Kuva tulossa
13.02.2023

Kymi Sinfonietta – Kahden kaupungin orkesteri

”Koskettava. Viikon ilo! Pikkujättiläinen! Elämän valopilkku!”  

Kymi Sinfonietta  konsertoi säännöllisesti Kotkassa ja kaksi kolmasosaa konserteista toistetaan Kouvolassa. Orkesteri vierailee myös muualla Suomessa sekä ulkomailla. Kymi Sinfoniettan ohjelmisto on laaja ulottuen kamarimusiikista sinfonioihin, vanhasta uusimpaan musiikkiin, innovatiivisia aluevaltauksia unohtamatta.

Jokainen konsertti on ainutlaatuinen

Aina kun suuri orkesteri soittaa elävän yleisön edessä, se on erityistä. Mieleenpainuvan kokemuksen välittäjänä toimii yli 30 soittajan kokoonpano, jonka intensiteetti säteilee lavalla: jokainen soittaja antaa kaikkensa, tuottaa energiaa koko sydämestään. Musiikin aaltoilu ja tunne ovat jotakin taianomaista.

Voimaa ja tunnetta

Live-esityksissä jokainen kuulija kokee musiikin eri tavoin. Yksi voi virkistyä, kun taas toinen saattaa kokea musiikin rentouttavana, jopa terapeuttisena. Kaikki riippuu elämäntilanteesta ja hetkestä. Parhaimmillaan musiikki tuottaa inspiraatiota ja voimaa – se koskettaa kuuntelijaa selittämättömällä tavalla.

Kaikille, jotka rakastavat musiikkia

Kymi Sinfonietta on musiikin pieni jättiläinen. Se lumoaa kuulijan taitavuudellaan ja monipuolisuudellaan, sillä ohjelmisto etenee aina barokin, klassismin ja romantiikan kautta nykyajan musiikkiin. Sinfonietta soittaa myös muun muassa jazzia ja operettikonsertteja, tekee yhteistyötä monien eri taiteen alan edustajien kanssa ja järjestää myös lastenkonsertteja. Samoin joulu- ja pääsiäisajan konsertit ovat vuosittain Sinfoniettan ohjelmistossa.
Se on saanut kansainvälistä huomiota myös esiintyessään menestyksekkäästi mm. Pietarissa, Hollannissa, Kiinassa, Lontoossa, Virossa ja Riiassa. Kymi Sinfoniettalta on ilmestynyt kolme kiitettyä levytystä Alba-levymerkillä. Vuonna 2017 orkesterilta ilmestyi yhteistyössä pitkänlinjan musiikkikasvattajien, Alba-levy-yhtiön ja Teos-kustannusosakeyhtiön kanssa Hilla ja Liisi -kirjalevy.