Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Kimolan kanavan matkailupotentiaali

Kouvola Innovation Oy:n teetti yhteistyössä Innolink Research Oy:n kanssa tutkimuksen, jonka tarkoituksena oli kartoittaa Kimolan kanavan potentiaalia, tunnettuutta ja houkuttelevuutta eri vastaajaryhmien keskuudessa.

Jaa somessa

7 kilometriä pitkä Kimolan kanava yhdistää Kymijoen yläjuoksun Konniveden ja Pyhäjärven. Alueen kehittämiseksi on käynnissä hanke, jossa kanavassa oleva nippunosturi korvattaisiin sululla. Tämä mahdollistaisi veneliikenteen kanavan läpi ja yhdistäisi Pohjois-Kymenlaakson vesistöt keskiseen Suomeen.

Vesiväylän ja kanavan kehittäminen

Kimolan kanavan vaikutusselvitys

Kimolan kanavahanke 2017

Liikenneviraston esitys Kimolan kanavahankkeesta seminaarissa 19.9. 2017

Tulossa uusi vesitieyhteys – Kimolan kanava avautuu 2020

Innolink Research Oy:n tutkimuksen 2016  mukaan Kimolan kanava nähtiin houkuttelevana reittinä Pyhäjärven ja Konniveden välillä. Tuloksista ilmeni myös se, että mitä enemmän tutkimukseen vastannut veneilee, sitä houkuttelevampana hän pitää reittiä.

Matkailun välitöntä kokonaistaloudellista merkitystä kanavan avaamisen seurauksena voidaan arvioida vain karkeasti, koska matkailijavirtojen kokonaismäärä on aina vain arvio. Tutkimus osoittaa kuitenkin kiistatta kanavan lisäävän merkittävästi alueen kiinnostavuutta ja potentiaalia.

Tutkimus palvelee alueen yrittäjia, jotka suunnittelevat palvelujen kehittämistä Kimolan kanavan ympärille. Kanava on mukana myös Kouvolan matkailustrategiassa ja yksi seutukunnan kärkihankkeista.

Katso Kimolan kanavan video. Kuvattu 13.3.2019, Kouvolan kaupunki/maastotietopalvelut.