Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Repoveden luonnossa riittää nähtävää

Repoveden kansallispuiston FAQ

Upea luonto on suomalaisille varsinainen nautiskelun etuoikeus. Jotta ihasteltavaa riittää myöhemmäksikin, on hyvä huomioida retkeilyn yhteiset pelisäännöt.

Jaa somessa

Lapinsalmen silta ylittää alla olevan Kapiaveden 12 metrin korkeudessa ja pituutta sillä on 55 metriä.  Ketunlossi on käytössä kesäiakana yöpakkasten väistyessä.
Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta. Repoveden reitit ja reittikartat auttavat sinua retken suunnitellussa.

Kauniit päivät ja upeat maisemat houkuttelevat retkeilemään Repoveden kansallispuistoon, joskus jopa sen kummempia suunnittelematta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kansallispuistossa retkeilyyn liittyy vapauksien ja oikeuksien lisäksi myös ohjeita ja sääntöjä. Niitä ei ole tehty retkeilijöiden kiusaksi, vaan siksi, että kasvava luonnossa liikkujien joukko mahtuisi retkeilemään turvallisesti ja kansallispuiston luonto säilyisi yhtä upeana myös heille, joiden retki on vasta huomenna tai ylihuomenna.

Mistä löytyisi sopiva leiri- tai nuotiopaikka? Miten riippusillasta pääsee yli mahdollisimman sujuvasti? Pitääkö koira olla kytkettynä? Miten menikään ekoretkeilyn ABC?

Ajankohtaista

Ennen retkeä on myös hyvä tarkistaa metsäpalovaroitukset ja muut ajankohtaiset asiat täältä, jotta reissu sujuu turvallisesti ilman ikäviä yllätyksiä. Vinkkejä ja ajankohtaisia asioita löytyy myös kansallispuiston Facebookista, joten ei muuta kuin klikkailemaan.

Suomen Latu on julkaissut vastuullisen ulkoilijan etiketin koronapandemian aikaiseen ulkoiluun. Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa joten luethan koronavirusohjeet retkeilijälle. Näillä ohjeilla ja vinkeillä ulkoilu on meille kaikille turvallista. 

Repovesi FAQ

Olemme koonneet alle usein kysyttyjä kysymyksiä Repoveden kansallispuistosta. Jos et löydä vastausta, niin laita rohkeasti VisitKouvolalla sähköpostia, tai viestiä asiakaspalveluchattimme kautta. Voidaan porukassa pohtia vastauksia!

Virallisen ohjeistuksen löydät Metsähallituksen siuvilta ohjeista ja säännöistä.

Mistä saan Repoveden kartan?

Voit ladata sähköisen version Repoveden repäisykartasta. VisitKouvola voi myös postittaa sinulle paperisen version maksutta. Paperisen kartan ja muuta esitemateriaalia löydät myös kesäkaudella Repotassu-kioskista, joka toimii Lapinsalmen parkkialueella. Puiston reitit on myös merkattu hyvin, joten eksymisestä on tehty haastavaa.

Onko puistossa roskiksia?

Puistoon saa jättää vain jalanjälkiä, joten muista tuoda omat roskasi pois luonnosta. Kaiken mitä jaksat kantaa mennessäsi, niin jaksat varmasti kantaa myös pois.

Missä Repovedellä voi yöpyä? Entä saako puistossa telttailla?

Telttailu on sallittua ja jopa suotavaa puistossa. Suosittelemme pystyttämään teltan nuotio- tai pysähdyspaikalle ja ottamaan muut retkeilijät ja yöpyjät huomioon. Repovedellä on mahdollista telttailla lyhytaikaisesti 12 tulentekopaikan läheisyydessä:
Karhulahti
Olhava (laavu), vilkas paikka
Sukeltajaniemi, vähän tilaa, rauhallinen ja kaunis paikka
Kirnukangas (laavu), suhteellisen rauhallinen paikka
Lojukoski, suhteellisen rauhallinen paikka
Kapiavesi, hieman ahdas ja vilkas paikka
Katajajärvi, vähän telttapaikkoja, kulkijoita pääreitin varrella
Määkijä, hyvä uimismahdollisuus, mutta ei virallista uimarantaa
Lapinsalmi, riippusillan itäpuolella ylätasanteella laajempi telttapaikka, vilkas paikka. Tulentekopaikalla telttailu ei ole sallittu.
Talas
Kuutinkanavan Kuutinlahden puoli vilkas ja ruuhkainen.

Puistossa voit yöpyä myös vuokrattavissa kodissa. Muita majoituspalveluita voit tutkia VisitKouvolan sivuilla ja varsin lähellä puistoa sijaitsevat esimerkiksi Orilammen lomakeskus ja Kestikartano Aurantola.

Saako puistoon viedä koiria?

Kyllä, koirat ovat tervetulleita Repovedelle. Muista kuitenkin pitää lemmikkisi kytkettynä.

Mitä reittiä suosittelette lapsiperheille?

Lapsiperheille mainio reitti on 5 kilometrin pituinen Ketunlenkki. Reitti ei sovellu lastenrattaille ja siihen sisältyy haastava nousu Katajavuorelle. Jos haluat välttää kiipeämistä, voit oikaista Lapinsalmelta suoraan Kapiavedelle tai tutustua muihin lyhyisiin patikointireitteihin, joita on esitelty Päiväretki-esitteessä. Reitille pääset Lapinsalmen parkkialueelta, joka on Kouvolaa läheisin parkkialue. HUOM! Ketunlossi on suljettu talviajaksi.

Saako Repovedellä kalastaa, mistä saan kalastusluvat?

Jokamiehen oikeudet takaavat oikeuden onkia ja pilkkiä puistossa. Viehekalastus on sallittua yhdellä vavalla. Viehekalastusta varten pitää 18 - 64 vuotiaiden maksaa kalastonhoitomaksu. Tarvittavat luvat voit ostaa erälupien verkkokaupasta.

Muille kuin valtion ja UMP-Kymmenen omistamille vesille voi ostaa osakaskuntien kalastuslupia Orilammen lomakeskuksesta.

Muista, että kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset ennen kalareissulle lähtöä.

Onko melominen mahdollista Repovedellä? Entä onko siellä veneenlaskupaikkoja?

Melominen onnistuu Repovedellä ja puitteet ovat siihen mainiot. Kanoottilaiturit ja veneenlaskupaikat näet Repoveden repäisykartasta ja saat lisätietoja myös verkosta.  Karttaan on merkitty myös tulentekopaikatVuokrattavia kanootteja ja kajakkeja voit tiedustella esimerkiksi Repovesikeskukselta.

Onko puistossa talvisin hiihtolatuja?

Perinteisen tyylin hiihtoladuille voit hypätä Orilammen lomakeskukselta perinteisten Repoveden Ulkoilu- ja elämyspäivien aikaan. Pääsääntöisesti tapahtuman ulkopuolella Repovedellä ei ole säännöllisesti hoidettuja hiihtoreittejä. Lumitilanteesta saat talvisin ajankohtaista tietoa Metsähallituksen nettisivuilta

Voiko Repovedellä pyöräillä?

Pääset maastopyörällä Repoveden kansallispuistoon Reporeittiä pitkin.

 

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.