Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa

Repovedelle vuoden ympäri

Kansallispuisto ei tunne aukioloaikoja. Retkeilijä on tervetullut Repovedelle niin paukkupakkasilla kuin kesähelteillä.

Jaa somessa

Varsinainen retkeilykausi Repoveden kansallispuistossa  käynnistyy jäiden sulaessa ja päättyy hiljalleen järvien jäätyessä.

Keväällä retkeilijä aistii voimakkaina metsän tuoksut ja raikkauden. Kaakkurin huudot kantautuvat veden ääressä kirkkaina, luonto venyttelee hereille talven jäljeltä. Innokkaimmat haluavat vuokrata kanootin, vaikka jääpeite ei ole kokonaan väistynyt.

Kesän 2019 Bussiaikataulut
Kesän 2019 Repovesibussin aikataulu


HUOM! Lapinsalmen riippusilta on poistettu. 

Ketunlenkin riippusilta uusitaan kesän ja syksyn 2019 aikana. Sillan korvaava, maksuton venekuljetus järjestetään 26.5.-11.8. klo 10-18 päivittäin sekä sen jälkeen viikonloppuisin (la-su) 1.9. saakka. Myös Ketunlossi on matkailijoiden käytössä.

Kannattaa kuitenkin huomata, että Ketunlenkki on ehdottomasti suosituin reitti Repoveden kansallispuistossa. Venekyydit voivat ruuhkautua vilkkaina aikoina. Kannattaa siis tutustua myös puiston muihin reitteihin ja kohteisiin! Vaihtoehtoja löydät täältä.

Vanhan riippusillan tilalle rakennetaan uusi silta kesän aikana, joka olisi käytössä arviolta viimeistään syyskuussa. Uudesta riippusillasta tulee entistä tukevampi ja yli kaksi kertaa leveämpi kuin vanha silta. Uusi riippusilta tehdään pääosin teräksestä, eikä sille tule käyttörajoituksia. Lue koko juttu yle.fi sivulta.

Sesonki kansallispuistossa kestää kesäkuusta syyskuuhun. Myös luokkaretkiaikaan toukokuussa saattaa Lapinsalmen ympäristössä ilmetä tungosta. Jos haluaa olla omissa oloissaan, kannattaa vaeltaa puiston rauhallisissa osissa idässä ja pohjoisessa.

Kansallispuiston kaunis luonto ja rauhoittava ilmapiiri eivät kuitenkaan ole keleistä kiinni. Repoveden Olhavanvuori on yksi Suomen arvostetuimpia kalliokiipeilypaikkoja. Se ei hiljene koskaan. Kiipeilijöitä näkee kaikkina vuodenaikoina, myös talvisin. Kevättalvella auringon hyväillessä voi pystysuoraa rinnettä edetä jopa paljain käsin.

Puiston talvinen kauneus

Talvella Repovesi on hiljainen ja puhtaan lumen peittämä. Silloin kansallispuistossa liikutaan lumikengillä ja suksilla. Latuverkostoa on, mutta sen kunnossapitoon vaikuttavat jääolosuhteet.

Helmikuussa Orilammen Lomakeskuksella järjestetään perinteiset Repoveden Ulkoilu- ja elämyspäivät. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa voit kokeilla erilaisia talviaktiiviteetteja, vähän lumitilanteesta riippuen.

 

Syksyn ruosteinen ruska

Syksyllä ruskan väriloiston saapuessa kansallispuisto hiljenee. Silloin patikoija saa kulkea rauhassa, marjastaa ja sienestää ja kokeilla kalaonnea, olla omissa oloissaan.

Lokakuun lähestyessä loppuaan Repovedellä on kuulaita päiviä ja maastossa täysi väriloisto. Vedet ovat peilityyniä.

Karun kallioisia näkymiä voi kiivetä ihastelemaan Katajavuoren laelle tai Mustalammin torniin. Kun maahan laskeutuu kuura, nuotiolla keitetyt nokipannukahvit lämmittävät retkeläistä.