Perhe Repovedellä

Perhe Repovedellä

06.07.2022

Viisi syytä lapsiperheelle suunnata Kouvolaan

Kouvolan upeat luontokohteet yhdistettynä kaupungin kulttuuritarjontaan tekevät siitä täydellisen lomanviettokohteen.

Helppo tulla ja yllättyä

Voi tulla melkoisena yllätyksenä, miten paljon upeita luontokohteita Kouvolan kaupungista löytyy. Vuonna 2018 Kouvolan alueella sijaitsi 114 luonnonsuojelualuetta. Matkailijoille suositeltuja luontopolkuja löytyy yksitoista, joista kuusi sijaitsee vain kuuden kilometrin säteellä ydinkeskustasta.

Yksi luontopoluista, Niivermäen luontopolku, lähtee vain viiden minuutin matkan päästä tunnetusta Kauppakeskus Veturista.

Kouvola on helposti tavoitettavissa monelta suunnalta. Pääkaupunkiseudulta tänne pääsee junalla tai autolla vajaassa puolessatoista tunnissa.

Helppo Alakylän luontopolku sopii pienille lapsille

Luontopolkuja löytyy muualtakin kuin Repovedeltä. Pienempien lasten kanssa kannattaa suunnata Alakylän luontopolulle. Reitti on nelisen kilometriä pitkä, mutta jo alle kilometrin päästä löytyy laavu, jonne voi kävellä edes takaisin paistamaan makkarat.

Jos jaksaa kantaa vaunut rappusissa, koko lenkin voi kulkea lastenrattaiden kanssa. Kymijoen rantaa mukailevalta polulta aukeaa mahtavat maisemat.

Historiallisen Verlan tehdasmuseon ja pahvitehtaan miljöö on upea vierailukohde. Moni ei ehkä vielä tiennytkään, että Verla on yksi suomen seitsemästä Unescon Maailmanperintökohteesta. Alueella voi omatoimisesti tutustua esimerkiksi metsätieto- tai historiapolkuun.

Kaupunkikulttuuria ripauksella luksusta

Kun on päivän fiilistellyt luontokohteissa upeita maisemia, illalla voi jatkaa samassa hengessä ja tulla majoittumaan uudistuneen Original Sokos Hotel Vaakunan, Repovesityylillä stailattuihin huoneisiin. Lisäksi huoneita löytyy kulttuurin ystäville Pentik aiheisena sekä lapsiperheille Tykkimäki teemalla.
Keskustassa lapsiperhe viettää päivän Jaakonpuistossa, jossa vierekkäin liikennepuisto sekä leikkikenttä. Liikennepuisto on avoinna kesällä ti-pe klo 10-17 ja la klo 10-14.
Keskustan Hamstapuistossa on välineitä vähän isommillekin. Mikäli junat kiinnostaa löytyy aseman läheltä pienoisrautatie Semaforo ja Pilkepuistosta museoveturi Ruuhveltti.
Kävelymatkan päässä sijaitsee Poikilo-museot  Museokorttelissa.

 

Suositussa Repoveden kansallispuistossakin voi välttää ruuhkaa

Vaikka Kouvolan tunnetuin luontokohde, upea Repoveden kansallispuisto on viime aikoina kerännyt runsaita kävijämääriä, ruuhkaa välttävä voi aloittaa tutkimusmatkansa rauhallisemmalta sisäänkäynniltä.

Alueen suosituin sisäänkäynti on Lapinsalmi, josta lähtee kolmen ja puolen kilometrin mittainen Ketunlenkki. Sen sijaan vähemmän tunnetut Tervajärven ja Saarijärven sisäänkäynnit ovat huomattavasti rauhallisempia.

Saarijärven sisäänkäynnin kohdalta lähtee perheille sopiva lyhyempi Sukeltajaniemen lenkki. Jo 900 metrin päässä sijaitsevalle tulipaikalle pääsee soratietä pitkin pyörätuolin tai vaunujen kanssa paistelemaan makkaraa.

Repoveden kansallispuistossa nähtävää riittää. Siellä voit lepuuttaa silmiäsi kymmenien järvien ja lampien muodostamissa metsämaisemissa.

Repoveden alueella ja sen ympäristössä toimiva Repovesikeskus välittää alueelta myös vuokramökkejä ja järjestää räätälöityjä retkiä.

Vettä pitkin kansallispuisto näyttäytyy uusin silmin

Toinen tapa nauttia kansallispuiston maisemista on vettä pitkin. Repovesikeskuksesta voi vuokrata kanootin tai kajakin ja suunnata järvelle.

Kansallispuisto näyttää hyvin erilaiselta vesiteitse. Repoveden jylhät kalliot näyttävät henkeäsalpaavan upeilta vesiltä katsottuna.

Kanootin kyydistä voi bongata esimerkiksi Repoveden tunnetuimpia asukkeja, kaakkureita. Kaakkureille tulee kuitenkin suoda oma rauhansa ja tarkkailla niitä vain välimatkan päästä.

Lisäksi vettä pitkin melomalla pääset sellaisiin paikkoihin, joihin ei välttämättä jaksaisi kävellä. Rantautumista helpottavat lukuisat kanoottilaiturit tulentekopaikkojen yhteydessä.