Kuva tulossa
17.06.2022

Eläimellistä menoa Kouvolassa

Pörröisiä eläimiä nähdäkseen ei tarvitse lähteä Korkeasaarta kohti, sillä Kouvolassa riittää eläimellistä menoa ja paijattavaa!

Mahdollista vain Kouvolassa: minimaatila huvipuistossa! Jos kesäsuunnitelmaasi kuuluu käynti Tykkimäen huvipuistossa, kurkkaa puiston minimaatilalle! Idän Pikajunan ja Atrenalinin taakse metsän suojiin kätkeytyy Tykkimäen oma Minimaatila, jossa voi tutustua erilaisiin maatilan eläimiin. Täällä voit kokea, miten pehmeä voi olla pikkukilin turkki tai miten leppoisia veijareita aasit ja ponit ovatkaan. Minimaatilalla saa syöttää pupuja, harjata lampaita tai kokeilla poni- ja aasiratsastusta.

6-tien kupeesta löytyy Kymen Paviljonki, jonka takapihan suojissa käyskentelevät kesäisin kilit ja kanat. Paviljonki on ihana vehreä keidas, jossa kelpaa tankata auton lisäksi itseään laskeutumalla lehtoalueen läpi vievät portaat Kymijoen rantaan. Ps. tänne pääsee myös veneellä!

Kettumäen kansanpuisto on 18 hehtaarin metsäinen puistoalue aivan Kuusankosken keskustan kupeessa ja siellä on nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Alue pitää sisällään Kuusankosken Työväenasuntomuseon, joten historian havinaa ei voi olla kuulematta ja näkemättä! Kettumäen kotieläinpiha on avoinna joka päivä klo 9-18 ja siellä asuu mm. lampaita, kaneja, kanoja ja kukkoja. Eläinaitausten ulkopuolelta löytyvät pienet info-taulut, joissa on kerrottu lyhyesti mm. eläimen tiedot sekä historiaa.

Laurilan Strutsitilalla voit tutustua strutseihin, lampaisiin, kanoihin, koiriin ja kissoihin sekä mukavaan maalaiselämään koko kesän.

Lappeenrannan ja Kouvolan välistä, Kannuskosken kylästä löytyy maatilamatkailukohde Tuhannen Tarinan Talo. Kotieläinpihalla asustelee kaneja, kanoja, lampaita, vuohia, ankkoja, koira, hevonen, poni ja Aki-aasi. Kotieläinpihan asukkaat ovat vain Tuhannen Tarinan Talossa majoittuvien vieraiden ilona loppukesän.

Pohjosen siskosten perustama kotieläinpiha Onnenkavio! Siskokset olivat miettineet, että olisi mukavaa, jos eläimistä olisi iloa muillekin kuin vain heille ja näin syntyi 4H-yritys nuorten toimesta. Valkealan Miehossa sijaitsevalla maatilalla asustaa hevosia, poni, kissa, vuohia, lampaita, kaneja, ankkoja, kanoja ja tipuja. Heppafaneille on tarjolla talutusratsastusta ponilla ja kiesiajelua hevosella.