Kuva tulossa

Pyörällä Repovedellä

01.11.2021

Repoveden kansallispuiston reitit

Repoveden kansallispuiston pohjoispuolella on uusia reittejä patikoijille ja ennen kaikkea maastopyöräilijöille.

Orilammen, kansallispuiston ja Mäntyharjun yhdistävä Reporeitti on saanut kahdeksan kilometriä uutta polkua. Uusia linjauksia, taukopaikkoja ja opastuksia on rakennettu Kymenlaakson virkistysalueyhdistyksen toimesta koko viime kesän ajan ja syksyn ajan.

Murjanvuorelle ja Pitkälammelle rakennettiin lisäksi uudet tulisijoilla varustetut taukopaikat ja kompostoivat käymälät. Myös reitin varrella sijaitsevat opasteet on päivitetty.

Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston kartta.

Maastopyöräilijän Repovesi

Maastopyörällä pääset liikkumaan pidempiä taipaleita päivässä ja ehdit nähdä monia maisemia. Reittiä suunnitellessa on kiinnitetty huomiota erityisesti maastopyöräilijöihin, joiden määrä on kasvanut polulla yhä merkittävämmäksi.Repoveden kansallispuiston ja Mäntyharjun välinen Reporeitti on yhdysreitti, joka liittää yhteen kaksi laajaa vaellus- ja maastopyöräreitistöä. Yhdysreitti on n.34 km mittainen. Orilammelta lähtevä Repoveden ympäri kulkeva Repokierros on n. 38 km mittainen.

Repoveden polkuihin Reporeitti liittyy Olhavan pohjoispuolella.Huomaathan, että kansallispuistossa pyöräily on sallittu vain ja ainoastaan siihen merkityillä poluilla.

Lue Maastopyöräilijän Repovesi.

Koppelonkierros

Entä oletko jo tutustunut Koppelonkierrokseen, joka on 8,3 km pitkä rengasreitti. Koppelonkierros puikkelehtii Tervajärvelle avautuvien maisemapaikkojen, hämyisten kallionjyrkänteiden ja metsien lomassa. Täällä viihtyy myös reitin nimikkoeläin, naarasmetso eli koppelo.