Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa

Repovedelle vuoden ympäri

Kansallispuisto ei tunne aukioloaikoja. Retkeilijä on tervetullut Repovedelle niin paukkupakkasilla kuin kesähelteillä. 

Jaa somessa

Varsinainen retkeilykausi Repoveden kansallispuistossa  käynnistyy jäiden sulaessa ja päättyy hiljalleen järvien jäätyessä. Sesonki kansallispuistossa kestää kesäkuusta syyskuuhun

Syksyn ruosteinen ruska

Kansallispuiston kaunis luonto ja rauhoittava ilmapiiri eivät kuitenkaan ole keleistä kiinni. Syksyllä ruskan väriloiston saapuessa kansallispuisto hiljenee ja patikoija saa kulkea rauhassa, marjastaa ja sienestää ja kokeilla kalaonnea, olla omissa oloissaan.

Lokakuun lähestyessä loppuaan Repovedellä on kuulaita päiviä ja maastossa täysi väriloisto. Vedet ovat peilityyniä. Karun kallioisia näkymiä voi kiivetä ihastelemaan Katajavuoren laelle tai Mustalammin torniin. Kun maahan laskeutuu kuura, nuotiolla keitetyt nokipannukahvit lämmittävät retkeläistä. 

Ihaile Repoveden upeita maisemia kallioilta ja vesiltä.Täällä voit tehdä pitkiäkin patikointiretkiä ja  melonta- ja souturetkiä ja vuokrata välineitä, mm. kanootteja ja kirkkoveneitä.Melomaan vai patikoimaan? Retkivinkkejä.

Jos haluaa olla omissa oloissaan, kannattaa vaeltaa puiston rauhallisissa osissa idässä ja pohjoisessa. Repoveden Olhavanvuori on yksi Suomen arvostetuimpia kalliokiipeilypaikkoja. Se ei hiljene koskaan. Kiipeilijöitä näkee kaikkina vuodenaikoina, myös talvisin. Kevättalvella auringon hyväillessä voi pystysuoraa rinnettä edetä jopa paljain käsin. 

 

Lapinsalmen riippusilta ylittää alla olevan Kapiaveden 12 metrin korkeudessa ja pituutta sillä on 55 metriä. Sillan runko on teräsrakenteinen. Yli viiden metrin korkeuteen kohoavat pylonit on polttomaalattu ympäristöön sopivin värein ja sillan kannen pinta ja kaiteet on rakennettu painekyllästetystä kestopuusta.

Ketunlossilla kannattaa huomata, että lossi ruuhkautuu varsin helposti. Turvavälien pitämiseksi lossilla tulee matkustaa nyt vain oman seurueen kesken. Myös jonottaessa on syytä pitää kylliksi välimatkaa muihin.

Repoveden reitit

Merkityille reiteille voi lähteä Saarijärven, Lapisalmen tai Tervajärven pysäköintialueilta. Tarkista myös ajankohtaiset uutiset, esim. Repoveden kansallispuiston pysäköintialueista ruuhkaisin on Lapinsalmi. Tervajärvellä ja Saarijärvellä saattaa olla enemmän tilaa. Viikonloppuna 24. - 25.10. pääset Repovedelle Repovesibussilla, joka liikennöi Kouvolan matkakeskuksen ja Lapinsalmen sisääntulon välillä. Maksat vain paikkallislipun hinnan. 

Puiston talvinen kauneus

Talvella Repovesi on hiljainen ja puhtaan lumen peittämä. Silloin kansallispuistossa liikutaan lumikengillä ja suksilla. Latuverkostoa on, mutta sen kunnossapitoon vaikuttavat jääolosuhteet. Repoveden nuotiopaikat ovat retkeilijöiden käytössä ympäri vuoden ja polttopuita löytyy liiteristä.