Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa

Repovedelle vuoden ympäri

Kansallispuisto ei tunne aukioloaikoja. Retkeilijä on tervetullut Repovedelle niin paukkupakkasilla kuin kesähelteillä. 

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Varsinainen retkeilykausi Repoveden kansallispuistossa  käynnistyy jäiden sulaessa ja päättyy hiljalleen järvien jäätyessä. Sesonki kansallispuistossa kestää kesäkuusta syyskuuhun.

Ihaile Repoveden upeita maisemia kallioilta ja vesiltä.Täällä voit tehdä pitkiäkin patikointiretkiä ja  melonta- ja souturetkiä ja vuokrata välineitä, mm. kanootteja ja kirkkoveneitä.Melomaan vai patikoimaan? Retkivinkkejä eri reiteille.

Jos haluaa olla omissa oloissaan, kannattaa vaeltaa puiston rauhallisissa osissa idässä ja pohjoisessa. Repoveden Olhavanvuori on yksi Suomen arvostetuimpia kalliokiipeilypaikkoja. Se ei hiljene koskaan. Kiipeilijöitä näkee kaikkina vuodenaikoina, myös talvisin. 
Repovedelle tyypilliset elementit ovat jyrkät ja kymmeniä metrejä korkeat kallioseinämät, karut kalliometsät sekä lukuisat järvet ja lammet. Tutustu Vuorten valloitus -reittiehdotukseen.

Ketunlossi on otettu talviteloilta käyttöön huhtikuussa ja Ketunlenkki on kierrettävissä rengasreittinä jäiden tuloon asti. Ketunlossi on helppokäyttöinen vetolautta, jonka käyttövoimana toimii retkeilijä itse. 

Repoveden reitit

Merkityille reiteille voi lähteä Saarijärven, Lapisalmen tai Tervajärven pysäköintialueilta. Tarkista myös ajankohtaiset uutisetRepoveden kansallispuiston pysäköintialueista ruuhkaisin on Lapinsalmi. Tervajärvellä ja Saarijärvellä saattaa olla enemmän tilaa. Kymenlaakson virkistysyhdisty ry:n sivuilta saat lisätitetoa reiteistä sekä taukopaikoista kuten Murjanvuoren ja Pitkälammen taukopaikoista. Reporeitin varrella sijaitsevalla upealla Pitkälammen taukopaikalla on tulisija sisällä, punkat, aurinkosähköt, polttopuut ja tietenkin hulppea maisema.
Etukäteen varattava Särkilammen tupa ja sauna sijaitsee täysin luonnon keskellä, oman lammen rannalla.

Syksyn ruosteinen ruska

Kansallispuiston kaunis luonto ja rauhoittava ilmapiiri eivät kuitenkaan ole keleistä kiinni. Syksyllä ruskan väriloiston saapuessa kansallispuisto hiljenee ja patikoija saa kulkea rauhassa, marjastaa ja sienestää ja kokeilla kalaonnea, olla omissa oloissaan.

Lokakuun lähestyessä loppuaan Repovedellä on kuulaita päiviä ja maastossa täysi väriloisto. Vedet ovat peilityyniä. Karun kallioisia näkymiä voi kiivetä ihastelemaan Katajavuoren laelle tai Mustalammin torniin. Kun maahan laskeutuu kuura, nuotiolla keitetyt nokipannukahvit lämmittävät retkeläistä. 

Puiston talvinen kauneus

Talvella Repovesi on hiljainen ja puhtaan lumen peittämä. Silloin kansallispuistossa liikutaan lumikengillä ja suksilla. Latuverkostoa on, mutta sen kunnossapitoon vaikuttavat jääolosuhteet. Repoveden nuotiopaikat ovat retkeilijöiden käytössä ympäri vuoden ja polttopuita löytyy liiteristä.
Repoveden kansallispuistossa on läpi vuoden käytössä olevia vuokratupia ja -kotia. Vuokratuvissa on myös sauna.

 

 

 

 

Lapinsalmen riippusilta ylittää alla olevan Kapiaveden 12 metrin korkeudessa ja pituutta sillä on 55 metriä. Sillan runko on teräsrakenteinen. Yli viiden metrin korkeuteen kohoavat pylonit on polttomaalattu ympäristöön sopivin värein ja sillan kannen pinta ja kaiteet on rakennettu painekyllästetystä kestopuusta.

 

 

 

 

 

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.