Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa

Repovedelle vuoden ympäri

Kansallispuisto ei tunne aukioloaikoja. Retkeilijä on tervetullut Repovedelle niin paukkupakkasilla kuin kesähelteillä. 

Jaa somessa

Varsinainen retkeilykausi Repoveden kansallispuistossa  käynnistyy jäiden sulaessa ja päättyy hiljalleen järvien jäätyessä. Sesonki kansallispuistossa kestää kesäkuusta syyskuuhun. Myös luokkaretkiaikaan toukokuussa saattaa Lapinsalmen ympäristössä ilmetä tungosta. Jos haluaa olla omissa oloissaan, kannattaa vaeltaa puiston rauhallisissa osissa idässä ja pohjoisessa.

Kansallispuiston kaunis luonto ja rauhoittava ilmapiiri eivät kuitenkaan ole keleistä kiinni. Repoveden Olhavanvuori on yksi Suomen arvostetuimpia kalliokiipeilypaikkoja. Se ei hiljene koskaan. Kiipeilijöitä näkee kaikkina vuodenaikoina, myös talvisin. Kevättalvella auringon hyväillessä voi pystysuoraa rinnettä edetä jopa paljain käsin.
Reitti- ja retkivinkkejä

Syksyn ruosteinen ruska

Syksyllä ruskan väriloiston saapuessa kansallispuisto hiljenee. Silloin patikoija saa kulkea rauhassa, marjastaa ja sienestää ja kokeilla kalaonnea, olla omissa oloissaan.

Lokakuun lähestyessä loppuaan Repovedellä on kuulaita päiviä ja maastossa täysi väriloisto. Vedet ovat peilityyniä.

Karun kallioisia näkymiä voi kiivetä ihastelemaan Katajavuoren laelle tai Mustalammin torniin. Kun maahan laskeutuu kuura, nuotiolla keitetyt nokipannukahvit lämmittävät retkeläistä.

Keväällä retkeilijä aistii voimakkaina metsän tuoksut ja raikkauden. Kaakkurin huudot kantautuvat veden ääressä kirkkaina, luonto venyttelee hereille talven jäljeltä. Innokkaimmat haluavat vuokrata kanootin, vaikka jääpeite ei ole kokonaan väistynyt.


Kesän 2019 Repovesibussin aikataulu  Kesäaikatalut ohi, mutta jäljellä vielä viimeinen vuoro, joka kulkee lokakuun viikonloppuna 26.-27.10.2019


HUOM!  Lapinsalmelle rakennetaan parhaillaan uutta teräsrakenteista pylonisiltaa. Sillan kannen pinta tehdään puusta. Työmaa-alue on rajattu lippusiimalla ja aidoilla, ja siltatyömaalle on ulkopuolisilta pääsy kielletty. Siltarungon osat kuljetetaan Lapinsalmelle traktorilla ja mönkijällä. Siltatyömaalle rakennetaan myös väliaikainen köysirata, jota pitkin kuljetetaan materiaalia Kapiaveden puolelta toiselle. Urakoitsijan edustaja on aina varoittamassa retkeilijöitä kun tavarakuljetuksia on käynnissä maalla tai veden yläpuolella. Rakennustöistä aiheutuu jonkin verran meteliä, mikä kannattaa huomioida, kun suunnitellaan retkiä Lapinsalmen suunnalle. Urakan toteuttaa Remoti Holding Oü. Kannattaa  tutustua myös puiston muihin reitteihin ja kohteisiin! Vaihtoehtoja löydät täältä.

Lapinsalmen uusi silta Repoveden kansallispuistossa ei valmistu alkuperäisen aikataulun mukaisesti syyslomaviikoille. Metsähallitus järjestää syyslomaviikoille venekuljetuksen korvaamaan siltaa.

Vene liikennöi Lapinsalmen parkkipaikan pelastustien laiturin ja Lapinsalmen taukopaikan välillä 12.-27.10.2019 päivittäin klo 10-17. Venekyyti on asiakkaille maksuton. Venekuljetuksen toteuttaa Seikkailuviikari Oy 12-paikkaisella vuokraveneeksi katsastetulla ja rekisteröidyllä puuveneellä. Vene liikennöi vähintään 15 minuutin välein ja tarvittaessa myös useammin. Molemmilla laitureilla on lippu, jolla voi viestittää veneen kuljettajalle kyydityksen tarpeesta, mikäli alus on toisella laiturilla. Vesistön yli pääsee kaikkina vuorokauden aikoina myös omin käsivoimin toimivalla Ketunlossilla.

Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta.

Uusi silta otetaan käyttöön marraskuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Pahoittelemme rakennustyön viivästymisestä retkeilijöille aiheutuvaa haittaa.

Puiston talvinen kauneus

Talvella Repovesi on hiljainen ja puhtaan lumen peittämä. Silloin kansallispuistossa liikutaan lumikengillä ja suksilla. Latuverkostoa on, mutta sen kunnossapitoon vaikuttavat jääolosuhteet.

Helmikuussa Orilammen Lomakeskuksella järjestetään perinteiset Repoveden Ulkoilu- ja elämyspäivät. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa voit kokeilla erilaisia talviaktiiviteetteja, vähän lumitilanteesta riippuen.