Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa

Repovedelle vuoden ympäri

Kansallispuisto ei tunne aukioloaikoja. Retkeilijä on tervetullut Repovedelle niin paukkupakkasilla kuin kesähelteillä. 

Jaa somessa

Varsinainen retkeilykausi Repoveden kansallispuistossa  käynnistyy jäiden sulaessa ja päättyy hiljalleen järvien jäätyessä. Sesonki kansallispuistossa kestää kesäkuusta syyskuuhun. Myös luokkaretkiaikaan toukokuussa saattaa Lapinsalmen ympäristössä ilmetä tungosta. Jos haluaa olla omissa oloissaan, kannattaa vaeltaa puiston rauhallisissa osissa idässä ja pohjoisessa. Kansallispuiston kaunis luonto ja rauhoittava ilmapiiri eivät kuitenkaan ole keleistä kiinni. Repoveden Olhavanvuori on yksi Suomen arvostetuimpia kalliokiipeilypaikkoja. Se ei hiljene koskaan. Kiipeilijöitä näkee kaikkina vuodenaikoina, myös talvisin. Kevättalvella auringon hyväillessä voi pystysuoraa rinnettä edetä jopa paljain käsin.

Lapinsalmen silta on valmis

Lapinsalmen riippusilta on avattu retkeilijöiden käyttöön.  Uusi silta on teräsrakenteinen pylonisilta, jonka urakoi Remoti Holding Oü. Uusi silta ylittää alla olevan Kapiaveden 12 metrin korkeudessa ja pituutta sillä on 55 metriä. Sillan runko on teräsrakenteinen. Yli viiden metrin korkeuteen kohoavat pylonit on polttomaalattu ympäristöön sopivin värein ja sillan kannen pinta ja kaiteet on rakennettu painekyllästetystä kestopuusta.
Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta.
Ketunlossi on laitettu  talviteloille 6.11.2019 

Puiston talvinen kauneus

Talvella Repovesi on hiljainen ja puhtaan lumen peittämä. Silloin kansallispuistossa liikutaan lumikengillä ja suksilla. Latuverkostoa on, mutta sen kunnossapitoon vaikuttavat jääolosuhteet. Repoveden nuotiopaikat ovat retkeilijöiden käytössä ympäri vuoden ja polttopuita löytyy liiteristä.

 

Syksyn ruosteinen ruska

Syksyllä ruskan väriloiston saapuessa kansallispuisto hiljenee. Silloin patikoija saa kulkea rauhassa, marjastaa ja sienestää ja kokeilla kalaonnea, olla omissa oloissaan.

Lokakuun lähestyessä loppuaan Repovedellä on kuulaita päiviä ja maastossa täysi väriloisto. Vedet ovat peilityyniä.

Karun kallioisia näkymiä voi kiivetä ihastelemaan Katajavuoren laelle tai Mustalammin torniin. Kun maahan laskeutuu kuura, nuotiolla keitetyt nokipannukahvit lämmittävät retkeläistä.

Keväällä retkeilijä aistii voimakkaina metsän tuoksut ja raikkauden. Kaakkurin huudot kantautuvat veden ääressä kirkkaina, luonto venyttelee hereille talven jäljeltä. Innokkaimmat haluavat vuokrata kanootin, vaikka jääpeite ei ole kokonaan väistynyt.

Reitti- ja retkivinkkejä