Talviloman menovinkit Kouvolassa

Retki talvisessa metsässä on hieno liikunnallinen elämys.

18.01.2023

Talvi tuli Kouvolaan

Lomailijoille riittää Kouvolassa reilusti hauskaa puuhaa talvipäivän ratoksi!

Talviurheilua kelin salliessa 

Aivan Kouvolan keskustan lähellä sijaitseva Mielakan Rinnekeskus on monen maailmantähden kotirinne, mutta Kouvolassa myös aloittelijat voivat nousta laudalle. Ei muuta kuin mäkeen viihtymään! Mielakasta lähtee myös hiihtoladut ja tarjolla vuokrattavia välineitä. 

Perinteistä vai vapaata? Kouvolassa on yhteensä 180 kilometriä kunnossa pidettävää latua, josta 110 kilometriä on valaistua reittiä. Sekaan mahtuu!
Anjalassa ja Valkealassa on myös  tykkilumiladut.

Tarkemmat tiedot jäävuoroista ja laduista löytyvät kaupungin verkkosivuilta. 

Kouvolasta löytyy talvisin kymmenittäin ulkojäitä luisteluun.Sivuilta löytyy tiedot jo jäädytetyistä ullkojäistä, joita on mm Sarkola, Mielakka, Kuusankosken urheilupuiston tekojää ja Lehtomäki. Lisää luistelualueita jäädytetään mutta lumisateet ovat hidastaneet töitä.
Katso jäiden sijainnit ja seuraa jäädytystilannetta sekä latutiedot Fluentista: https://kouvola.fluentprogress.fi/outdoors?skatefield

Kouvolan ulkoilureitit

Repovedelle voi omatoimisesti lähteä retkeilemään vuoden ympäri. Lapinsalmen silta mahdollistaa lyhyenkin reissun esimerkiksi nuotiopaikalle fiilistelemään kansallispuiston talvea ja paistamaan makkarat! Laita navigaattoriin osoitteeksi Riippusillantie 55, 47910 Kouvola. Kouvolassa on upeita luontopolkuja myös keskustan tuntumassa. Uudet ulkoilureitit Käyrälammen ulkoilureitti ja Kymijoen ulkoilureitti kutsuvat kulkijoita retkielämyksiin!

Tarvittaessa saat apua talvisen retken ja aktiviittien järjestelyyn Saimaan Palju Events ohjelmapalveluyritykseltä.

Avantoon

Jos olet intohimoinen luonnonvesien ystävä, niin avantoon voit pulahtaa esimerkiksi Tykkimäen Saunalla. Kahviosta saat saunomisen lomaan myös virvokkeita, eli löylyissä viihtyy helposti useamman tunnin. Sauna on avoinna päivittäin.
 Myös Likolammen talviuintipaikka Valkealan uimahallin kupeessa tarjoaa mahdollisuuden talvivesiuintiin ja tunnelmalliseen rantasaunaan. (Uimahallien aukiolot)