Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Pikavisiitti Kouvolassa

Aina ei ehdi varata koko viikonloppua lomaa varten, vaikka mieli tekisi. Onneksi Kouvolasta saa paljon irti jo muutamassa tunnissa.

Jaa somessa

Kuulemme usein kysyttävän, että mitä Kouvolassa voisi tehdä, kun on muutama tunti aikaa? Bussit ja junat tuovat jatkuvasti väkeä kaupunkiin, olemmehan risteyskohdassa.

Junantuomat ovat siinä mielessä todella onnellisessa asemassa, että joukkoliikenne pysähtyy aivan kaupungin keskustassa. Matkakeskukselta on lyhyt matka keskustan ravintoloihin ja kahviloihin, mutta myös muuta nähtävää on vain kävelymatkan päässä.

Vaikka et tällä kertaa ehdi viettää kuin muutaman tunnin Kouvolassa, niin älä turhaan murehdi. Tulet sitten ensi kerralla ajan kanssa, niin keksitään porukalla lisää nähtävää ja koettavaa.

Kauppojen kautta luontoon

Kouvolan kauppakeskukset palvelevat loistavasti, vaikka aikaa ei olisi kuin tunti tai pari. Ne sijaitsevat muutaman kilometrin päässä keskustasta. Veturissa, Kaakkois-Suomen suurimmassa kauppakeskuksessa, saat helposti kulumaan useamman tunnin, sillä saman katon alta löytyy ostosmahdollisuuksien lisäksi kahviloita ja elokuvateatteri.

Aivan Veturin kupeesta pääset seikkailemaan Niivermäen luonnonsuojelualueelle. Shoppailun ja kahvittelun jälkeen on hyvä rentoutua luonnossa lähellä kaupunkia.

Prisman tiloihin on avattu Tykkimäki Actionpark. Täällä sisäaktiiviteettipuistossa nuoremmat matkailijat voivat kuluttaa ylimääräistä energiaa ennen junamatkaa kotiin.

Rautatiehistoriaa ja kiipeilyä

Pienoisrautatiemuseossa kaikenikäiset pääsevät kokeilemaan veturinkuljettajan hommia ilman tutkintoa. Rautatiemaailman ilmapiiri rentouttaa, vaikka vierailu olisi pikainen Samalla voit nauttia kahvila Onkapannun herkuista.  

Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös idyllinen Museokortteli. Voit vierailla pikku putiikeissa ja ihastella vanhoja puurakennuksia. Samalla voit myös vierailla Kouvola-talolla sijaitsevassa Poikilo-museoissa.

Lasten ja lastenmielisten puolestaan kannattaa piipahtaa Kouvolan keskuspuiston uudessa leikkipuistossa. Puistoa koristaa pirteä värimaailma, mikä kiinnittää aivan varmasti huomion jo kaukaa.