Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kulttuuria Kouvolassa

Teatteriin, konserttiin vai näyttelyyn?

Viihdyttäisiinkö tänä viikonloppuna teatterissa, konsertissa, vai näyttelyssä? Vai kenties kaikissa kolmessa?

Jaa somessa

Kouvola on tullut monelle tutuksi luonnostaan ja intohimoisesta penkkiurheilukulttuurista, mutta Kouvolassa on reilusti nähtävää ja koettavaa myös perinteisen kulttuurin ystäville. Paikalliset ja matkailijat nauravat, laulavat ja liikuttuvat tasokkaan teatterin, musiikin ja museoiden parissa.

Aivan kaupungin keskustassa sijaitseva Kouvolan Teatteri tarjoilee näyttämöviihdettä niin aikuisille kuin lapsille. Teatterin ohjelmistosta löydät usein koko perheelle soveltuvien ohjelmien lisäksi myös musikaaleja, komediaa ja draamaa unohtamatta.

Kahden kaupungin orkesteri

Kymi Sinfonietta on Kouvolan ja Kotkan yhteinen orkesteri, joka konsertoi molemmissa kaupungeissa. Kouvolassa konsertit ovat joko Kuusankoskitalolla tai Kouvolan kaupungintalolla.

Poikilo-museot on yhtä kuin Taidemuseo Poikilo ja kaupunginmuseo. Kaksi museota kätevästi saman katon alla Kouvolatalossa. Poikilon vaihtuvissa näyttelyissä voit tutustua ajatuksia herättävään moderniin taiteeseen, mutta myös mielenkiintoiseen paikallishistoriaan. Samalla voit nauttia Kouvolan Museokorttelin historiallisesta miljööstä.

Ankkapurhan kulttuupuiston kulmilla voit ottaa tuntumaa Alvar Aallon Kouvolaan suunnittelemaan asuinalueeseen.

Tehtaassa kukkii kulttuuri

Kuusankoskella vanhaan tehdasmiljööseen syntynyt Taideruukki on erilaisten luovien alojen toimijoiden koti. Pienien puotien ja käsitöiden lisäksi tehtaan sopukoissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja myös konsertteja. Saman katon alta löydät myös viihtyisän kahvilan monine herkkuineen.

6-tien varrella, Elimäen kirkonkylällä, sijaitseva Moision Kartano kätkee sisäänsä mielenkiintoisten tarinoiden lisäksi myös vaihtuvia taidenäyttelyitä. Moisio sopii myös erinomaisesti juhlien ja kokousten järjestämiseen. Mitä jos pitäisitte työporukan seuraavan palaverin kartanomiljöössä?