Kymiring iitissä

MotoGp:n testiajot KymiRingillä Iitissa

25.05.2022

MotoGP KymiRing Finland

KymiRingin heinäkuinen MotoGP-tapahtuma joudutaan perumaan, koska KymiRingin rata ei viime viikolla läpäissyt kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:n järjestäjäorganisaatiolle Dorna Sportsille suorittamaa tarkastusta.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja palaa Suomeen lähes 40 vuoden jälkeen, kun odotettu kaksipyöräisten kuninkuusluokka MotoGP™ saapuu Suomeen näillä näkymin kesällä 2022. Ensimmäistä kertaa uudella KymiRingin GP-radalla järjestettävissä kisoissa ajetaan luokat MotoGP™, Moto2™ ja Moto3™. MotoE-sarja vahvistetaan myöhemmin.

MotoGP-tunnelmasta pääsee nauttimaan kaikkina kolmena päivänä, sillä tapahtuma-alue on avoinna yleisölle jo perjantaina vapaiden harjoitusten aikana. Tapahtuman ohjelma ja tarkempi aikataulu vahvistuu lähempänä ajankohtaa.

Liput nyt myynnissä: www.finlandmotogp.fi ja www.lippu.fi

Iitin Tillolassa, n. 180 hehtaarin alueella, on rakentunut Pohjois-Euroopan ainoa FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata. Radan pituus 4,6 kilometriä ja korkeuserot n. 23 metriä. Sen leveys on 12–15 metriä ja siinä on 18 kaarretta. Radan ns. takasuora on 1,2 km pitkä ja se on pisin GP- ratojen suora Euroopassa.

Tapahtumasivut 

MotoGP:n kansainväliset testiajot ajettin  kesällä 2019 ensimmäistä kertaa Suomessa KymiRingin uudella GP-radalla. Testiajotoli ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kisakalustoa ja kilpa-ajajia paikan päällä.

Testiajoihin osallistuivat kaikki kuusi MotoGP-tiimiä. Mika Kallio on mukana KTM:n tehdastiimissä. MotoGP-tiimit keskittyvät testaamaan renkaita, pyörien säätöjä ja myös uusia kehitysosia.

 

Lisätietoja:

Emilia Mäki
Toimitusjohtaja, Lahti Events Oy
Puh. 050 582 0953, emilia.maki@lahtievents.fi