Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Maastopyöräilyä Kouvolassa

Alamäkiajoa ja maastoreittejä

Varoitus: Saattaa sisältää mutaroiskeita, adrenaliinia ja hikikarpaloita.

Jaa somessa

Olisihan se sääli, jos hiihtohissit joutuisivat seisomaan työttöminä yli puolet vuodesta. Siksi Kouvolasta löytyy laskettelukeskus, joka muuttuu kesällä pyöräilykeskukseksi. Mielakasta löytyy alamäkipyöräilijän paratiisi ja kyllä sielä maastopyöräilijääkin hemmotellaan. Jos maastossa pyöräily tuntuu liian hurjalta, niin huoli pois. Kouvolassa riittää fillarikaistoja myös kevyempään pyöräilyyn.

Mielakka Bike Park

Kymi Anti-Flow on alamäkipyöräilyyn keskittynyt seura, jota on kiittämistä siitä, että Bikeparkin rinteistä löytyy kaksitoista alamäki- ja endurorataa pyöräilijöille. Reittejä on kaiken tasoisille hurjapäille aloittelijoista kokeneisiin alamäkipyöräilijöihin. Reitit on nimetty mielikuvituksella: Risujemma, Mysteeri Kari ja Vattupuska kuulostavat siltä, ettei Mielakassa kyllästy ihan heti.

Jos omaa alamäkipyörää ei vielä löydy, toimii Mielakassa myös maastopyöräilyyn keskittynyt Bike&Hike, josta saa vuokraksi maastopyöriä. Loivimmista radoista selviää maastopyörällä, ainakin jos malttaa taluttaa haastavimmat kohdat. Hurjapäät eivät tietenkään nouse tiukemmassakaan kurvissa pyörän selästä!

Mielakassa on kesäkaudella myös aktiivista tapahtumatoimintaa, kannattaa siis pysyä kuulolla!

Maastopyöräreitille Kouvolaan

Mielakan cityvuoren ympäristössä on myös merkitty monitoimiretti, Mielakan kierros, joka sopii erinomaisesti maastopyöräilyyn. Merkityllä reitillä voi kokeilla maastopyöräilyä turvallisesti pelkäämättä eksymistä, kun taas kokeneemmille harrastajille Mielakan mäkinen ja monipuolinen rata tarjoaa varmasti mieluisia haasteita. Maastopyöräily on lajina juuri sitä, mitä itse haluat. Haluatko edetä hiljakseen maisemia ihaillen vai vauhdilla tekniikkaasi kehittäen?

Jos haikailet pidemmälle maastopyöräretkelle luonnon helmaan, kannatta suunnata Mäntyharju-Repovesireitille. Selkeällä merkityllä reitillä on monipuolisesti helppoja ja vaativia osuuksia – sekä kunnon että ajotaidon kannalta. Reitin pituus on 35 kilometriä, mutta älä pelästy, matkalla sinua odottaa monta viihtyisää taukopaikkaa Ja maastopyöräilyä voi harrastaa myös Repoveden kansallispuiston maisemissa, retken ei tarvitse päättyä perille päästyäsi! Repoveden repäisykarttaan on merkitty fillarisymbolilla, millä reiteillä pyöräily on suotavaa.

Omatoimiselle pyöräretkeilijälle on Repoveden seudulla tarjolla apua yllättäviinkin tilanteisiin sillä Orilammen majalta  ja Linkkumyllystä löytyy nyt pyöräilijän huoltopiste, josta saat lainaksi pyöränhuoltovälineitä ihan ilmaiseksi.

Tarjolla on myös valmiita maastopyöräilyyn ja luontoon keskittyviä retkiä, joita järjestää Bike&Hike. Miltä kuulostaa opastus lajiin tai retki, jolla vietetään yö puussa? Lisäksi tarjolla on iltaretkiä Mielakasta lähiseudulle, Repoveteen tutustumista, polkujuoksua ja tietenkin pyörävuokrausta omatoimiseen maastopyöräilyyn.