Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Kouvola juhlii satavuotiasta Suomea

Suomi 100

Kouvola juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta monin eri tavoin. Merkkivuosi näkyy niin taiteessa, tapahtumissa kuin kukkapenkeissäkin. Satavuotisen Suomen juhlavuoden teema on ”Yhdessä”.

Jaa somessa

Kouvolan kaupunki järjestää runsaasti mielenkiintoista ohjelmaa ja kaupungin viheralueita kaunistaa "Sinivalkoinen silmä" -kukkaistutukset – 8000 tulppaani- ja krookussipulia istutettiin syksyllä 2016 juhlavuoden kunniaksi. "Tulevaisuuden kuusi" -muistopuu istutetaan yhdessä koululaisten kanssa Lääninpuistoon ja toukokuun Siisti Siti -tapahtuma huomioi myös juhlavuoden teeman.

Muuten, Kouvolakin voisi juhlia 100-vuotista historiaansa vuonna 2017. Kouvolan itsenäistymisen ensimmäinen askel otettiin sata vuotta sitten, kun asemakylä sai taajaväkisen yhdyskunnan aseman vuonna 1917. Kauppala Kouvolasta tuli vuonna 1922 ja kaupunki vuonna 1960. Nykyinen Kouvolan kaupunki syntyi kuntaliitosten myötä vuonna 2009.                

Koko vuosi kulttuuria ja tapahtumia

Kulttuuripalvelut, muun muassa museot, kirjastot ja kansalaisopisto järjestävät lukuisia Suomi 100 -juhlatapahtumia kouvolalaisille. Poikilo-museot tuovat taidemuseossa ja kaupunginmuseossa esille peräti kolme juhlavuoteen liittyvää näyttelyä. Kouvolan Putkiradiomuseon perinnehuoneiden opastuksissa kerrotaan mitä tapahtui tuolloin Suomessa ja Kouvolassa.Tekstiin lisätään YLE:n katkelmia ko. ajan radio-ohjelmista ja iskelmistä.

Suomi 100 -juhlavuosi Kouvolassa huipentuu itsenäisyyden juhlintaan.

Loppuvuoden aikana on vielä monia mahdollisuuksia juhlia 100-vuotiasta Suomea eri puolilla kaupunkia. Kouvolassa huomioidaan tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien järjestämisessä kaikki ikäryhmät ja Suomi 100 -teema on niissä vahvasti mukana. Juhlallisuudet aloitetaan eskarilaisten juhlilla perjantaina 1.12.2017 ja päätetään kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaan 6.12.2017, jolloin järjestetään myös ilotulitus Lääninpuistossa. Kaupungintalo juhlavalaistaan 1. - 6.12.2017. Myös monet järjestöt juhlivat 100-vuotiasta Suomea eri puolilla kaupunkia.
Tervetuloa nauttimaan monipuolisesta Suomi 100 -ohjelmistosta.