Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Kulttuuria Kouvolassa

Teatteriin, konserttiin vai näyttelyyn?

Viihdyttäisiinkö tällä viikolla teatterissa, konsertissa, vai näyttelyssä? Vai kenties kaikissa kolmessa?

Jaa somessa

Kouvola on tullut monelle tutuksi luonnostaan ja intohimoisesta penkkiurheilukulttuurista, mutta Kouvolassa on reilusti nähtävää ja koettavaa myös perinteisen kulttuurin ystäville. Paikalliset ja matkailijat nauravat, laulavat ja liikuttuvat tasokkaan teatterin, musiikin ja museoiden parissa.

Aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Kouvolan Teatteri tarjoilee näyttämöviihdettä niin aikuisille kuin lapsille. Teatterin ohjelmistosta löydät usein koko perheelle soveltuvien ohjelmien lisäksi myös musikaaleja, komediaa ja draamaa. 

Kahden kaupungin orkesteri

Kymi Sinfonietta on Kouvolan ja Kotkan yhteinen orkesteri, joka konsertoi molemmissa kaupungeissa.Kymi Sinfonietta on musiikin pieni jättiläinen. Orkesteri toimii vallitsevan tilanteen, Suomen valtioneuvoston ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätösten mukaisesti niin, että alkuvuoden konsertit striimataan tai videoidaan. 

Museoon mars!

Poikilo-museot on yhtä kuin Taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo. Kaksi museota kätevästi saman katon alla Kouvolatalossa. Poikilon vaihtuvissa näyttelyissä voit tutustua ajatuksia herättävään moderniin taiteeseen, mutta myös mielenkiintoiseen paikallishistoriaan. Kartanoiden Kouvolaa näyttelyyn voi tutustua myös uudella lisätyn todellisuuden reitillä, jolla tapaat kartanon väen. Mennään museoon esitteestä kerrotaan kevään tapahtumat ja näyttelyt. Kouvolatalo ja museot sijaitsevat Kaunisnurmella, joten voit nauttia myös Kouvolan Museokorttelin historiallisesta miljööstä.

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo avautuu kesäksi 12.6.- 15.8.2021. Vuohijärven näyttelyn taiteilijat ovat Miina Äkkijyrkkä, Ilkka Juhani Takalo-Eskola ja Leonardo da Vilhu. Näyttelyn teemana 1000-vuotinen valtakunta.Rakkauspuisto kukoistaa Viherpeukaloiden kokoamalla yhdistelmällä kauniita kesäkukkia ja monivuotisia kasveja ja Kahvila Kaakkurissa leivotaan aamuisin tuoreet korvapuustit.

Ankkapurhan kulttuuripuiston kulmilla voit ottaa tuntumaa Alvar Aallon Kouvolaan suunnittelemaan asuinalueeseen.

Tehtaassa kukkii kulttuuri

Kuusankoskella vanhaan tehdasmiljööseen syntynyt Taideruukki on erilaisten luovien alojen toimijoiden koti. Pienien puotien ja käsitöiden lisäksi tehtaan sopukoissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja, Pato Klubin tunnelma  täytyy itse kokeaSaman katon alta löydät myös viihtyisän kahvilan monine herkkuineen.

Kulttuuritalojen tarjontaa

Kymijoen rannalla Kouvolan Kuusankoskella sijaitseva Kuusankoskitalo tarjoaa monipuoliset tilat seminaareille, messuille, kokouksille ja kulttuurielämyksille. Kuusaasali on tunnettu hyvästä akustiikasta ja se on kaupungin suurin konserttisali. Tutustu konserttitarjontaan.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.