Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Retkeile vastuullisesti

Upea luonto on suomalaisille varsinainen nautiskelun etuoikeus. Jotta ihasteltavaa riittää myöhemmäksikin, on hyvä huomioida retkeilyn yhteiset pelisäännöt.

Jaa somessa

Kauniit päivät ja upeat maisemat houkuttelevat retkeilemään Repoveden kansallispuistoon, joskus jopa sen kummempia suunnittelematta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kansallispuistossa retkeilyyn liittyy vapauksien ja oikeuksien lisäksi myös ohjeita ja sääntöjä. Niitä ei ole tehty retkeilijöiden kiusaksi, vaan siksi, että kasvava luonnossa liikkujien joukko mahtuisi retkeilemään turvallisesti ja kansallispuiston luonto säilyisi yhtä upeana myös heille, joiden retki on vasta huomenna tai ylihuomenna.

Mistä löytyisi sopiva leiri- tai nuotiopaikka? Miten riippusillasta pääsee yli mahdollisimman sujuvasti? Pitääkö koira olla kytkettynä? Miten menikään ekoretkeilyn ABC?

Jätä vain jalanjälkiä

Vastauksia näihin kysymyksiin löytyy Metsähallituksen nettisivuilta Repoveden ohjeista ja säännöistä. Jos retkeilijä törmää kysymyksensä kanssa umpikujaan, niin me VisitKouvolalla autamme mielellämme chat-palvelussa, puhelimessa ja sähköpostilla.

Ennen retkeä on myös hyvä tarkistaa metsäpalovaroitukset ja muut ajankohtaiset asiat täältä, jotta reissu sujuu turvallisesti ilman ikäviä yllätyksiä. Vinkkejä ja ajankohtaisia asioita löytyy myös kansallispuiston Facebookista, joten ei muuta kuin klikkailemaan.

Nyt kun luonnossa liikkumisen pelisäännöt ovat selvillä, niin voitkin hypätä bussiin ja hurauttaa sillä Repoveden kansallispuiston jylhiin maisemiin!