Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Tykkimäki Actionparkissa koko perhe pääsee liikkumaan

Hupia ja hikeä kaikenikäisille

Tykkimäelle pääsee ympäri vuoden, sillä kaikenikäisille liikkujille suunnattu Tykkimäki Actionpark tarjoaa hupia ja hikeä  Prismakeskuksessa Kouvolassa.

 

Jaa somessa

Ajankohtaista

Aktiviteettipuiston asiakasmäärää rajataan edelleen, joten pääsylippuja myydään poikkeuksellisesti vain aktiviteettipuiston lippukassoilta.

Desifiointiin ja hygieniaan kiinnitetään edelleen erityistä huomiota. Asiakkaita myös muistutetaan pitämään puistossa riittävät turvavälit.

Sisäpuisto Kouvolassa

Kouvolan ensimmäinen väärinpäin rakennettu talo nousi aikoinaan Tykkimäen huvipuistoon. Se on ollut kesästä toiseen huvipuiston suosituimpia käyntikohteita.

Nyt katollaan olevia taloja on toinenkin, sillä myös uudessa Tykkimäki Actionparkissa on Yllätystentalo, tosin täysin erilaisilla metkuilla varustettu kuin esikuvansa. Kuhinaa siellä riittää.

Prismakeskukseen rakennettua sisäaktiviteettipuistoa kokeilemaan tulleet sisarukset Viivi ja Matti Lumijärvi roikkuvat yhdessä Yllätystentalon monista oviaukoista.

”Aika kiva”, toteaa Matti, jolla on kova kiire jatkaa matkaa hyppypaikalle. ”Se on ehkä vielä kivempi.”

Hikeä on päässä myös Viivillä. Hän on vakuuttunut siitä, että vaijerikeinu on kaikkein parasta, vaikkei ole siinä vielä edes käynyt.

Liikunnan riemua yhdessä

Lappsetin kanssa suunniteltu 2000 neliön kokoinen Actionpark on auki ympäri vuoden lähes joka päivä. Myynnissä on parin tunnin rannekkeita, päivärannekkeita ja vuosikortteja. Alle 7-vuotiaat pääsevät Actionparkiin vain aikuisen kanssa.

”Tarkoituksena on, että täällä viihtyvät kaikenikäiset”, sanoo Tykkimäen toimitusjohtaja Sakari Pasanen. Hän toteaa, että luontainen liikkuminen alkaa hiipua lapsen lähestyessä teini-ikää. Siksi on hyvä houkutella lapsia pois sohvalta ja pelikoneen äärestä.

”Actionparkissa liikutaan leikin varjolla kuin itsestään. Jokaiselle löytyy jotakin. Hyvä sekin, että liikunnan riemusta nautitaan yhdessä.”

Tykkisport-alueella voi kokeilla vaikkapa minigolfia, frisbeegolfia, pingistä ja tennistä. Pieni salibandyareena löytyy, samoin jääkiekkokenttä.

On korinheittopaikka ja häkki, jossa voi hioa baseball-lyöntiä. Omaa nopeutta voi testata nopeustutkan ja pallonpotkimistarkkuutta interaktiivisen seinän avulla. Ja samalla voi haastaa kaverit kisaan.

Pallomeri ja parkouria

Tykkiplay on alue kaikkein pienimmille kävijöille. Siellä on pallomeri, touhu- ja kiipeilypaikkoja sekä liikennepuisto polkuautoilijoille.

Tykkiplayn yhteydessä on ruokailutilat, jossa synttäripaketin tilaaja vieraineen voi herkutella leikkimisen lomassa.

Tykkiactionin alueella hurjapäät pääsevät harrastamaan parkouria ja extreme-lajeja. Scoottaukselle eli temppupotkulautailulle on oma ratansa.

Myös vanhemille lapsille soveltuva: ”Pelipisteet, pingispöytä ja vastaavat kiinnostavat eniten. Ihan hyvin täällä voi kavereiden kanssa viettää päivää.”