Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Kesän näyttelykattaus

Kesän näyttelykattausta on vielä jäljellä. Taidemuseo Poikilo viettää 30-vuotisjuhliaan ja esittelee Kuutti Lavosen näyttelyn Hypnos ja Thanatos 20.8. asti.

Vielä ehtii myös Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon ja Moision kartanon kesänäyttelyihin. Ja Kymin Taideruukissa kannattaa pistäytyä milloin vain. Taidekeskus Antares Sippolassa on avoinna syyskuun alkupuolelle asti.

 

Jaa somessa

Hypnos ja Thanatos, Kuutti Lavonen, 11.5.-20.8.

Taidemuseo Poikilossa on Kuutti Lavosen näyttely Hypnos ja Thanatos. Suomennettuna näyttelyn nimi tarkoittaa unta ja kuolemaa. ”Näyttelyn tarina on rakennettu synkkien teemojen ympärille, mutta lopputulos on valoinen. On yllättävää, kuinka barokkisen raskaasta ajatuksesta syntyy niin valoisaa ja rakkaudellista jälkeä”, toteaa Poikilo museoiden johtaja Elina Bonelius.

Näyttely on avoinna Kouvolan Taidemuseo Poikilossa 11.5.-20.8. ti-pe 11-17, la-su 12-17 (ma suljettu).

Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo

8.10. asti Kilpakenttien Sankarit. Kouvolalaista urheiluhistoriaa sadan vuoden ajalta. Näyttely kertoo niistä urheilijoista, seuroista, saavutuksista ja tarinoista, jotka ovat olleet luomassa Kouvolan seudun monipuolista urheilukulttuuria.

Poikilo-museot, Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola. Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu. Muut Poikilo-museoiden näyttelyt: poikilo.fi

 

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Selviytyjät-näyttely

Taidetta, kulttuuria  ja rakkautta luonnon keskellä. Näyttelykokonaisuus Selviytyjät kuvaa suomalaisten eläinten elämää ja koskettavia luontonäkymiä ainutlaatuisella tavalla. Taitelijoina professori Jussi Mäntynen, lintukuvaaja Markus Varesvuo ja kuvataitelija Minna Pyykkö.

Näyttelyn lisäksi on avoinna Rakkauspuisto, Peukaloisen puutarha. Puistossa yhdistyvät kukat ja veistokset. Rakkauslukon voi kiinnittää kuvanveistäjä Heikki Häiväojan suunnittelemaan Koivu ja tähti –veistokseen.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi. Avoinna 3.6.-27.8. joka päivä 11-18.

 

Moision kartano

Kartanon kesänäyttelyssä on teoksia taiteilijoilta: Fritz Jakobsson, Linda Jakobsson-Kriventsov, Kristina Elo, Sinikka Hurskainen, Reijo Kivijärvi, Kikka Nygren, Paula Noponen, Leena Mäkinen, Raija Männistö-Koski, Ismo Pyykkö, Jouni Salonen, Päivi Suomi.

Tarjolla historiaa, kulttuuria ja ruokamatkailua.

Moision kartano, Moisiontie 163, 47200 Elimäki. Avoinna ti-pe ja su 11-16 ja la 11-15.