Alalkylän luontopolku, Marianne Mokka-Räty

Kouvolan luontopolut

25.08.2022

Koe Kouvolan vihreämpi puoli!

Kouvolassa olemme ylpeitä monista luontokohteistamme, kaupungin läpi virtaavasta Kymijoesta,  Repoveden kansallispuistoista ja monista kaupungin ylläpitämistä luontopoluista.

Kouvolassa metsään pääsee helposti melkein joka nurkalta. Polkuja on ympäri Kouvolaa lähellä taajamaa, mutta erähenkisempiäkin polkuja löytyy. Lähes kaikki polut ovat helppokulkuisia, tarkemmat tiedot polkujen vaativuudesta on kerrottu Kouvolan kaupungin luontopolkujen esittelysivuilla. Kouvolasta löytyy myös yhdistysten ylläpitämiä luontopolkuja.

Kouvolan Top luontopolut

Tässä VisitKouvolan suosikit jotka valikoituivat 11 hyvän luotopolun joukosta.

1. Alakylän luontopolku, joka on osa Kymijoen ulkoilureittiä , on helppo reitti joka soveltuu koko perheelle. Korian sillalta lähtevä reitti myötäilee Kymijokea melko luonnontilaisena säilyneessä kapeassa metsikössä. Laavulla on polttopuut ja upea näkymä Kymijoelle.
Kymijoen ulkoilureitille on jo on valmistunut hieno Rantakulma - Niskala osuus sekä  kesäkuussa 2021 valmistui Sääksniemen lenkki Lamminrantaan. 
Puuttuva osuus Niskalasta Ruotsulaan Keltin voimalaitoksen ohi valmistuu loppuvuonna 2021. HUOM! Ethän mene työmaa-alueelle ennen reitinosan valmistumista. Valmistumisesta tiedotetaan erikseen.

2. Känkkärän luotopolku sijaitsee Kymijoen maisemissa Anjalassa Känkkärän kalliolla. Polun varrelle rantaan on rakennettu laavu, jonne on esteetön kulku. Polulle voi lähteä Ankkapurhan kulttuuripuistosta tai hieman lähempää polun alkua. Tarkista päivitetystä kartasta lähtöpisteet.

3. Niivermäen luonnonsuojelualue alkaa melkein Kauppakeskus Veturin kupeesta ja on yhdistelmä jyrkkiä rapakivikallioita, korpinotkelmia ja puronuomaa reunustavia saniaiskasvustoja. Suojelualueella kiertää  2,1 kilometrin mittainen opastauluilla varustettu luontopolku. Polun varrella on luontotorni sekä penkkiryhmiä. Luontopolkumies Mika jakaa kokemuksensa mm. Niivermäen luontopolusta  blogissaan. 

4. Kalalammen luontopolun kunnostustyöt ovat valmistuneet ja esteetön reitti odottaa ulkoilijoita.