Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Konserteissa vierailevat tunnetut artistit

Kotikonsertti kouvolalaisittan

Uotilan perheen omakotitalo Kouvolassa on muuntunut kokous- ja konserttitalo Villa Concertoksi. Tarjolla on kuukausittain korkeatasoisia konsertteja väliaikatarjoiluineen.

Jaa somessa

Omakotialueella Kouvolan Lehtomäessä päivystää lauantai-iltapäivänä liikenteenohjaaja, joka viittoo autokuskeja parkkeeraamaan tien sivuun ja neuvoo, kenen naapurin pihaan saa pysäköidä.

Ihan tavalliselta näyttävän talon seinässä on kyltti, jossa lukee Villa Concerto. Sisälle lipuu juhlavasti pukeutuneita ihmisiä. Sinun silmiesi tähden -konsertissa kuullaan kolmikon Toivo Kärki, Olavi Virta ja Reino Helismaa tunnetuksi tekemää sodanjälkeisen ajan viihdemusiikkia.

”Tervetuloa”, Marianne Uotila toivottaa. Hän ottaa vieraita vastaan miehensä Tomi Uotilan kanssa ja kehottaa hakemaan ruokaa.

Pitopalvelu on valmistanut kulinaristina tunnetun Olavi Virran maun mukaisesti punajuurikeittoa, kanapataa sekä munasalaattia. Lisukkeena on cocktailkurkkua, mustaherukkahilloa ja smetanaa.

Kamarimusiikkia sananmukaisesti

Rinnetalon yläkerta on avointa yhtenäistä ruokailutilaa. Siitä avautuu näkymä alas konserttisaliin ja flyygeliin. Jälkiruoan jälkeen vieraat asettuvat sohville ja olohuoneesta alkaviin tuoliriveihin, mutta konserttia voi seurata myös yläkerran näköalapaikoilta.

Seppo Hovi säestää Hannu Lehtosta vuoroin flyygelillä ja harmonikalla. Ohjelmassa on muun muassa Päivänsäde ja menninkäinen, Satumaa ja Sinun silmiesi tähden. Tupa on täynnä, kaikki 40 lippua on myyty.

”Kamarimusiikkia parhaimmillaan”, tuumaa juontajana toimiva Hovi, ja makuukamarin puolelle levittäytynyt yleisö naurahtaa.

Lehtonen tulkitsee, Hovi hauskuuttaa. Hän kertoo välipuheissaan knoppeja sodanjälkeisestä viihde-elämästä.

”Tansseissa huvivero oli 50 prosenttia, ellei tansseja edeltänyt korkeatasoista iltaohjelmaa. Ohjelman laadun määritteli aina paikallinen nimismies.”

Koko perheen ponnistus

Tomi ja Marianne Uotila ovat ammattimuusikoita. He molemmat työskentelevät lehtoreina Lahden konservatoriossa.

”Koska asumme pääasiassa Lahdessa, kakkoskoti Kouvolassa päätettiin remontoida konserttikäyttöön”, Tomi Uotila sanoo.

Esiintyjille on oma backstage ja saunatilat. Kodinhoitohuone on muutettu apukeittiöksi. Villa Concerton voi vuokrata myös juhla- ja kokoustilaksi sekä lomahuvilaksi, ja vieraita viihdyttämään voi tilata muusikon tai yhtyeen.

Koko perhe osallistuu oman konserttitalon toimintaan. Tänään tytär Viola Uotila tarjoilee jälkiruokia, mutta hän on ollut myös solistina konsertissa.

Syksyn ohjelmistossa kuullaan oopperamusiikin helmiä, Bachia sekä Sävelmiä sukupolvilta toisille -konsertti, jossa sellisti Tomi Uotila esiintyy Violan (kanteleet, sello, laulu) ja tämän kaksoisveljen Antonin (piano) kanssa.

”Kotikonsertteja kyllä järjestetään ainakin pääkaupunkiseudulla, mutta ihan vastaavaa kuin meillä ei taida olla muualla”, Viola tuumaa.

Syksyn konserttisatoa

Villa Concertossa järjestetään vielä ennen vuoden vaihdetta useita kotikonsertteja, joiden avulla kaamosmasennuksen saa pidettyä hyvin aisoissa.

Rakkaudesta Bachiin

La 21.10., kello 18:00

Liput 30€, sis. väliaikakahvit

Leena Suhonen, piano

Pianoresitaaliohjelma kuljettaa barokista romantiikkaan, mutta kaikkia teoksia yhdistää linkki yhteen taidemusiikin suurimpaan säveltäjään, J. S. Bachiin.

Oopperamusiikin helmiä

La 18.11., kello 18:00

Liput 30€, sis. väliaikakahvit

Milla Mäkinen, sopraano
Mirva Minkkinen, konsertti- ja sähkökantele

Kiehtovia tulkintoja oopperamusiikin helmistä kolmelta eri vuosisadalta. Poikkeuksellisessa kokoonpanossa sähkökantele kohtaa ooppera-aarian ja sopraano akustisen kanteleen herkkyyden.

Sävelmiä sukupolvelta toiselle

La 9.12., kello 18:00

Liput 30€, sis. väliaikakahvit

Viola Uotila, kanteleet, sello, laulu
Anton Uotila, piano
Tomi Uotila, sello

Klassista, kansanmusiikkia, viihdemusiikkia ja uusia perinneteksteistä ammentavia lauluja. Uotilan muusikkoperhe kertoo musiikin kautta tarinoita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle.