Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Repoveden luonnossa riittää nähtävää

Repoveden kansallispuiston FAQ

Upea luonto on suomalaisille varsinainen nautiskelun etuoikeus. Jotta ihasteltavaa riittää myöhemmäksikin, on hyvä huomioida retkeilyn yhteiset pelisäännöt.

Jaa somessa

Lapinsalmen riippusilta poistettu käytöstä.

Vanhan riippusillan tilalle rakennetaan uusi silta syksyn 2019 aikana. Uudesta riippusillasta tulee entistä tukevampi ja yli kaksi kertaa leveämpi kuin vanha silta. Uusi riippusilta tehdään pääosin teräksestä, eikä sille tule käyttörajoituksia. Lue koko juttu yle.fi sivulta.

Kulku kansallispuistoon Lapinsalmen (Riippusillantie), Tervajärven (Kivisilmäntie 720) ja Saarijärven (Kuismantie 990) sisääntulojen kautta.

Lapinsalmen uusi silta Repoveden kansallispuistossa ei valmistu alkuperäisen aikataulun mukaisesti syyslomaviikoille. Metsähallitus järjestää syyslomaviikoille venekuljetuksen korvaamaan siltaa.

Vene liikennöi Lapinsalmen parkkipaikan pelastustien laiturin ja Lapinsalmen taukopaikan välillä 12.-27.10.2019 päivittäin klo 10-17. Venekyyti on asiakkaille maksuton. Venekuljetuksen toteuttaa Seikkailuviikari Oy 12-paikkaisella vuokraveneeksi katsastetulla ja rekisteröidyllä puuveneellä. Vene liikennöi vähintään 15 minuutin välein ja tarvittaessa myös useammin. Molemmilla laitureilla on lippu, jolla voi viestittää veneen kuljettajalle kyydityksen tarpeesta, mikäli alus on toisella laiturilla. Vesistön yli pääsee kaikkina vuorokauden aikoina myös omin käsivoimin toimivalla Ketunlossilla.

Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta.

Uusi silta otetaan käyttöön marraskuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Pahoittelemme rakennustyön viivästymisestä retkeilijöille aiheutuvaa haittaa.

 Myös Ketunlossi on matkailijoiden käytössä.

Kauniit päivät ja upeat maisemat houkuttelevat retkeilemään Repoveden kansallispuistoon, joskus jopa sen kummempia suunnittelematta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kansallispuistossa retkeilyyn liittyy vapauksien ja oikeuksien lisäksi myös ohjeita ja sääntöjä. Niitä ei ole tehty retkeilijöiden kiusaksi, vaan siksi, että kasvava luonnossa liikkujien joukko mahtuisi retkeilemään turvallisesti ja kansallispuiston luonto säilyisi yhtä upeana myös heille, joiden retki on vasta huomenna tai ylihuomenna.

Mistä löytyisi sopiva leiri- tai nuotiopaikka? Miten riippusillasta pääsee yli mahdollisimman sujuvasti? Pitääkö koira olla kytkettynä? Miten menikään ekoretkeilyn ABC?

Ennen retkeä on myös hyvä tarkistaa metsäpalovaroitukset ja muut ajankohtaiset asiat täältä, jotta reissu sujuu turvallisesti ilman ikäviä yllätyksiä. Vinkkejä ja ajankohtaisia asioita löytyy myös kansallispuiston Facebookista, joten ei muuta kuin klikkailemaan.

Repovesi FAQ

Olemme koonneet alle usein kysyttyjä kysymyksiä Repoveden kansallispuistosta. Jos et löydä vastausta, niin laita rohkeasti VisitKouvolalla sähköpostia, tai viestiä asiakaspalveluchattimme kautta. Voidaan porukassa pohtia vastauksia!

Vastauksia kysymyksiin löytyy myös Metsähallituksen nettisivuilta, mistä löydät Repoveden kansallispuiston viralliset käytössäännöt. Virallisen ohjeistuksen löydät ohjeista ja säännöistä.

Mistä saan Repoveden kartan?

Voit ladata sähköisen version Repoveden repäisykartasta. VisitKouvola voi myös postittaa sinulle paperisen version maksutta. Paperisen kartan ja muuta esitemateriaalia löydät myös kesäkaudella Repotassu-kioskista, joka toimii Lapinsalmen parkkialueella. Puiston reitit on myös merkattu hyvin, joten eksymisestä on tehty haastavaa.

Onko puistossa roskiksia?

Puistoon saa jättää vain jalanjälkiä, joten muista tuoda omat roskasi pois luonnosta. Kaiken mitä jaksat kantaa mennessäsi, niin jaksat varmasti kantaa myös pois.

Missä Repovedellä voi yöpyä? Entä saako puistossa telttailla?

Telttailu on sallittua ja jopa suotavaa puistossa. Suosittelemme pystyttämään teltan nuotio- tai pysähdyspaikalle ja ottamaan muut retkeilijät ja yöpyjät huomioon. Puistossa voit yöpyä myös vuokrattavissa kodissa. Muita majoituspalveluita voit tutkia VisitKouvolan sivuilla ja varsin lähellä puistoa sijaitsevat esimerkiksi Orilammen lomakeskus ja Kestikartano Aurantola.

Saako puistoon viedä koiria?

Kyllä, koirat ovat tervetulleita Repovedelle. Muista kuitenkin pitää lemmikkisi kytkettynä.

Pääseekö Repovedelle ilman omaa autoa?

Kesäkaudella Repovedelle pääsee helposti bussilla. Aikataulussa esitelty oranssi vuoro lähtee Matkakeskuksen tilausajolaiturista, tunnistat bussin Repovesi ja Verla –aiheisista teippauksista. Sininen vuoro lähtee Matkakeskuksen bussilaiturista ja se on Laurilan liikenteen bussi.

Kesäkauden ulkopuolella pääset kansallispuiston porteille asti esimerkiksi kimppataksilla. Kannattaa myös tarkistaa Matkahuollon nettisivuilta ajantasaiset julkiset bussivuorot Repoveden suunnalle.

Mitä reittiä suosittelette lapsiperheille?

Lapsiperheille mainio reitti on 5 kilometrin pituinen Ketunlenkki, missä näet niin Lapinsalmen riippusillan, kuin Ketunlossin. Metsäretki on siis täynnä aktiviteetteja. Reitti ei sovellu lastenrattaille ja siihen sisältyy haastava nousu Katajavuorelle. Jos haluat välttää kiipeämistä, voit oikaista Lapinsalmelta suoraan Kapiavedelle tai tutustua muihin lyhyisiin patikointireitteihin, joita on esitelty Päiväretki-esitteessä. Reitille pääset Lapinsalmen parkkialueelta, joka on Kouvolaa läheisin parkkialue. Reitti on merkattu Repoveden repäisykarttaan.

Saako Repovedellä kalastaa, mistä saan kalastusluvat?

Jokamiehen oikeudet takaavat oikeuden onkia ja pilkkiä puistossa. Viehekalastus on sallittua yhdellä vavalla. Viehekalastusta varten pitää 18 - 64 vuotiaiden maksaa kalastonhoitomaksu. Tarvittavat luvat voit ostaa erälupien verkkokaupasta.

Muille kuin valtion ja UMP-Kymmenen omistamille vesille voi ostaa osakaskuntien kalastuslupia Orilammen lomakeskuksesta.

Muista, että kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset ennen kalareissulle lähtöä.

Onko melominen mahdollista Repovedellä? Entä onko siellä veneenlaskupaikkoja?

Melominen onnistuu Repovedellä ja puitteet ovat siihen mainiot. Kanoottilaiturit ja veneenlaskupaikat näet Repoveden repäisykartasta ja saat lisätietoja myös verkosta. Vuokrattavia kanootteja ja kajakkeja voit tiedustella esimerkiksi Repovesikeskukselta.

Onko puistossa talvisin hiihtolatuja?

Perinteisen tyylin hiihtoladuille voit hypätä Orilammen lomakeskukselta perinteisten Repoveden Ulkoilu- ja elämyspäivien aikaan. Pääsääntöisesti tapahtuman ulkopuolella Repovedellä ei ole säännöllisesti hoidettuja hiihtoreittejä. Lumitilanteesta saat talvisin ajankohtaista tietoa Metsähallituksen nettisivuilta