Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Teatteriin, konserttiin vai näyttelyyn?

Viihdyttäisiinkö tänä viikonloppuna teatterissa, konsertissa, vai näyttelyssä? Vai kenties kaikissa kolmessa?

Jaa somessa

Kouvolan Teatterin  suurella näyttämöllä saa 8.2.2018 kantaesityksen suomalaisen menestyskirjailijan Enni Mustosen tuoreeseen teokseen perustuva Ruokarouvan tytär -musiikkinäytelmä. Näytelmä vie 20-luvun Helsinkiin ja Pariisiin ja kertoo rohkeista, unelmiaan tavoittelevista naisista. Historiaa ja fiktiota yhdistävän teoksen ohjaajana on Sini Pesonen, säveltäjänä Iikka Kahri, koreografina Maija Nurmio, lavastajana Camilla Nenonen ja pukusuunnittelijana Laura Dammert. Pääroolissa nähdään Emma-Sofia Hautala.
Tähän liittyen tarjolla on Teatteri & Moision kartano paketti. Paketti sisältää valitun menun ja taidenäyttelyyn tutustumisen kartanossa ennen tai jälkeen Ruokarouvan tytär-näytöstä. Katso näytelmän esittely ja esitysajat Kouvolan Teatterissa, valitse mieleisesi menu ja varaa ryhmällenne kattaus Moision kartanosta.

Näytelmän yhteydessä lanseerataan uusi, Kouvolan Teatterissa ennennäkemätön, tekstityspalvelu yhteistyössä VisitKouvolan kanssa. Älylaitteeseen ladattavan sovelluksen avulla osa kevään näytöksistä on mahdollista nähdä venäjäksi tekstitettynä. Tekstityksen avulla pyritään lisäämään kielellistä saavutettavuutta, tarjoamaan Suomessa asuville venäläisille mahdollisuus esityksen kokemiseen omalla äidinkielellään sekä kehittämään kulttuurimatkailua Venäjältä Suomeen.

Vierailuesityksiä koetaan suuren näyttämön lisäksi Klubinäyttämöllä.Teatteri sijaitsee kaupungin keskustassa, kävelymatkan päässä hotelleista ja ravintoloista. Teatterilla on myös oma teatteriravintola. Teatteriin on esteetön pääsy.

Keväällä jatkuvat myös esitykset Satumaa, Näytelmä joka menee pieleen sekä Pesärikko.

Teatteriesityksiä on tarjolla myös Anjalankosken teatterissa ja Kuusankosken teatterissa.

Musiikkia, maestro!

Kymi Sinfonietta on Kouvolan ja Kotkan yhteinen orkesteri. Konsertit pidetään peräkkäisinä päivinä kaupungeissa. Kouvolassa konsertit ovat joko Kuusankoskitalolla tai Kouvolan kaupungintalolla. Kevätkaudella ohjelmistossa on sinfoniaa ja jazzia, Tuttiorkesteri 30 vuotta ja tuttuun tapaan Johannes-Passio pääsiäsiviikolla. 

Poikilo-museot on yhtä kuin Taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo. Kaksi museota saman katon alla Kouvola-talossa. Taidemuseo vietti juuri 30-vuotispäiviään ja pari vuotta sitten se sai rinnalleen kaupunginmuseon. Poikilon katon alla pääset tutustumaan  Myytinmurtajiin ja matkantekijöihin ja Kolmen armeijan kenraaliin.

Kulttuuria mielenkiintoisessa miljöössä

Kuusankosken Kymintehtaalla sijaitsevaan, 100 vuotta vanhaan Taideruukin päärakennukseen ja sen siipiosaan on muodostunut taiteilijoiden, kädentaitajien, designereiden ja muun luovan alan väen keskittymä. Kuva- ja lasitaidetta, valokuvausta, käsitöitä, vintagevaatteita ja -asusteita, entisöintiä, huovutusta ja korunvalmistusta. Taidenäyttelyitä on ympäri vuoden, teatteritoimintaa, graafista suunnittelua, erilaisia hyvinvointipalveluita, sisustussuunnittelupalvelua ja vaikka kirpputoria kierrettäväksi. Luomuleipää ja kahvilan herkkuja unohtamatta. Puodeista ei löydy markettitavaraa vaan yksilöllisiä, eettisiä, kierrätysmateriaalista tehtyjä, paikallisia, kotimaisia tai skandinaavisia käsityö-, sisustus- ja designtuotteita sekä herkkuja.

Moision empirekartano on 1820 valmistunut G.L.Engelin suunnittelema aateliskartano Elimäellä. Se on ympärivuotinen retkikohde ja upea nähtävyys. Suomalaista kultakauden arvotaidetta on esillä kauniissa miljöössä. Kartanon vaihtuvista taidemyyntinäyttelyistä tullaan hankkimaan taidetta pitkistäkin matkoista.