Kuva tulossa

Luonnonrauhaa

09.02.2022

Yhteistyössä Saksan markkinoille

Kouvolan kaupunki, Porvoon kaupunki, Sipoon kunta sekä Kotkan, Haminan ja Loviisan seutu ovat tehneet Southeast Finland -alueena aktiivista matkailun myynninedistämistyötä Saksaan. Pitkäjänteisen työn tavoitteena on saada alueen tuotteita myyntiin matkanjärjestäjien tarjontaan Saksassa.

Aktiivinen matkailun myynninedistämistyö Saksaan on jatkunut myös koronapandemian aikana. Matkanjärjestäjiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti, osallistuttu myyntitapahtumiin sekä lähetetty lehdistötiedotteita ja uutiskirjeitä.

Saksalaiset matkustavat yhä enemmän luonto- ja ulkoiluteemaisille lomille, etsivät autenttisia, paikallisia elämyksiä sekä arvostavat luksusta. Pidemmät matkat sekä matkustaminen matkailu- tai vuokra-autolla kiinnostavat aiempaa enemmän bussimatkojen ja suorien lentojen sijaan. Myös vastuullinen matkailu on Saksassa entistä kiinnostavampaa ja kohteen valinnassa vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmat vaikuttavat enemmän kuin koskaan aiemmin. Saksalaisten matkailutrendit selviävät saksalaisen myyntikumppanin Lieb Managementin kokoamasta raportista, joka kootaan kaupungeille säännöllisesti.

FAM Tutustumismatkat 

Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä oli syyskuussa 2021 järjestetty tutustumismatka, jolloin alueella vieraili viisi matkanjärjestäjää tutustumassa monipuoliseen matkailutarjontaan. Matkalle osallistuneet matkanjärjestäjien edustajat olivat kiinnostuneita mm. Malmgårdin kartanon, Merikeskus Vellamon ja Porvoon Huviloiden palveluista. Patikoinnit Repoveden sekä Sipoonkorven kansallispuistoissa saivat myös positiivista palautetta osallistujilta.

Southeast Finland -alue tarjoaa erityisen paljon kiinnostavaa sisältöä, järviä, saaristoa ja metsää. Alueella on myös tarjontaa kulttuurin ja ruoan saralla. Monet matkailijat saksankielisestä Keski-Euroopasta ovat ilahtuneet tarjonnasta ja aktiviteetista. 
”Southeast Finland -alue on todella potentiaalinen kohde saksalaisille matkailijoille erityisesti koska se sijaitsee lähellä Helsinkiä ja tarjoaa paljon nähtävää pienellä alueella”, sanoo matkalla mukana ollut Patricia Lawitschka Skandinavientrips.de -yrityksestä.

Uutta matkanjärjestäjien tutustumismatkaa suunnitellaan keväälle 2022. Sopimus Lieb Managementin kanssa jatkuu ainakin elokuun loppuun saakka. Yhteistyötä kansainvälisen matkailun kasvattamisessa halutaan kuitenkin jatkaa edelleen.

Tiedote yhteistyöstä julkaistu 3.2.22 

Euroopan sisäinen matkustaminen

Matkailu on jälleen heräilemässä koronan jälkeen ja matkustustottumukset ovat muuttuneet niin pandemian kuin korostuneen vastuullisuuskeskustelun myötä. Kansainvälistä matkailua edistävä Visit Finland uskoo Saksan, Ison-Britannian, Ruotsin ja muiden matkailun lähimarkkinoiden palautuvan ensimmäisenä. Euroopan sisäisen matkustuksen osuus tuleekin pandemian seurauksena kasvamaan.

Saksassa keväällä tehdyn matkailututkimuksen mukaan lomat ovat monille tärkeämpiä kuin koskaan ja reilulle kymmenelle prosentille saksalaisista Suomi kuuluu seuraavan kolmen vuoden aikana harkittaviin matkakohteisiin. Saksalaiset matkanjärjestäjät ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta turvallisena luontokohteena tunnettua Suomea kohtaan.