Pakene pakkasta kulttuurin pariin

Aina ei jaksa reippailla, eikä aina sää ole suosiollinen hiihtäjille ja muille ulkolajien harrastajille. Talven kylmyyteen lämpöä saa teatterista ja konserteista.

Jaa somessa

Kouvolan Teatterin vuoden avasi Nousukausi-elokuvan kirjoittaneen Mika Ripatin uusi draamakomedia Vakavuusongelma. Rakennustyömaalle sijoittuvan sydämellisen näytelmän rooleissa nähdään muun muassa Salatut elämät -tv-sarjasta tuttu Pete Lattu sekä Veli-Matti Karén, Rebecca Viitala ja Emma-Sofia Hautala.

Maaliskuussa ensi-illan saava Tarkastaja tulee merkitsee dekkarihenkisen jännitysdraaman paluuta ohjelmistoon. Tehtaanomistajan tyttären kihlajaiset tarjoavat rakkauden lisäksi herkullisia bisnesmahdollisuuksia. Juhlat saavat tosin käänteen, kun poliisitarkastaja saapuu paikalle utelemaan tehtaan entisen työntekijän kuolemasta.

Kuka on syytön, kuka syyllinen, ja ei kai vain välikohtaus vaikuta liiketoimiin! Näytelmän ohjaa Henrik Timonen, ja rooleissa nähdään muun muassa Raimo Räty ja Hannele Laaksonen.

Poikamiesboksi ja Suurenmoista jatkavat

Teatterin syyskauden avannut komedia Suurenmoista jatkuu keväällä. Tositarinaan perustuva näytelmä kertoo Florence Foster Jenkinsistä, yhdysvaltalaisesta sopraanosta, jolta puuttui sävelkorvan ja rytmitajun lisäksi ymmärrys lahjattomuudestaan.

Kuulijat rakastivat Jenkinsiä, koska tämä hoilasi ooppera-aarioita päin honkia. Jenkins oli vakuuttunut suuruudestaan, eikä ystävillä ollut sydäntä sanoa laulajalle rehellistä mielipidettään.  Nimiroolissa loistaa komedienne Nina Petelius-Lehto.

Billy Wilderin viiden Oscarin elokuvasta Poikamiesboksi (The Apartment, 1960) tehty musikaaliversio jatkuu myös keväällä. Komediallinen Broadway-musikaali kertoo vakuutusvirkailijasta, joka edistää uraansa lainaamalla pomoilleen keskustassa olevaa asuntoaan. Siellä herrat pystyvät viettämään aikaa viehättävässä naisseurassa.

Musikaalissa kuullaan Burt Bacharachin hittejä, joista tunnetuin on lienee I´ll Never Fall in Love Again. Päärooleissa ovat Sami Kosola, Emma-Sofia Hautala ja Veli-Matti Karén. Ohjaus ja koreografia ovat Seppo Välisen, liveorkesteria johtaa kapellimestari Iikka Kahri.

Sokos Hotel Vaakuna ja Cumulus tarjoavat yöpymistä tarvitseville vieraille teatteripaketteja. Väliaikatarjoilut voi tilata Teatteri Ravintolasta.

Kymi Sinfoniettan Italia-tunnelmia ja Kalevalaa

Kymi Sinfoniettan Italialaisessa illassa 9.2. Kuusankoskitalossa kuullaan muun muassa Franz Schubertin Alkusoitto italialaiseen tyyliin, D-duuri sekä Felix Mendelssonin Sinfonia nro 4 eli ”Italialainen.” Mendelssonin Viulukonserton tulkitsee arvostettu kansainvälinen viulusolisti Antje Weithous.

Suomi 100-vuotistunnelmiin virittäydytään 16.2. Kouvolan kaupungintalolla, kun kapellimestari sekä harppu- ja kantelesolisti Andrew Lawrence-King tuo yhteen Kalevalan tekstit, karjalaiset ja inkeriläiset kansansävelmät, modernin orkesterin ja ikiaikaiset soittimet. Luvassa on ennenkuulematon, dramatisoitu keskiaikainen ooppera.

Seuraavalla viikolla 23.2. Kuusankoskitalossaon luvassa jazzia kapellimestari ja pasuunasolisti Anssi Rissasen johdolla. Jazz-klassikoita kuullaan Kymi Sinfoniettan isolle orkesterille sovitettuna. Laulusolisteina ovat Anna Inginmaa ja Juki Välipakka, saksofonit ja huilun hoitaa Leningrad Cowboysta tuttu multi-instrumentalisti Petri Puolitaival.

Maaliskuussa Kymi Sinfoniettalla on kaksi konserttia. Kuusankoskitalossa on 9.3. solistina Pipoka-trio, ja 15.3. kuullaan Sinfoniakonsertti kapellimestari Olari Etsin johdolla.