Kuva tulossa
02.05.2021

Rantalentistä ja paratiisitunnelmaa

Kuhinaa kuin Copacabanassa, mutta vain kivenheiton päässä Kouvolan keskustasta. Käyrälammella pidetään kaupungin parhaat viralliset ja epäviralliset rantabileet ja pelataan rantalentistä koko kesä.

Käyrälammen uimaranta on Kouvolan oma Kultarannikko, Sunny Beach ja Costa del Sol.

Paitsi että Käyrälammella kukaan ei tule työntämään käteen väkisin donitsia ja pujottamaan kaulaan lahjaksi korua, jolle kerrotaan kuitenkin hinta.

Valtatie kutosta matkaavat näkevät kuumista autoistaan kullan ja hopean sävyisenä hohtavan hiekan, pitkälle veteen kurottavan laiturin ja värikkäiden pyyhkeiden läikittämän rannan. Siellä Rivierallaan kouvolalaiset loikoilevat varpaat rantahiekkaan uponneina.

Lisätietoja Kouvolan eri uimarantojen veden laadusta.

Vesipuistosta saunan lauteille

Käyrälammen yhteydessä sijaitsee myös Aquapark, vesipuisto, jonka tornistä lähtee viisi erilaista vesiliukumäkeä ja jossa on teema-altaita eri-ikäisille vesipedoille.

Osa ”Käyskin” rantaan tulevista ostaa liput Aquaparkiin, makoilee sen aurinkotuoleilla, käy välillä laskemassa mäkeä ja nautiskelemassa jäätelöstä ja muista kylmistä virvokkeista.

Osa ottaa rantaelämän urheilun kannalta. Käyrälammen kahdentoista kentän rantalentisstadion on ahkerassa käytössä, ja siellä pidetään kesän aikana myös beach volleyn SM-kiertueen osakilpailuja.

Vesipuiston lisäksi Käyrälammelta löytyy paikalliset ja matkailijat hurmannut Tykkimäen Sauna. Lauteilla voit kohdata aidon kouvoloidin, mutta voit myös vaihtaa kuulumisia matkailijoiden kanssa. Hyvien löylyjen jälkeen Käyrälammen aaltoihin pulahtaminen on lähes euforinen kokemus.

Frisbeegolfia ja uimaranta koirille

Käyrälammen ääreen on rakennettu täysimittainen 18-reikäinen frisbeegolf-rata. Se puikkelehtii rantahietikon läheisyydestä metsän siimekseen, joten helteisinä päivänä voi frisbeetä heittämällä vetäytyä hetkeksi varjoon.

Piknik-puiston grillipaikalla voi valmistaa omia eväitä.

Piknik-puiston vieressä on lasten leikkipaikka ja kanoottilaituri. Ja mikä tärkeintä, sen yhteyteen on rakennettu oma aidattu uimaranta koirille. Pitäähän myös kaikenkarvaisten ystäviemme päästä pulahtamaan kuumana kesäpäivänä vilvoittavaan veteen.