Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Kouvolan teatterin syyskauden avasi Satumaa

Syksyn ensi-illoissa on tiedossa upeaa ja tunteikasta tangoa, brittifarssia ja klassikkodraamaa. Kouvolan Teatteri houkuttelee paikallisten teatterin ystävien lisäksi bussilasteittain ryhmiä ympäri maata.

Jaa somessa

Satumaa-musikaalin huumaa

"Lennä laulu sinne, missä siintää satumaa, sinne, missä oma armain mua odottaa. Lennä laulu sinne lailla linnun liitävän, kerro että aatoksissain on vain yksin hän."  Unto Mononen (1930-1968)

Tangossa soi rakkaus, suru, onni ja kaipaus. Tähän sävyyn sukelletaan rakastettujen kappaleiden sekä säveltäjä Unto Monosen elämäntarinan myötä.

Musikaali vie Monosen perheen vaiheisiin ja sodan jälkeisiin vuosiin. Isättömäksi jääneen evakkoperheen pojan elämässä tärkeään osaan nousee Helena-äiti – sekä valloittava Hili, joka tuo sen suurimman rakkaudenhuuman.

Nimikappaleen lisäksi musikaalissa kuullaan mm. tangot Tähdet meren yllä, Syvä kuin meri ja Kohtalon tango. Teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemen avausohjauksen päärooleissa nähdään vahvat musiikkiteatteriosaajat Jussi Puhakka ja Satu Taalikainen. Liveorkesteria johtaa kapellimestari Iikka Kahri.

Heikki Paavilaisen ja Heikki Salon kirjoittama teos ei ole niinkään taiteilijapotretti, vaan ennen muuta suomalaisen perhehistorian kuvaus.

Näytelmä on osa valtakunnallista Suomi 100 -ohjelmistoa. Ja tiedoksi, että alkukevään 2018 näytökset ovat jo myynnissä!  Ensi-ilta  2.9.2017.

Näytelmä joka menee pieleen

Näytelmä joka menee pieleen – Lontoolaisen pikkupubin näyttämöltä suuren näyttämön mittasuhteisiin ja maailmanmaineeseen kivunnut ja huippupalkintojakin kahminut farssi.

Näyttelijäseurue on päättänyt kerrankin onnistua, ensi-ilta "Murha Havershamin kartanossa" on valmis alkamaan! - Mitä nyt pari teknistä pikkuseikkaa vaatisi vielä vähän viimeistelyä…

Niinpä niin. Tästä alkaa aivan todellinen jännitysnäytelmä, sillä homma karkaa herkullisesti käsistä. Kaikki, mikä voi mennä pieleen, menee pieleen. Lavasteet horjuvat ja hajoilevat, eivätkä näyttelijät ole rooleissaan sen luotettavampia. Murhamysteeristä kehkeytyy virkistävä tapahtumien vyöry, joka todella vie huolet mukanaan!

Maamme ykkösrivin farssiohjaaja Mika Nuojuan rytmittämä uskomattoman hullu naurupommi tarjoaa hillitöntä tilannehuumoria sekä hyvän syyn jättää kotisohva yhdeksi illaksi.

Alkuperäisteos The Play That Goes Wrong, mm. parhaan comedian Oliver-palkinto 2015.  Ensi-ilta 3.11.2017.

Pesärikko – klassikkodraaman tulkinta valtakunnallisena teatteriyhteistyönä

"Mitä ihmisekki siitä sanoos?"

Usean teatterin yhteistyönä syntyvä Pesärikko kohahduttaa! Berliinissa harjoiteltava teos tarjoaa yleisölle mahdollisuuden nähdä aivan uusi ensemble näyttämöllä. Vahvaa näyttelijäntyötä juhlistavissa rooleissa mm. Sara Melleri ja Veli-Matti Karén. Dramatisointi ja ohjaus on taiteilijaprofessori Mikko Roihan. Teos saa ensi-iltansa Berliinissä, ja sen jälkeen kussakin yhteistyöteatterissa.

Armi rakastuu Olaviin, karkaa kotoaan ja muuttaa eteläpohjalaiseen Larvan taloon. Tuoreen avioparin elämänmenon sanelee kuitenkin vanhempi sukupolvi: Olavin äiti Laimi ja sänkyyn sidottu Ilmi-täti.

Paksun huumorin värjäämä tarina näyttää, miten vahvuus voi ajaa sivuun elämästä - tai olla vapauden jyvä. Pesärikko kertoo suomalaisen naisen ja perheen tarinaa. Se kertoo miehistä jotka eivät jaksa tunteittensa kanssa. Ja naisista, jotka tekevät omia ratkaisujaan.

Pesärikko on osa valtakunnallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.  Ensi-ilta 22.11.2017.

Peppi Pitkätossu – suosittu koko perheen näytelmä jatkaa syksyllä

Peppi Pitkätossulla on lemmikkinä apina ja laukku täynnä kultarahoja. Isä on merikapteenina Etelämerellä ja äiti on enkeli, mutta maailman vahvimman tytön riemukkaassa seurassa kaikki kääntyy aina mukavasti päin! Tommi ja Annika ihailevat Peppiä, mutta turhasta totisuudesta kärsivät aikuiset saavat harmaita hiuksia. Astrid Lindgrenin yhä uusia sukupolvia ihastuttava tarina kertoo elämänilosta ja lapsen omasta voimasta.

Värikäs ja hauska näytelmä veti kevätohjelmistossa salit täyteen, joten nyt heti varaamaan liput!

Syyskauden vierailut suurella näyttämöllä:

Pieni eläin –Seela Sella 80 v., juhlamonologi / 5.9. (loppuunmyyty)

Lava-ammuntaa V, Ulla Tapanisen monologi / 29.9. (loppuunmyyty)

Break The Fight! – breikkausta, räppäystä ja videoita/ 6.11.

Kiviä taskussa - Virtuoosimaiset Martti Suosalo ja Mika Nuojua / 12.12. ja 13.12. (loppuunmyyty)

Syyskauden vierailut [Klubi] näyttämöllä:

Balladeja ja paljastuksia – totinen ja ehdottoman överi lauluilta / 4.10. ja 17.10.

Photo Sapiens - Musiikkiteatteri NYTin nuorten tekijöiden suosittu esitys  / 9.11.

Impro & Stand Up esitykset / 10.10 ja 21.11.

The Beatles Strory Band - Beatlesin biisejä, tanssia saa ja kiljua/ 14.11.

Teatterin oma – Joulushow / esitykset vain 15.11.-16.12. & Suomi 100 -special 5.12.

Keväällä 2018 tulossa!

Kouvolan teatteri  kantaesittää  Ruokarouvan tytär –musiikkinäytelmän helmikuussa 2018 Näytelmä perustuu Enni Mustosen tuoreeseen kirjaan, joka jatkaa suosittua Syrjästäkatsojan tarinoita –sarjaa (Otava).

Toiveikas tarina kertoo ystävyydestä, sisaruudesta sekä äidistä ja tyttärestä – naisista, jotka yhdessä suuntaavat kohti muutosta. Päähenkilöksi nousee nyt täysihoitolan omistajaksi kohonneen Ida Erikssonin tytär Kirsti. Aikansa historiaa eläväksi tekevästä näytelmästä nauttii myös kirjasarjaa tuntematon yleisö.

Näytelmän ohjaa Sini Pesonen ja sävellykset ovat Iikka Kahrin. Rooleissa mm. Emma-Sofia Hautala.

Kaikki tuntuu olevan mahdollista nuoruudessa, etenkin iloisella 20-luvulla!

Naisylioppilaat, polkkatukka, uudet aatteet! Kirstin, huolettoman perhetytön, elämä katkeaa kuitenkin yllättävään menetykseen. Vahvan mallin Ida-äidiltään saaneena hän lähtee Pariisiin opiskelemaan ja uutta alkua etsimään, mutta suuri kaupunki ei tarjoa helppoa unelmaa. Itseään, tai rakkautta ei ehkä tarvitsisi etsiä niin kaukaa? Millaisen perspektiivin asiat saavat myöhemmin? Mukana vilahtelee tuttuja henkilöitä Olavi Paavolaisesta Coco Chaneliin. Ensi-ilta 8.2.2018.

Ruokarouvan Menu & taidetta & teatteri. Ryhmille Moision taide- ja pitokartanon ja teatterin paketti.

Hotelli & teatteripaketit: Original Sokos Hotel Vaakuna ja Hotelli Cumulus