Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Repovedelle vuoden ympäri

Kansallispuisto ei tunne aukioloaikoja. Retkeilijä on tervetullut Repovedelle niin paukkupakkasilla kuin kesähelteillä.

Jaa somessa

Retkeilykausi Repoveden kansallispuistossa  käynnistyy jäiden sulaessa ja päättyy hiljalleen järvien jäätyessä.

Keväällä retkeilijä aistii voimakkaina metsän tuoksut ja raikkauden. Kaakkurin huudot kantautuvat veden ääressä kirkkaina, luonto venyttelee hereille talven jäljeltä. Innokkaimmat haluavat vuokrata kanootin, vaikka jääpeite ei ole kokonaan väistynyt.

Sesonki kansallispuistossa kestää kesäkuusta syyskuuhun. Myös luokkaretkiaikaan toukokuussa saattaa Lapinsalmen riippusillan ympäristössä ilmetä tungosta. Jos haluaa olla omissa oloissaan, kannattaa vaeltaa puiston rauhallisissa osissa idässä ja pohjoisessa.

Syksyn ruosteinen ruska

Syksyllä ruskan väriloiston saapuessa kansallispuisto hiljenee. Silloin patikoija saa kulkea rauhassa, marjastaa ja sienestää ja kokeilla kalaonnea, olla omissa oloissaan.

Lokakuun lähestyessä loppuaan Repovedellä on kuulaita päiviä ja maastossa täysi väriloisto. Vedet ovat peilityyniä.

Karun kallioisia näkymiä voi kiivetä ihastelemaan Katajavuoren laelle tai Mustalammin torniin. Kun maahan laskeutuu kuura, nuotiolla keitetyt nokipannukahvit lämmittävät retkeläistä.

Puiston talvinen kauneus

Talvella Repovesi on hiljainen ja puhtaan lumen peittämä. Silloin kansallispuistossa liikutaan lumikengillä ja suksilla. Latuverkostoa on, mutta sen kunnossapitoon vaikuttavat jääolosuhteet.

Repoveden Olhavanvuori on yksi Suomen arvostetuimpia kalliokiipeilypaikkoja. Se ei hiljene koskaan. Kiipeilijöitä näkee kaikkina vuodenaikoina, myös talvisin. Kevättalvella auringon hyväillessä voi pystysuoraa rinnettä edetä jopa paljain käsin.