Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Yökerhot Kouvolassa

Kouvola Nights

Moni matkailija tuntee Kouvolan parhaiten Repoveden kansallispuiston kauniista luonnosta, Maailmanperintökohde Verlan uniikista miljööstä tai Tykkimäen huvipuiston iloisesta fiiliksestä. Toki kaikki edellä mainitut ovat tuntemisen arvoisia, mutta hyvä tunnelma ylettää myös kaupungin keskustaan.

Jaa somessa

Varsinkin viikonloppuisin Kouvolan ravintolat ja yökerhot täyttyvät nauravista ja laulavista paikallisista ja tietenkin myös matkailijoista.  Talvella terassilla on vähän liian kylmä istuskella, mutta kun tanssijalkaa alkaa vipattaa, niin suunnaksi voi ottaa hämärtyvän Kouvolan illan ja yön.

Aloitellaan

Alkuruuaksi on suositeltavaa nauttia virvokkeiden lisäksi palan painiketta yhdessä kaupungin ravintoloista.  Sitten kun juhlimaan lähtenyt rykmentti on saanut murua rinnan alle, voidaan jatkaa iltaa tanssiravintolaan.

Kouvolan ”bulevardin” varrella sijaitseva Gastropub Betony on yksi kaupungin suosituimmista olohuoneista. Kattava juomalista palvelee erityisesti oluen ystäviä. Juomien kylkeen voit tilata herkullisia burgereita tai pikkunälkään itse tehtyjä ranskalaisia.

Vanhassa kirjapainotalossa sijaitseva El Mundo on pieni pala Kuubaa keskellä Kouvolaa. Kouvolan ”Little Cubasta” saat tapaksien lisäksi kaupungin parhaat drinkit, kuten herkulliset mojitot. Latinorytmit vievät helposti mukanaan, joten nappaa kaveria hihasta ja antakaa musiikin viedä.

Kävelykatu Manskin tapahtumia ja vilinää voi seurata paraatipaikalta, eli Three Wingsin lasitetulta parvekkeelta. Viikonlopun riennot voi aloittaa tutustumalla ravintolan jenkkityyliseen ruokalistaan ja iloiseen palveluun.

Paikalliseksi instituutioksi vuosien saatossa noussut  ravintola Pyöreä-Torppa, eli Mutteri, on kaikille karaoken ystäville pakollinen pysähdyspaikka viikonlopun riennoissa. Usein laulajien on jonoksi asti, mutta ajan saa rattoisasti kulumaan Mutterin kuuluisien lohileipien äärellä. Kuka sitä nyt tyhjällä vatsalla jaksaa laulaa?

Jatketaan!

Noniin! Kaikki ovat saaneet ruokaa ja tanssijalkaa vipattaa vallan vietävästi. On tullut aika suunnata Kouvolan yöhön.

Paikallinen nuoriso kokoontuu Amarillon kulmalla ja suuntaa siitä yökerhon puolelle vaihtamaan kuulumisia koulu- ja työviikon jälkeen. Tanssittavan musiikin ansiosta tanssilattialla on usein porukkaa ruuhkaksi asti ja tunnelma on strobovalon alla kuin Keski-Euroopassa konsanaan. Amarillon lisäksi nuorison suosioon on noussut persoonallisesti nimetty Touba.

Nuorison juhliessa Amarillossa, suuntaa vähän varttuneempi väki Mulligansiin. Livemusiikki houkuttelee melkein joka viikonloppu tuvan täyteen väkeä juhlimaan, sillä jono kiemurtelee ravintolan rappusissa pitkälle iltaan.

Raskaamman musiikin ystävät viihtyvät varmasti House of Rockissa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten ”Rocki”, ”Rockibaari” tai ”Horo”. Paikallisten keskuudessa suosittu klubi houkuttelee maailmalla tunnettuja esiintyjiä tasaisin väliajoin Kouvolaan musisoimaan.

Lopetellaan

Jossain kohtaa ilta alkaa kääntyä aamuksi ja on aika suunnata hotellille tai mökille. Ennen kuin suuntaa matkakeskuksen taksitolpalle, niin kannattaa napata mukaan pikkuisen ilta- tai aamupalaa. Paikalliset suosivat Kouvolan Grilli-Kipsaa, joka tunnetaan paremmin ”Anttilan Mäkkinä”, tai legendaarista Nipan Grilliä. Hyvällä tuurilla saatat bongata listalta Grillit Huurussa sarjasta tutun Sami Hedbergin suosikkeja!

Sitten vain hotelliin petiin pötköttämään, mutta nähdään seuraavan reissun aikana uudemman kerran!