Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Tykkimäki - Suomen rennoin

Linnanmäki on seniori, Särkänniemi keski-ikäinen ja Tykkimäki virkeä nuori aikuinen. Vuonna 2016 Suomen kolmanneksi suurin huvipuisto täytti kolmekymmentä vuotta.

 

 

 

Jaa somessa

Tykkimäen ensimmäisenä kesänä huvipuiston pinta-ala oli puolet nykyisestä ja siellä oli vain kuusi laitetta.

Avajaiskauden laitteista toiminnassa ovat yhä Valasveneet, Taifun sekä Yllätysten talo, joka kerää eniten kävijöitä, sinne kun pääsevät sisään kaikenkokoiset huvipuistovieraat. Mutta Yllätysten talo on kokenut yllätyksen - käy katsomassa mitä sisällä on oikein tapahtunut.

Klassikkoja ja näköaloja

Huvipuisto sijaitsee luonnonkauniin harjun laella mäntykankaalla sadan metrin korkeudella merenpinnasta. Starflyer vie matkustajan siitä vielä 72 metriä ylemmäs. Jos pitää silmiään auki, näkymä antaa kauas, tosin maisemia on ihailtava seitsemänkympin tuntinopeudesta.

Vierailu Tykkimäellä on osalle vanhemmista nostalgiamatka, sillä muutamat laitteista ovat tuttuja lapsuuden Linnanmäeltä. Lapsensa kanssa voi astua aikamatkaan Calypsoon, Enterpriseen, Pilvenpyörään tai Kouvola-pyörään, joka pyöri Lintsillä nimellä Helsinki-pyörä.

Juhlavuoden uutuutena oli Kouvolan Lakritsi 5D-Cinema, jossa pääsee sukellusveneellä vatsaa kipristävälle matkalle meren syvyyksiin, merenelävien pariin. Liikkuvien penkkien lisäksi odotettavissa on muitakin yllätysefektejä.

Tykkimäki on myös eläinpuisto

Tykkimäki on tunnettu siitä, että siellä ei edes kesän ruuhkaisimpina hetkinä päivä kulu jonottaessa. Huvipuistossa on myös useita laitteita, joissa pituusraja on 90 senttiä.

Idän Pikajunan ja puiden varaan kiinnitetyn Atreenalin-seikkailuradan takana on oma rauhaisa soppensa, Tykkimäen Minimaatila aitauksineen ja navettoineen.

Siellä on kanoja ja kukkoja, minipossuja, kaneja, lampaita karitsoineen ja vuohia kileineen sekä aikaisempien kesien tapaan poneja ja aasi, joilla voi kokeilla ratsastusta.

Eläimet hoitajineen tulevat kuudettatoista vuotta peräkkäin Hembölen kiertävältä kotieläinpihalta. Ne ovat tottuneita ihmisiin ja rakastavat harjaamista ja paijaamista.

Siksi minimaatilalla ei ole varoituksia, joissa kielletään koskemasta eläimiin. Sen sijaan kyltissä lukee: ”Voit kiivetä aidan yli harjaamaan lampaita.” Tai: ”Eläimiä saa syöttää.” Minipossujen kohdalla on tosin ohjeena, että possut eivät pidä taputtelusta, paijaamisesta kylläkin.

Actionpark tuli Kouvolan Prismakeskukseen

Viime vuoden lopulla Kouvolan Prismakeskuksen tiloissa avattiin Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy:n sisäaktiviteettipuisto Tykkimäki Actionpark. Se on koko perheen liikunta- ja seikkailuaktiviteetteja tarjoava kokonaisuus, jossa voi leikkiä ja kokea liikunnan riemua täysillä sisätiloissa.