Kuva tulossa
01.10.2019

Kymijoen varrella

Ensin oli Kymijoki. Sitten tulivat tehtaat. Paperinteko on vähentynyt ja sellunkeitto kasvanut, mutta elämä virtaa yhä tehtaan vanhoissa rakennuksissa.

Virtakiven sauna

Idyllisessä jokimaisemassa sijaitsevassa Kymiyhtiön henkilöstön  entisessä  saunassa ja pesulassa on kesäkahvila, tilausravintola, kahvipaahtimo, kokous- ja näyttelytiloja sekä pihalla konttibaari.


Koskigolf

KoskiGolfin kotikentällä Eerolan Golfkeskuksessa golfista nautitaan Kymijoen maisemien äärellä. Putti- ja chippigiinit, harjoitusbunkkeri ja tilaa 100 metrin lähestymislyöntien hiomiseen.Taideruukki

Kymin Ruukin alueella, UPM Kymmenen vanhassa varastorakennuksessa toimii Taideruukki. Siellä on käsityöläisten pajoja, puoteja, taidegallerioita ja suosittu keikkapaikka Pato Klubi.

 

 Kymin huvila

Entisenä Kymin edustustilana tunnettu huvila on nykyisin kaikille avoin ravintola. Päivällä lounasta, iltaisin à la carte -lista. Kartanomaisessa Kymin huvilassa on myös majoituspaikkoja.


Myllykosken seuratalo

Paperitehdas kuoli, mutta seuratalo virkosi henkiin ja toimii tanssipaikkana. Myllykosken keskustassa on muutenkin uutta elämää kustantamo Reunan ja Bon Bon Cafe & Bakeryn myötä.

Myllykoskentie 3, Myllykoski
 

Ankkapurhan kulttuuripuisto

Anjalan kartano, Makasiinikahvila, Nuorisokeskus Anjala, kävelyreittejä citynomadi-mobiilisovelluksella ja Stora Enson tehdasalueella sijaitseva Ankkapurhan teollisuusmuseo.