Miehet laiturilla

Mietitään mitä tehtäis?

14.06.2022

Mitä tehtäis?

Tekemistä ja kokemista Kouvolassa on niin paljon, että keräsimme tähän muutamia vinkkejä matkailijan avuksi. Istu alas, ota kuppi kahvia ja tutustu vinkkeihimme. Ja lisää sisältöehdotuksia lomallesi löydät tämän visitkouvola.fi sivuston muista osiosta.

Lapset mukana? - Silloin kohteena on Tykkimäki!

Kolme kertaa Tykkimäki on yhtä kuin huvipuisto, Aquapark ja campingalue. Huvipuistossa ei ole unohdettu perheen pienimpiä jäseniä. Alle 90 cm pituiset huvittelijat pääsevät vaikka Satujunan kyytiin tutustumaan satumetsän asukkaisiin tai Safarin kyydissä viidakkoseikkailulle. Isommat huvittelijat kokeilevat tietysti Taifunin ja Loop Fighterin. Huvipuistopäivän lopuksi virkistäydytään Aquaparkin pärskeissä ja yöpuulle voi vetäytyä campingalueen mökkiin. Kesän paras päivä on huvipuistopäivä!

Vai menisitkö metsään?

Arboretum Mustilassa et eksy, kun pysyt poluilla. Reilun parinkymmenen kilometrin päässä Kouvolan keskustasta, 6-tien varrella, on Suomen vanhin ja suurin arboretum eli puulajipuisto. Arboretumissa kasvaa yli 250 puulajia. Puutarhan kasvimyymälästä voit ostaa omat taimet mukaasi ja Mustila Viinistä saat herkulliset marjaviinit ja hillot kotiin viemisiksi.

Fillari alle ja reitille!

Kouvolassa on kolme uutta pyörämatkailureittiä. Yksi niistä on 117 km mittainen Kimolan kanavan kierros.  Rauhalliset pikkutiet johtavat Kouvolasta kohti maalaismaisemia. Matkalla nautitaan Kymijoen näkymistä, ohitetaan Kymiringin rata ja poljetaan kohti Kimolan kanavaa. Matka jatkuu kohti Verlaa ja päätyy lopuksi Kymijoen jokimaisemiin ja Kuusankosken Taideruukin taidenautintojen pariin.

Jos pyöräillessä tuli hiki, niin ei hätää. Kouvolassa on 450 järveä! Kaupungin keskustaa lähinnä on Käyrälampi, jossa on yleinen uimaranta. Ja jos vielä jaksaa urheilla, niin Käyrälammen rannalla on 12 kentän Beach Volley Stadion. Järven rannalla on myös suosittu Tykkimäen Sauna, joka kerää saunojia ja uimareita ympäri vuoden.

Taidetta ja kulttuuria

Alvar Aallon luomukset huumaavat sinut lämpimällä ja individualistisella, hyvin suomalaisella tyylillä. Aallon kädenjälki näkyy myös Kouvolassa, hän on suunnitellut Kouvolaan kokonaisen asuinalueen. Alvar Aallon Kouvolan kohteet esitellään arkkitehtuurioppaassa.

Vanha tehdasalue, Kymin Ruukki, on saanut uutta sisältöä. Taideruukissa on Pato Klubi ja Pato Areena näyttelyineen ja kulttuuritapahtumineen sekä käsityöläisten puoteja. 

Ja muihinkin vanhoihin rakennuksiin on syntynyt taiteen myötä uutta sisältöä. Sippolan entisessä kartanomeijerissä toimii Taidekeskus Antares.  Vuohijärven kirkko on nykyään Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, joka tunnetaan Rakkauspuistosta ja vaihtuvista luontoaiheisista näyttelyistä. Sekä isännästään Taidekeskus Salmelan Tuomas Hoikkalasta. 

Puoti kuin karamelli on Puotimuseo Valkealassa. Kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevassa Museokorttelissa on pikkupuotien lisäksi Koti- ja Radiomuseo Sotilasradiomuseoineen.

Konsertteja ja muuta mukavaa löydät tapahtumalistauksestamme.

Lisää vinkkejä tämän sivustomme muista osioista visitkouvola.fi.