Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Teatteriin, konserttiin vai näyttelyyn?

Viihdyttäisiinkö tänä viikonloppuna teatterissa, konsertissa, vai näyttelyssä? Vai kenties kaikissa kolmessa?

Jaa somessa

Kouvolan Teatterin syksyn aloitti tangomusikaali Satumaa. Ja siitä lähti syyskausi liikkeelle. Tulossa on  myös brittifarssia, valtakunnallisena teatteriyhteistyönä toteutettu klassikkodraama Pesärikko ja lastennäytelmä Peppi Pitkätossu. Vierailuesityksiä koetaan suuren näyttämön lisäksi [Klubi]näyttämöllä. Teatteri sijaitsee kaupungin keskustassa, kävelymatkan päässä hotelleista ja ravintoloista. Teatterilla on myös oma teatteriravintola. Teatteriin on esteetön pääsy.

Teatteriesityksiä on tarjolla myös Anjalankosken teatterissa ja Kuusankosken teatterissa.

Kymi Sinfonietta on Kouvolan ja Kotkan yhteinen orkesteri. Konsertit pidetään peräkkäisinä päivinä kaupungeissa. Kouvolassa konsertit ovat joko Kuusankoskitalolla tai Kouvolan kaupungintalolla. Syyskauden ohjelmistossa on serenadeja ja sinfoniaa ja mykkäelokuvan lumoa kokonaisen orkesterin säestyksellä. Joulua kohti mentäessä virittäydytään tietysti joulun tunnelmaan. Jos arastelet mennä ensimmäistä kertaa yksin konserttiin niin ota yhteyttä konserttiopaspalveluun ja pääset sisälle konsertin saloihin.

Poikilo-museot on yhtä kuin Taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo. Kaksi museota saman katon alla Kouvola-talossa. Taidemuseo vietti juuri 30-vuotispäiviään ja pari vuotta sitten se sai rinnalleen kaupunginmuseon. Kaupunginmuseossa on esillä 8.10.2017 asti Kilpakenttien Sankarit –näyttely, joka  kertoo kouvolalaisesta kilpaurheilun historiasta. Taidemuseossa avautuu 14.9.2017 näyttely Sirpaleita suomalaisuudesta – Suomi 100 vuotta.

Kulttuuria mielenkiintoisessa miljöössä

Kuusankosken Kymintehtaalla sijaitsevaan, 100 vuotta vanhaan Taideruukin päärakennukseen ja sen siipiosaan on muodostunut taiteilijoiden, kädentaitajien, designereiden ja muun luovan alan väen keskittymä. Kuva- ja lasitaidetta, valokuvausta, käsitöitä, vintagevaatteita ja -asusteita, entisöintiä, huovutusta ja korunvalmistusta. Taidenäyttelyitä on ympäri vuoden, teatteritoimintaa, graafista suunnittelua, erilaisia hyvinvointipalveluita, sisustussuunnittelupalvelua ja vaikka kirpputoria kierrettäväksi. Luomuleipää ja kahvilan herkkuja unohtamatta. Puodeista ei löydy markettitavaraa vaan yksilöllisiä, eettisiä, kierrätysmateriaalista tehtyjä, paikallisia, kotimaisia tai skandinaavisia käsityö-, sisustus- ja designtuotteita sekä herkkuja.

Moision empirekartano on 1820 valmistunut G.L.Engelin suunnittelema aateliskartano Elimäellä. Se on ympärivuotinen retkikohde ja upea nähtävyys. Suomalaista kultakauden arvotaidetta on esillä kauniissa miljöössä. Kartanon vaihtuvista taidemyyntinäyttelyistä tullaan hankkimaan taidetta pitkistäkin matkoista. Kartanon taidesyksy 10.9.-20.12.2017.

Kevätkaudella 2018 tarjolla teatteri & Moision kartano paketti. Paketti sisältää valitun menun ja taidenäyttelyyn tutustumisen kartanossa ennen tai jälkeen Ruokarouvan-näytöstä. Katso näytelmän esittely ja esitysajat Kouvolan Teatterissa, valitse mieleisesi menu ja varaa ryhmällenne kattaus Moision kartanosta.