan!

Noniin! Kaikki ovat saaneet ruokaa ja on tullut aika suunnata Kouvolan yöhön.

Kesäisin Brooklynin terassi täyttyy myös nuorista, ja hyvän biisin tullessa on helppo käväistä sisällä tanssilattian puolella. The Bank-ravintolassa taas voi vaikkapa tilata pullon kuohuvaa ja kuunnella musiikkia aina aamun pikkutunneille asti.

Hieman varttuneempi väki suuntaa Mulligansiin. Livemusiikki houkuttelee melkein joka viikonloppu tuvan täyteen väkeä juhlimaan, sillä jono kiemurtelee ravintolan rappusissa pitkälle iltaan.

Raskaamman musiikin ystävät viihtyvät varmasti House of Rockissa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten ”Rocki”, ”Rockibaari” tai ”Horo”. Paikallisten keskuudessa suosittu klubi houkuttelee maailmalla tunnettuja esiintyjiä tasaisin väliajoin Kouvolaan musisoimaan.

Lopetellaan

Jossain kohtaa ilta alkaa kääntyä aamuksi ja on aika suunnata hotellille tai mökille. Ennen kuin suuntaa matkakeskuksen taksitolpalle, niin kannattaa napata mukaan pikkuisen ilta- tai aamupalaa. Paikalliset suosivat Kouvolan Grilli-Kipsaa, joka tunnetaan paremmin ”Anttilan Mäkkinä”, tai legendaarista Nipan Grilliä. Hyvällä tuurilla saatat bongata listalta Grillit Huurussa sarjasta tutun Sami Hedbergin suosikkeja! 

Sitten vain hotelliin petiin pötköttämään, mutta nähdään seuraavan reissun aikana uudemman kerran!