Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Kesäloma 2.0

Kesäloman kiireiden keskellä varsinainen lomailu saattaa unohtua kokonaan.

Jaa somessa

Lomakuukaudet ovat suomalaiselle elämän kiireisintä aikaa. Pitää ehtiä liottaa varpaita kristallinkirkkaassa järvessä, poimia marjoja luonnosta ja kiertää kaikki nähtävyydet. Ei siinä ihan hirveästi ehdi rentoutumaan.

Noh, kyllä me Kouvolassa kesästä tykätään. Ihmeteltiin vain, että miksi ei voisi nauttia luonnosta ja kaupunkielämästä myös syksyisin?

Syyslomaksi ei kasata mitään suorituspaineita. Kouvolassa riittää materiaalia Kesäloma 2.0:n rakentamiseen, kulutit arkisin sitten pulpettia tai toimistotuolia. Hartiat alas ja lomailemaan!

Metsän kautta kaupungin houkutuksiin

Syksyllä Repoveden kansallispuistossa ja Arboretum Mustilassa saa nauttia ruskan väriloistosta. Patikointi ja ulkoilu maistuvat myös vielä pikkuisen paremmalta, kun helteet eivät haittaa menoa ja keuhkot ovat täynnä raikasta syysilmaa.

Reippailijalle vinkkinä on Mielakan kierros - se on maastoreitti Kouvolan cityvuoren ympäri. Kierros kulkee Mielakanmäen ja sen laskettelurinteen lähimetsissä. Polku soveltuu mm. maastopyöräilyyn, polkujuoksuun ja kävelyyn sauvoilla tai ilman.

Aivan kauppakeskus Veturin kupeesta pääset puolestaan seikkailemaan Niivermäen luonnonsuojelualueelle

Sitten kun loman pakolliset ulkoilut luonnossa on hoidettu, voit suunnistaa ulkoilemaan urbaaneihin maisemiin. Kouvolan keskustan ravintolat ovat myös syyslomaviikoilla täynnä hyvää ruokaa ja juomaa.

Kulttuuria ja urheilua välipalaksi

Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös idyllinen Museokortteli. Voit vierailla pikku putiikeissa ja ihastella vanhoja puurakennuksia. Samalla voit myös piipahtaa Kouvola-talolla sijaitsevassa Poikilo-museoissa.

Lasten ja lastenmielisten puolestaan kannattaa pysähtyä Kouvolan keskuspuiston uudessa leikkipuistossa. Puistoa koristaa pirteä värimaailma, mikä kiinnittää aivan varmasti huomion jo kaukaa.

Lomalaisen ei kannata unohtaa uuden elämän saaneita tehdasrakennuksia Taideruukissa. Tehdasmiljöössä voi nauttia paikallisia kahviherkkuja ja ostaa tuliaisiksi paikallisten kädentaitajien tuotteita.

Penkkiurheilun ystävätkään eivät jää Kouvolassa toimettomiksi. Lumon Areenalla voit huutaa kannustushuutoja lauantaina 21.10. KooKoo - HIFK pelissä tai perjantaina ja lauantaina 27. - 28.10. KooKoo - Sport peleissä. Jos olet enemmän koripalloihmisiä niin Kouvot kohtaa Kataja Basketin perjantaina 20.10. Kouvottaret puolestaan taistelelvat pisteistä Äänekosken Huimaa vastaan lauantaina 28.10. Koripalloa heitellään Jatke-areenalla.

Monipuoliset kauppakeskuksemme

Kouvolassa kauppakeskuksia ei ole rakennettu vain himoshoppailijoille, sillä koko perhe saa päivän kulumaan saman katon alla.

Kaakkois-Suomen suurin kauppakeskus, Veturi, tarjoilee lomalaiselle loistavat shoppailumahdollisuudet, mutta myös muuta ajanvietettä. Saman katon alla voit nimittäin nauttia Kino 123:n laadukkaasta elokuvatarjonnasta.

Tykkimäellä huomasivat sellaisen epäkohdan, että huvipuisto piti sulkea aina syksyn tullen. Sisäaktiiviteettipuisto Tykkimäki Actionpark kestää kuitenkin tuulet ja tuiskut! Kouvolan Prisman katon alla sijaitseva sisäaktiiviteettipuisto liikuttaa koko perhettä vauvasta vaariin viikon jokaisena päivänä.