Kuva tulossa

Puotimuseo

06.07.2022

Museoita joka lähtöön

Museoiden ja kulttuurin ystäville ei tule Kouvolassa tylsää, sillä tarjolla on niin maailmanperintökohdetta kuin pienen ratapihan elämää.

Kuka muka väitti, että museossa olisi tylsää? Ei nimittäin ainakaan meillä Kouvolassa! Kouvolassa museot tuovat eilispäivän eloon, mutta myös herättävät ajatuksia modernilla taiteella ja kiehtovalla paikallishistorialla. Mikä parasta, jos kohdalle sattuu harvinainen tilanne, että Suomen suvessa sataa vettä, niin museot ja kulttuurikohteet tarjoavat loistavan pakopaikan ukkoselta.

Museoita kaupungin ytimessä

Kun hyppäät pois junasta tai bussista Kouvolan Matkakeskuksella, niin aivan lähellä on Kouvolan historiaan mainiosti sopiva Pienoisrautatiemuseo, tarkista kuitenkin aukioloajat. Museossa on kahvila Onkapannu.

Kouvolan Museokorttelissa voit samoilla vanhojen puutalojen lomassa ja nauttia idyllisestä tunnelmasta, mutta nimensä Museokortteli on myös useiden museoiden kotipesä.

Kouvolatalon katon alla sijaitseva Poikilo-museot palvelee museoiden ystäviä ympäri vuoden. Taidemuseo ja kaupunginmuseo antavat silmäyksen moderniin huipputaiteeseen, mutta vaihtuvissa näyttelyissä esitellään myös rautatiekaupungin mielenkiintoista paikallishistoriaa.


Tutustu Kouvolan historiaan Kouvolan kotimuseolla

Kouvolan Museokorttelissa seikkaillessasi muista piipahtaa myös Koti- ja RadioMuseossa​. Museo antaa hyvän silmäyksen eilispäivän elämään ja myös erilaisten radioiden mielenkiintoiseen historiaan.   

Kouvolan museoiden ”grand old lady” on UNESCON Maailmanperintökohde Verlan Puuhiomo ja Pahvitehdas, eli kavereiden kesken Verla. Kauniin luonnon keskellä sijaitseva uniikki Verla on säilynyt poikkeuksellisen hyvin meidän päiviimme asti. Opastetuilla museokierroksilla historia todella herää eloon.

Kun olet liikkeellä Repoveden ja Verlan alueella, niin älä unohda tehdä varikkopysähdystä Vuohijärven Luonto- ja kulttuuritalolla. Vaihtuvissa kesänäyttelyissä pääset ihastelemaan taidetta ja Rakkauspuistossa voit rentoutua puutarhassa. Saman katon alta löydät myös herkullisia kahvilatuotteita.

Kulttuuria pitkin kyliä

Kouvolan keskustan museoiden lisäksi myös ympäri Kouvolan aluetta voit seikkailla mielenkiintoisissa kulttuurikohteissa.

Kuusankoskella tehtaan varjoon on versonut kulttuuria. Taideruukki tuo erilaiset luovien alojen toimijat yhteen ja pitkin vuotta voit tutustua vaihtuviin taidenäyttelyihin tehdasmiljöössä.

Ankkapurhan kulttuuripuistossa voit tutustua Kouvolan Alvar Aalto kohteisiin ja Ankkapurhan teaollisuusmuseoon.

Valkealassa voit piipahtaa Puotimuseossa tutustumassa eilispäivän kaupantekokulttuuriin ja kesän näyttelyyn "Ihan hanurista", joka kertooharmonikan historiasta.

Taidekeskus Antares sijaitsee Sippolan kylässä ja täyttyy kesäisin mielenkiintoisesta taiteesta. Antares toimii myös keskuksena eri taiteilijoille ja luovan alan toimijoille. Kesällä pääset myös tutustumaan Puolakan talomuseoon Kouvolan Alalkylässä.