Lapinsalmen riippusilta Repovedellä
16.03.2021

Repovesikeskus vie luontoon

Repovesikeskuksen kautta voi tilata matkapaketteja, joissa pääsee tutustumaan Repoveden ja Verlan nähtävyyksiin.

Kun kevätaurinko näyttäytyy, alkaa Repovesikeskuksen puhelin soida. On tarvetta kajakille, moottorivenekuljetukselle ja yösijalle. Opastettua retkeä toivotaan.

Kouvolan pohjoisosassa sijaitsevassa Repoveden kansallispuistossa  toimii useita ohjelmaa, yöpymistä, kuljetusta ja ruokailuja tarjoavia matkailuyrityksiä. Ottamalla yhteyttä Repovesikeskukseen saa yhteyden useampaan yritykseen samalla kertaa.

Täysin valmiin matkapaketin voi tilata yhdellä puhelinsoitolla, sähköpostilla tai online-varauksella.

Ryhmistä yksittäisiin matkalaisiin

Kansallispuistoon suuntaavista ryhmistä tyypillisimmät ovat työ- ja kaveriporukat sekä syntymäpäivää tai liiton virkistyspäivää viettämään tulevat.

Repovesikeskus selvittää, mitä ryhmä haluaa. Toiveena voi olla yöpyminen Kouvolan keskustan hotellissa, mökki huippuvarustellulla keittiöllä tai B&B-majoitus viihtyisässä huoneessa. Kylkeen halutaan kenties kalastusmatka kansallispuistoon tai retki kymmenen hengen jättikanootilla, mutta myös opastettu vierailu Verlan tehdasmuseoon tai Arboretum Mustilaan onnistuu.

Suosittuja ovat kokousten yhdistäminen aktiviteetteihin. Miten olisi palaveri, sen päälle samoilua ja lounas erämaassa? Repovesikeskus kuuntelee toiveet ja tekee ehdotuksen matkapaketista.

Yhteyttä voi ottaa pienikin seurue tai yksittäinen matkalainen, joka haluaa vaikkapa vain tilata moottorivenematkan Repoveden kansallispuiston uumeniin tai vuokrata kanootin.

Nokipannukahveja ja villiyrttinyyttejä

Tavalliseen ryhmäpakettiin kuuluu pieni patikointi, nokipannukahvit täytetyllä bagelilla, retkeilyä kansallispuistossa, lounas leirinuotiolla ja vesilläoloa isolla moottoriveneellä tai jättikanootilla. Myös Orilammen majalta lähtevä vesibussi saadaan halutessa liikkeelle.

Lounas voi olla keitto tai nuotiossa valmistettu nyytti, jossa on ohraa, juureksia, kalaa ja villiyrttejä. Repovesikeskus on suunnitellut ateriapalvelunsa villivihannesguru Sami Tallbergin kanssa.

Repoveden kansallispuistossa voi osallistua myös sieni- ja lepakkoretkelle. Lepakkoretkiä järjestetään elokuussa iltojen pimetessä.. Liikkeelle lähdetään kuuden jälkeen ja perillä ollaan päivän laskiessa, pohjanlepakoiden ja vesisiippojen aloittaessa lentojaan. Tarinoita kuunnellaan ja lepakoita tarkkaillaan, mutta varauksen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä retket ovat usein täyteen buukattuja.