Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Kouvolan keskustan uudistuminen etenee

Kaupunkikeskustan uutisia

Kävelykatu meni remonttiin, mutta kaupankäynti jatkuu. Myös pysäköinti on kokenut uudistuksia ja keskuspuistoa komistaa nyt upouusi leikkipaikka.

Jaa somessa

Kävelykatu Manskin remontti alkoi syyskuun lopulla. Remontin ensimmäinen vaihe käsittää Keskikadun ja Torikadun välisen alueen. Valmista tältä osin odotellaan touko-kesäkuussa 2017. Toinen työvaihe alkaa kesäkuussa 2017 ja silloin edetään Keskikadulta kohti Kouvolankatua. Kävelykadun uudistaminen valmistuu joulukuun aikana ja myöhemmin osa kävelykadusta tullaan kattamaan, mikä lisää käytettävyyttä etenkin tapahtumien suhteen.

Työ etenee lohkoittain ja vuorossa oleva työalue on aina aidattu. Kivetyksen purkamisen jälkeen tehdään maanalaiset rakenteet, mm. kadun sulanapitojärjestelmä. Nyt poistettavat vanhat kivet menevät uusiokäyttöön ja osa kivistä käytetään uudelleen kävelykadulla.

Remontin aikana Manskilla voi liikkua ja asioida koko ajan ja kävelykadun liikkeet palvelevat normaalisti. Liikkeisiin järjestetään esteetön kulku kulkukäytävien avulla. Keskustan ravintolat ja kahvilat palvelevat siis koko uudistusprosessin ajan. Myös kauppojen ovet pysyvät auki.

Kannattaa myös muistaa, että keskustan alueella toimii maksuton WiFi-verkko. Huippunopean verkon ansiosta matkailijoiden ei tarvitse etsiä lomamatkallaan nettiyhteyttä, vaan kaikki reissun huippukohdat saa helposti jaettua samantien maailmalle. Luonnollisesti verkko palvelee myös paikallisia.

Pysäköinti on nyt helpompaa

Ydinkeskustan parkkipaikat palvelevat nyt asiakkaita joustavammin – maksulliset kadunvarsipaikat on muutettu pysäköintikiekkopaikoiksi. Suurimmalla osalla ydinkeskustan pysäköintipaikoista ei ole lauantaisin mitään aikarajoitteita. Pysäköintirajoitteiden väljentämisen tavoitteena on keskustan elinvoimaisuuden ja yritysten palvelujen saavutettavuuden parantaminen pitkällä aikavälillä.

Onnekkaana päivänä saatat huomata, että kauppakeskus Valtarin pysäköintihallin puomi on ylhäällä. Silloin siellä saa pysäköidä maksuttomasti.

Kouvolan Matkakeskuksen yhteyteen on valmistunut uusi pysäköintialue junamatkustajille.

Puiston uudet kujeet

Aivan kävelykatu Manskin vieressä olevaan keskuspuistoon on tuotu myös uudistuksia. Oranssia ja sinistä värimaailmaa hehkuvat leikkipaikka on aisema-arkkitehtiopiskelija Mika Varpion suunnitelma. Varpio voitti viime vuonna päättyneen ideakilpailun Liekkipolku-nimisellä suunnitelmallaan. Monipuolisessa leikkipaikassa voi hullutella esimerkiksi trampoliinilla ja tasapainoverkolla.

Älä siis epäröi, vaan lähde viihtymään Kouvolan keskustan palveluiden pariin!

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.