Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Asuntomessut Kouvolassa vuonna 2019

Asuntomessut 2019 Kouvolassa

Mitä muuta ihminen voi itselleen haluta kuin parhaimmat mahdolliset puitteet olla onnellinen – omalla tavallaan.

Jaa somessa

Tietysti sitä, että puitteet onneen ovat saavutettavissa. Pioneeripuiston asuntomessualueelle rakentaminen on saavutettavissa oleva unelma. Historiallinen varuskuntamiljöö on ainutlaatuinen asuinpaikka, jossa sijainti, elämisen monimuotoisuus, luonnon läheisyys ja asumisen edullisuus yhdistyvät. Kymijoki, Pioneeripuiston virkistysalue reitteineen, hyvät liikenneyhteydet ja lähipalvelut ovat aineksia, joista rakentuu viihtyisä ja korkeatasoinen asuinalue.

Historiallinen varuskuntamiljöö Kymijoen varrella

Kesällä 1910 Kouvolan ja Korian alueelle saapui venäläisiä huvilatonttien ostelijoita. Pian kuitenkin paljastui, ettei ollut seurueella huvilat mielessä vaan Helsinki-Pietari rataa turvaavat varuskunnat. Varuskunta Korialle radan ja Kymijoen leikkauskohtaan perustettiinkin. Varuskunnan ajalta tähän päivään on säilynyt paitsi alueen leimalliset punatiilirakennukset, myös valtava määrä kaskuja, tarinoita ja sotajuttuja, jotka ovat merkittävä osa alueen pioneerihistoriaa.

Marjastusta, sienestystä, veneilyä ja vapahommia

Pioneeripuiston metsäalue, Ahkojan luonnonsuojelualue ja Kymijoki tarjoavat asuntomessurakentajille ja alueella muuten liikkuville ainutlaatuiset ulkoilumaastot. Tänne kannattaa tulla kauempaakin! Marjat ja sienet löytyvät kätevästi lähes takapihalta. Vanhan kuusikon ikiaikaisuus tyynnyttää kuohuvankin mielen. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kaipaavalle alueen reitit ja polut tarjoavat haastetta vaikka fillarilla edeten. Meloen tai veneillen pääset nauttimaan Kymijoen kulttuurimaisemasta joelta käsin. Ja kalaakin joesta voi saada!

Asuntomessuihin Kouvolassa voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.asuntomessut.fi/kouvola.