Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Polku Arboretum Mustilassa

Metsän rauhaa Mustilassa

Arboretum Mustila on tunnettu alppiruusuistaan, mutta puisto on myös paljon muuta, kuin vain kauniita kukkia. Puisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä myös läpi talvikauden.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Metsäpuutarhan kätketty kauneus

120 hehtaarin alueelle kävijän toivottavat tervetulleeksi sadat eri kasvilajit, jotka ovat kotoisin maailman eri kolkista. Arboretum Mustila johdattaa puiden ja muiden kasvien saloihin infokylttien ja opastusten muodossa. Kannattaa myös  huomioida, että ulkokohteet- kuten arboretum-  ovat turvallisia vierailukohteita! 100 hehtaarin metsäpuistossa on tilaa missä vaeltaa – joten tarpeettomia kontakteja on helppo välttää.
Mustilassa on myynnissä taimia ja siemeniä, tarkista aukiolot nettsisvuilta. Itse puisto on avoinna joka päivä. 

Mustilan syksy

Ruska-aika on Mustilassa värikkäimmillään syyskuun lopulla ja lokakuun alkupuolella. Kuun taitteessa lukuisat eri kotimaiset ja eksoottiset puut värjäytyvät keltaisen, oranssin ja punaisen eri syysväreihin. Vielä lokakuun puolivälissä ja lopulla voi vielä ihastella tammien, pyökkien ja lehtikuusien kuparinruskeaa ja keltaista ruskaa sekä taikapähkinän merkillistä syyskukintaa. 

Hyvinvointia metsästä

Yllättävää on myös, miten paljon terveysvaikutuksia luonnossa liikkumisella on. Arboretum Mustilaa voikin suositella hyvinvointikohteeksi, koska metsien on todettu lievittävän stressiä ja laskevan sydämen sykettä. Mielialavaikutukset ovat arvossa arvaamattomassa, sillä niistä koostuu metsässä kulkemisen merkittävin terveyshyöty. Pieni hengähdys kaupungin hulinasta voi tehdä jo ihmeitä, mutta varmaa ainakin on, että jokainen löytää Arboretum Mustilasta paljon uutta nähtävää.

Korkeiden puiden kohotessa kohti taivasta voi lähteä mielikuvitusmatkalle ulkomaiseen sademetsään. Metsän siimeksessä voi myös tuntea olevansa osa luontoa ja tehdä uskomattomia löytöjä. Vedä keuhkot täyteen raikasta ilmaa ja ihaile luonnon monimuotoisuutta, Arboretum Mustilassa voit todella rentoutua.

Jokaisen arboretum

Jos vielä etsit tekosyitä olla käymättä Arboretum Mustilassa, ei sijainti ole ainakaan kelvollinen selitys. Mustila on juuri sopivan matkan päästä Kouvolan keskustasta, mutta niin myös esimerkiksi pääkaupunkiseudusta. Kuutostien varrelta on vain kivenheitto arboretumiin, joten oikean tien löytäminen ei ole haaste alkuunkaan. Kuka voisikaan uskoa, että niin lähellä on jotain niin kaunista!

Kun tie perille löytyy, on vielä mahdollisuus valita arboretumin reiteistä itsellesi mieluisin. Reittejä löytyy eri pituuksilla, mutta innokkaimmat voivat käydä läpi vaikka jokaisen. Helppokulkuisuus on otettu puistossa huomioon erillisen pyörätuolireitin muodossa, jotta jokaisella olisi mahdollisuus nähdä kauneimmat alueet. Reitti on kunnostettua leveää polkua, joka on pisimmältä pituudeltaan noin kilometrin.

 Arboretum Mustilaan ovat tervetulleita myös koirat, mutta kytkettyinä. Seikkailumielisille puuhasteltavaa tarjoavat myös alueen geokätköt.

 

 

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.