Virkistäydy kulttuurin parissa

Vaikka kevät on jo tuloillaan niin aina ei jaksa reippailla, eikä sää ole suosiollinen ulkolajien harrastajille. Vaihtelua ja lämpöä saa teatterista ja konserteista.

Jaa somessa

Kouvolan Teatterin vuoden avasi Nousukausi-elokuvan kirjoittaneen Mika Ripatin uusi draamakomedia Vakavuusongelma. Rakennustyömaalle sijoittuvan sydämellisen näytelmän rooleissa nähdään muun muassa Salatut elämät -tv-sarjasta tuttu Pete Lattu sekä Veli-Matti Karén, Rebecca Viitala ja Emma-Sofia Hautala.

Maaliskuussa ohjelmistoon tullut Tarkastaja tulee merkitsee dekkarihenkisen jännitysdraaman paluuta ohjelmistoon. Tehtaanomistajan tyttären kihlajaiset tarjoavat rakkauden lisäksi herkullisia bisnesmahdollisuuksia. Juhlat saavat tosin käänteen, kun poliisitarkastaja saapuu paikalle utelemaan tehtaan entisen työntekijän kuolemasta.

Kuka on syytön, kuka syyllinen, ja ei kai vain välikohtaus vaikuta liiketoimiin! Näytelmän ohjaa Henrik Timonen, ja rooleissa nähdään muun muassa Raimo Räty ja Hannele Laaksonen.

Billy Wilderin viiden Oscarin elokuvasta Poikamiesboksi (The Apartment, 1960) tehty musikaaliversio jatkuu maaliskuun 25. päivään. Komediallinen Broadway-musikaali kertoo vakuutusvirkailijasta, joka edistää uraansa lainaamalla pomoilleen keskustassa olevaa asuntoaan. Siellä herrat pystyvät viettämään aikaa viehättävässä naisseurassa.

Musikaalissa kuullaan Burt Bacharachin hittejä, joista tunnetuin on lienee I´ll Never Fall in Love Again. Päärooleissa ovat Sami Kosola, Emma-Sofia Hautala ja Veli-Matti Karén. Ohjaus ja koreografia ovat Seppo Välisen, liveorkesteria johtaa kapellimestari Iikka Kahri.

Sokos Hotel Vaakuna ja Cumulus tarjoavat yöpymistä tarvitseville vieraille teatteripaketteja. Väliaikatarjoilut voi tilata Teatteri Ravintolasta.

Kymi Sinfoniettan konsertteja

Hilla ja Liisi -musiikkisatu vie perheen pienimmät ja isommatkin kuulijat riemukkaalle matkalle peikko-olentojen, iloisen ja eloisan Hillan ja Liisin maailmaan. Tälle matkalle pääset to 6.4. klo 18. Kuusankoskitalolla.

Pääsiäisaikaan kuuluva Bachin Matteus-passio kuullaan Kouvolan Keskuskirkossa ke 12.4. klo 19. Kotkan Kantaattikuoro ja kapellimesterina Pekka Soranummi.

Vappukonsertin teemana on "Finnhits". Suomen suosituimpia iskelmiä kuullaan Vapunpäivänä 1.5. klo 12. Kouvolan kaupungintalolla. Kapellimestarina Antti Rissanen ja solisteina Annika Eklund ja Mikael Konttinen.

Suomikuvia. Miltä 100-vuotias Suomi näyttää ja kuulostaa kansainvälisin silmin ja korvin. Kertomus tanssin ja musiikin keinoin on italialaissyntyisen tanssija-koreografi Beniamino Borghin käsialaa.  Kuusankoskitalolla to 11.5. klo 19. Yhteistyössä Kaakon tanssi ry:n kanssa. Kapellimestarina Erkki Lasonpalo.

"Orient & Occident", keväisen konsertin aluksi musiikkia Mozartilta ja Mendelssohnilta. Konsertin jälkipuolella Arvo Pärtin Orient & Occident johdattaa kuulijat itäisempiin ja eteläisempiin maihin. Solistina sopraano Keren Hadar ja kapellimestarina Andres Mustonen. Kouvolan kaupungintalo, to 18.5. klo 19.

Yhteisproduktio Kotkan-seudun ja Pohjois-Kymen musiikkiopistojen kanssa. Prinsessa ja Villijoutsenet & Nuoret solistit. Kuusankoskitalolla ke 24.5. klo 19. Kapellimestarina Esa Heikkilä.

Kymi Sinfoniettan ja Pietarin Filharmonian yhteiskonsertti ti 6.6. klo 19. Kuusankoskitalolla.Lavalla yhdistävät voimansa yli kuusikymmentä Kymi Sinfoniettan ja Peitarin Filharmonian muusikkoa - orkesterin soinnista vastaa Pietarin Filharmonian kapellimestari Nikolai Alexeev.