Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Kouvolan keskustan palvelut

Pikavisiitti Kouvolassa

Aina ei ehdi varata koko viikonloppua lomaa varten, vaikka mieli tekisi. Onneksi Kouvolasta saa paljon irti jo muutamassa tunnissa.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Kuulemme usein kysyttävän, että mitä Kouvolassa voisi tehdä, kun on muutama tunti aikaa? Bussit ja junat tuovat jatkuvasti väkeä kaupunkiin, olemmehan risteyskohdassa.

Junantuomat ovat siinä mielessä todella onnellisessa asemassa, että joukkoliikenne pysähtyy aivan kaupungin keskustassa. Matkakeskukselta on lyhyt matka keskustan ravintoloihin ja kahviloihin, mutta myös muuta nähtävää on vain kävelymatkan päässä.

Vaikka et tällä kertaa ehdi viettää kuin muutaman tunnin Kouvolassa, niin älä turhaan murehdi. Tulet sitten ensi kerralla ajan kanssa, niin keksitään porukalla lisää nähtävää ja koettavaa.

Rautatiehistoriaa ja kiipeilyä

Pienoisrautatiemuseossa kaikenikäiset pääsevät kokeilemaan veturinkuljettajan hommia ilman tutkintoa. Rautatiemaailman ilmapiiri rentouttaa, vaikka vierailu olisi pikainen Samalla voit nauttia kahvila Onkapannun herkuista.  

Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös idyllinen Museokortteli. Voit vierailla pikku putiikeissa, ihastella vanhoja puurakennuksia tai istahtaa Onnenkukossa. Muista myös myös vierailla Poikilo-museoissa. Poikilon lisäksi Museokorttelissa sijaitsee myös Koti- ja RadioMuseo.

Lasten ja lastenmielisten puolestaan kannattaa piipahtaa Kouvolan keskuspuiston uudessa Hampsta leikkipuistossa. Puistoa koristaa pirteä värimaailma, mikä kiinnittää aivan varmasti huomion jo kaukaa. Kävelykatu Manskilla puolestaan voit pysähtyä suihkulähteen äärelle nauttimaan jäätelöstä. Lapsiperheiden suosima liikennepuisto on valmiina kesään 2021 ja avataan 4.5. Kouvolan keskustassa sijaitsevassa Jaakonpuistossa on lasten iloksi myös viime vuonna uusittu leikkipaikka. 

Kauppojen kautta luontoon

Jos et ole aivan jäniksen selässä, niin vain muutaman kilometrin päässä Kouvolan keskustasta sijaitsevassa Kauppakeskus Veturissa pääset shoppailemaan, herkuttelemaan tai vaikka rentoutumaan elokuvateatteriin.

Aivan Veturin kupeesta pääset seikkailemaan Niivermäen luonnonsuojelualueelle. Shoppailun ja kahvittelun jälkeen on hyvä rentoutua luonnossa lähellä kaupungin keskustaa

Kouvolan Prisman katon alla toimiva Tykkimäki Actionpark puolestaan pitää koko perheen liikkeessä. Sisäaktiiviteettipuistossa nuoremmat matkailijat voivat kuluttaa ylimääräistä energiaa ennen junamatkaa kotiin.