Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Kesän näyttelykattaus

Suomen taiteen kultakauden mestareiden töitä, lempeän voimakkaita pastellipiirroksia, koskettavia luontonäkymiä – Kouvolan kesän taidekattaus, olkaa hyvä.

Jaa somessa

Kymijoki Suomen taiteessa 3.6.-30.7.

Kuusankoskitalon näyttely esittelee Kymijoki-aiheista taidetta alkaen romantiikan ajalta 1830-luvulta ja päättyen Suomen taiteen kultakauden mestareiden kautta 1930-luvulla tehtyihin jokinäkymiin. Näyttelyn teokset on lainattu taidemuseoista, säätiöiden kokoelmista ja yksityiskokoelmista. Pääpaino teoksissa on maalauksilla mutta esillä on myös harvinaisia piirustuksia, litografioita ja tussilaveerauksia jopa 1700-luvulta saakka. Taiteilijoita ovat kiinnostaneet erityisesti Kymijoen mahtavat koskinäkymät ja ylipäänsä virtaavan veden voima, mutta teoksissa nähdään myös jokivarren kartanoita, kyliä, kirkkoja, patoja, siltoja sekä niiden vastapainona kalastusta, tukinuittoa sekä monia teollisuuslaitoksia. Näyttelyn taiteilijoita: Ferdinand von Wright, P.A. Kruskopf, Johan Knutson, Arvid Liljelund, Hjalmar Munsterhjelm, Victor Westerholm, Hugo Simberg, Väinö Hämäläinen, Pekka Halonen, Eero Järnefelt, Hanna Rönnberg, Verner Thomé, A.W. Finch aj Santeri Salokivi.

Näyttely on avoinna 3.6.-30.7. ma-pe 11-19, la-su 12-18. Suljettu 24.-25.6. Näyttelyn järjestäjä: Kouvolan kaupunki/Kuusankoskitalo

 

Hypnos ja Thanatos, Kuutti Lavonen, 11.5.-20.8.

Taidemuseo Poikilossa on Kuutti Lavosen näyttely Hypnos ja Thanatos. Suomennettuna näyttelyn nimi tarkoittaa unta ja kuolemaa. ”Näyttelyn tarina on rakennettu synkkien teemojen ympärille, mutta lopputulos on valoinen. On yllättävää, kuinka barokkisen raskaasta ajatuksesta syntyy niin valoisaa ja rakkaudellista jälkeä”, toteaa Poikilo museoiden johtaja Elina Bonelius.

Näyttely on avoinna Kouvolan Taidemuseo Poikilossa 11.5.-20.8. ti-pe 11-17, la-su 12-17 (ma suljettu).

Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo

8.10. asti Kilpakenttien Sankarit. Kouvolalaista urheiluhistoriaa sadan vuoden ajalta. Näyttely kertoo niistä urheilijoista, seuroista, saavutuksista ja tarinoista, jotka ovat olleet luomassa Kouvolan seudun monipuolista urheilukulttuuria.

Poikilo-museot, Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola. Avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu. Muut Poikilo-museoiden näyttelyt: poikilo.fi

 

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Selviytyjät-näyttely

Taidetta, kulttuuria  ja rakkautta luonnon keskellä. Näyttelykokonaisuus Selviytyjät kuvaa suomalaisten eläinten elämää ja koskettavia luontonäkymiä ainutlaatuisella tavalla. Taitelijoina professori Jussi Mäntynen, lintukuvaaja Markus Varesvuo ja kuvataitelija Minna Pyykkö.

Näyttelyn lisäksi on avoinna Rakkauspuisto, Peukaloisen puutarha. Puistossa yhdistyvät kukat ja veistokset. Rakkauslukon voi kiinnittää kuvanveistäjä Heikki Häiväojan suunnittelemaan Koivu ja tähti –veistokseen.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi. Avoinna 3.6.-27.8. joka päivä 11-18.

 

Moision kartano

Kartanon kesänäyttelyssä on teoksia taiteilijoilta: Fritz Jakobsson, Linda Jakobsson-Kriventsov, Kristina Elo, Sinikka Hurskainen, Reijo Kivijärvi, Kikka Nygren, Paula Noponen, Leena Mäkinen, Raija Männistö-Koski, Ismo Pyykkö, Jouni Salonen, Päivi Suomi.

Tarjolla historiaa, kulttuuria ja ruokamatkailua.

Moision kartano, Moisiontie 163, 47200 Elimäki. Avoinna ti-pe ja su 11-16 ja la 11-15.

Taidetta ja näyttelyjä lisäksi mm. Kymin Ruukissa Kuusankoskella ja Taidekeskus Antareksessa Sippolassa.