Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Polku Arboretum Mustilassa

Metsän rauhaa

Arboretum Mustila on tunnettu alppiruusuistaan, mutta puisto on myös paljon muuta, kuin vain kauniita kukkia.

Jaa somessa

Metsäpuutarhan kätketty kauneus

Valokuvakilpailu on avoin kaikille ja sen tavoitteena on tuoda esille Arboretum Mustilan rikkaan kasvillisuuden kauneus ja monimuotoisuus. Kilpailun kuvista rakennetaan kesän 2020 näyttely Arboretumin uuteen Metsägalleriaan.

Paratiisi maan päällä?

Kukkia tulviva Arboretum on valitttu vuoden 2018 retkipaikaksi.

120 hehtaarin alueelle kävijän toivottavat tervetulleeksi sadat eri kasvilajit, jotka ovat kotoisin maailman eri kolkista. Arboretum Mustila johdattaa puiden ja muiden kasvien saloihin infokylttien ja opastusten muodossa. Seikkailumielisille puuhasteltavaa tarjoavat myös alueen geokätköt, kun taas nautiskelijat voivat suunnata puistokahvilaan. Eikä pidä unohtaa Mustilan Viinin herkkuja.

Hyvinvointia metsästä

Yllättävää on myös, miten paljon terveysvaikutuksia luonnossa liikkumisella on. Arboretum Mustilaa voikin suositella hyvinvointikohteeksi, koska metsien on todettu lievittävän stressiä ja laskevan sydämen sykettä. Mielialavaikutukset ovat arvossa arvaamattomassa, sillä niistä koostuu metsässä kulkemisen merkittävin terveyshyöty. Pieni hengähdys kaupungin hulinasta voi tehdä jo ihmeitä, mutta varmaa ainakin on, että jokainen löytää Arboretum Mustilasta paljon uutta nähtävää.

Korkeiden puiden kohotessa kohti taivasta voi lähteä mielikuvitusmatkalle ulkomaiseen sademetsään. Metsän siimeksessä voi myös tuntea olevansa osa luontoa ja tehdä uskomattomia löytöjä. Vedä keuhkot täyteen raikasta ilmaa ja ihaile luonnon monimuotoisuutta, Arboretum Mustilassa voit todella rentoutua.

Jokaisen arboretum

Jos vielä etsit tekosyitä olla käymättä Arboretum Mustilassa, ei sijainti ole ainakaan kelvollinen selitys. Mustila on juuri sopivan matkan päästä Kouvolasta, mutta niin myös esimerkiksi pääkaupunkiseudusta. Kuutostien varrelta on vain kivenheitto arboretumiin, joten oikean tien löytäminen ei ole haaste alkuunkaan. Kuka voisikaan uskoa, että niin lähellä on jotain niin kaunista!

Kun tie perille löytyy, on vielä mahdollisuus valita arboretumin reiteistä itsellesi mieluisin. Reittejä löytyy eri pituuksilla, mutta innokkaimmat voivat käydä läpi vaikka jokaisen. Helppokulkuisuus on otettu puistossa huomioon erillisen pyörätuolireitin muodossa, jotta jokaisella olisi mahdollisuus nähdä kauneimmat alueet. Reitti on kunnostettua leveää polkua, joka on pisimmältä pituudeltaan noin kilometrin.

Reittiä voi kulkea niin pyörätuolilla, rollaattorilla kuin lastenrattaillakin. Arboretum Mustilaan ovat tervetulleita myös koirat, mutta karvaiset ystävät täytyy pitää kytkettyinä.