Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kulttuuria Kouvolassa

Teatteriin, konserttiin vai näyttelyyn?

Viihdyttäisiinkö tällä viikolla teatterissa, konsertissa, vai näyttelyssä? Vai kenties kaikissa kolmessa?

Jaa somessa

Kouvola on tullut monelle tutuksi luonnostaan ja intohimoisesta penkkiurheilukulttuurista, mutta Kouvolassa on reilusti nähtävää ja koettavaa myös perinteisen kulttuurin ystäville. Paikalliset ja matkailijat nauravat, laulavat ja liikuttuvat tasokkaan teatterin, musiikin ja museoiden parissa.

Aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Kouvolan Teatteri tarjoilee näyttämöviihdettä niin aikuisille kuin lapsille. Teatterin ohjelmistosta löydät usein koko perheelle soveltuvien ohjelmien lisäksi myös musikaaleja, komediaa ja draamaa. 

Kahden kaupungin orkesteri

Kymi Sinfonietta on Kouvolan ja Kotkan yhteinen orkesteri, joka konsertoi molemmissa kaupungeissa.Kymi Sinfonietta on musiikin pieni jättiläinen. Se lumoaa kuulijan taitavuudellaan ja monipuolisuudellaan, sillä ohjelmisto etenee aina barokin, klassismin ja romantiikan kautta nykyajan musiikkiin. 

Kymi Sinfoniettan syyskaudella 2020 juhlitaan Uuno Klamin 120-vuotisjuhlaa, lokakuun puolivälissä päästään nauttimaan huippusellistin vierailusta ja lokakuun lopussa valokeilassa ovat orkesterin omat valovoimaiset muusikot. Marraskuussa kuullaan kolmen konserttikokonaisuuden sarja, joka siirtyi syksylle kevätkaudelta 2020.

Orkesteri toimii vallitsevan tilanteen, Suomen valtioneuvoston ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätösten mukaisesti niin, että konserteissa huolehditaan edelleen tarkasti turvaväleistä ja riittävästä hygieniasta. Tämä merkitsee mm. sitä, että yleisömäärää on edelleen rajoitettu konserttisaleissa ja liput ovat paikkanumeroituja.

 

Museoon mars!

Poikilo-museot on yhtä kuin Taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo. Kaksi museota kätevästi saman katon alla Kouvolatalossa. Poikilon vaihtuvissa näyttelyissä voit tutustua ajatuksia herättävään moderniin taiteeseen, mutta myös mielenkiintoiseen paikallishistoriaan. Samalla voit nauttia Kouvolan Museokorttelin historiallisesta miljööstä.

Ankkapurhan kulttuuripuiston kulmilla voit ottaa tuntumaa Alvar Aallon Kouvolaan suunnittelemaan asuinalueeseen.

Tehtaassa kukkii kulttuuri

Kuusankoskella vanhaan tehdasmiljööseen syntynyt Taideruukki on erilaisten luovien alojen toimijoiden koti. Pienien puotien ja käsitöiden lisäksi tehtaan sopukoissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja, Pato Klubin tunnelma  täytyy itse kokeaSaman katon alta löydät myös viihtyisän kahvilan monine herkkuineen.

6-tien varrella, Elimäen kirkonkylällä, sijaitseva Moision Kartano kätkee sisäänsä mielenkiintoisten tarinoiden lisäksi myös vaihtuvia taidenäyttelyitä. Moisio sopii myös erinomaisesti juhlien ja kokousten järjestämiseen. Mitä jos pitäisitte työporukan seuraavan palaverin kartanomiljöössä?

Kulttuuritalojen tarjontaa

Kymijoen rannalla Kouvolan Kuusankoskella sijaitseva Kuusankoskitalo tarjoaa monipuoliset tilat seminaareille, messuille, kokouksille ja kulttuurielämyksille. Kuusaasali on tunnettu hyvästä akustiikasta ja se on kaupungin suurin konserttisali. Tutustu konserttitarjontaan.