Vuokramökit Kouvolassa
16.04.2021

Mökkejä siellä ja mökkejä täällä

Kouvolassa on 450 järveä ja noin 7700 kesämökkiä, mitä nyt tuossa pikaisesti laskeskeltiin. Jos millekään niistä ei pääse mökkivieraaksi, vuokrata voi oman mökin sopivaksi katsomansa järven rannalta.

Aina ei valitettavasti voi irtautua arjesta moneksi viikoksi edes kesälomalla. Onneksi Kouvolassa on reilusti loistavia mökkejä myös pikaisiin viikonlopun rientoihin! Jo pari päivää mökkimaisemissa rentouttaa ja arkeen saa reilusti lisää virtaa. Toki koskaan ei ole liian aikaista tiedustella kesälomaksi piilopirttiä luonnon rauhasta.

Verlan tehdasmuseon ja ruukkikylän alueella on tarjolla mökkimajoitusta  ja lähellä sijaitseva Keto-mökit  vuokraa omilla grillipaikoilla varustettuja mökkejä Jaalassa. Käyttöön saa myös soutuveneen ja polkupyöriä. Retkeillä voi vaikkapa Verlan 6000 vuotta vanhojen kalliomaalausten luo. Myöskään Repovedelle  tai Heisanharjun ulkoilualueelle ei ole pitkä matka.
Woikoski Feelingin
palveluihin kuuluu myös erilaiset majoituspalvelut.Tyylikäs, metsästyshenkinen Jahtimaja tilan metsästysmaiden keskellä tarjoaa rauhallisen majoitusmahdollisuuden 4 hengelle. Jos haluat enemmän perinteistä, yksinkertaista savottatunnelmaa ja patikoit Repovedellä, hyvä majapaikka on Haimin eräkämppä retkeilyreittien läheisyydessä.

Vaaleansinistä hääonnea

Jaalalainen Aurantolan  vaaleansininen kartano on nähnyt monet häät ja koivikossa olevat mökit useat hääyöt. Kartanon yläkerrassa on myös vierashuoneita. Tai varaa majoitus igluvene AuroraHutista, joka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Aurantolan päärakennuksesta.

Jaalan Kimolassa sijaitseva Kukkulinnan Tupa on 1920 luvulla rakennettu hirsitalo, joka on peruskunnostettu nykyaikaiseksi vierastaloksi. Se sopii erinomaisesti yritysten tiimien ja ystäväporukoiden tapaamisiin. Paikalla voi pitää pienimuotoisia juhlia, synttäreitä ja polttareita. Majoituksen lisäksi Kukkulinnan Tupaan saa juhla- ja ateriapalvelut sekä luontoon liittyviä ohjelmapalveluita.

Mökkejä moneen makuun

Kannuskosken suunnalla puolestaan kannattaa rentouttavia mökkimaisemia ihastella Lakka Villasin laadukkaiden mökkien ja villojen siimeksessä.

Jos kaipaat mökkiä aivan Kouvolan keskustan kupeesta, niin kannattaa ehdottomasti suunnata Tykkimäki Campingin ympäri vuoden vuokrattavissa oleville lomamökeille. Vain pieni pyrähdys keskustan sykkeestä, niin olet mökillä rentoutumassa.

Vääntäjän tilalla  Valkealassa on valittavissa kolme hyvin varustettua talviasuttavaa lomamökkiä. Ne sijaitsevat Kymijoesta lähes Saimaaseen asti ulottuvan Väliväylän varrella. Rämän mökit  sijaitsevat rauhallisella paikalla niinikään Väliväylään kuuluvan Ruokojärven rannalla, lähellä idyllistä Kannuskosken kylää.

Oravahovi, Oravalinna, Oravakolo ja muut Oravasalmen huviloiden ympärivuoden asuttavat huvilat ovat puhdasvetisten ja kalarikkaiden Suola- ja Siikajärvien välisellä niemellä Valkealassa. Hyvinvarustellut huvilat soveltuvat vaativien kokous- ja liikeyritysvieraiden majoituspaikaksi ja laatua arvostavien perheiden käyttöön.

Kouvolan naapurikunnassa, Iitissä, sijaitsevat Yli-Kaitalan lomamökit tarjoavat laadukkaita majoituspalveluita puhtaiden vesistöjen äärellä. Yli-Kaitalalta löydät myös paikallisen erikoisuuden, sammalsaunan. Radalla Resort​ Iitin Urajärven rannalla tarjoaa mutkatonta majoitusta, maittavaa aamiaista tukeutuen paikallisiin raaka-aineisiin, rentouttavia sauna- ja virkistyspalveluja, mukavia kokouksia ja ikimuistoisia juhlia. Hotellissa on yhteensä 25 kahden hengen hotellitasoista huonetta.