Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Mustilan Viini sijaitsee Kouvolassa

Mitä mukaan Kouvolasta?

Ai kävit Kouvolassa? Vai oletko vasta tulossa? Matkamuistot ovat oleellinen osa reissaamista ja Kouvolasta löytyy yhtä ja toista, mitä kelpaa viedä myös kotiväelle.

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Matkakohteesta kannattaa selvittää yhtä ja toista jo ennen reissua, eivätkä matkamuistot ole poikkeus. Jotain pitäisi kuitenkin viedä kotiväelle tuliaiseksi. Noh, meiltä löytyy niin herkkuja, kuin pilke silmäkulmassa tehtyjä Kouvola-tuotteita.

Herkkuja arkeen ja juhlaan

Helsingin suunnasta tulevien kannattaa ehdottomasti pysähtyä Mustilan alueella, sillä sieltä saat napattua mukaan todellisia herkkuja kotiin. Mustilan Viinin lähiruokatuotteet ja paikalliset marjaviinit kruunaavat juhlapöydän, mutta kannattaa niitä kokeilla myös arkena. Se vaara tässä on, että kun tuliaiset ovat näin herkullisia, niin ne tulee pidettyä itsellä. Noh, vie nyt kotiväellekin jotain maistiaisia.

Kouvolan keskustassa kahvinystävät kokoontuvat joukolla Papulaarille, mistä kahvipöytään ja tuliaiseksi saat ikoniseen asemaan noussutta Kouvola-kahvia. Saman katon alla sijaitsee myös Nirvana, joten kahvihetken kaveriksi voi napata esimerkiksi pienen rentoutumishetken tai kupposen laadukasta teetä.

Eikä missään nimessä sovi unohtaa Kouvolan kenties kuuluisinta vientituotetta, kokonaiset kansakunnat hurmannut mustaa kultaa, eli Kouvolan Lakritsia. Lakuherkkujen makumaailmaan pääset kätevästi, sillä lakua on myynnissä melkein kaikissa elintarvikekaupoissa.

Kouvolaa ja koruja

Nyt kun olet keskustan alueella, niin kannattaa piipahtaa myös Poikilo-museoissa. Mielenkiintoisten näyttelyiden lisäksi museoiden yhteydestä löydät myös museokaupan, mistä voit ostaa mukaan erilaisia muistoja Kouvolasta. Monissa tuotteissa on mukana pieni ripaus paikallista huumoria, eli nämä aarteet eivät hevillä unohdu. Ihan Poikilon naapurista löydät Onnenkukon, mistä löytyy varmasti myös jotain mukavaa kotiin vietävää.

Persoonallisia tuotteita kannattaa myös käydä etsimässä Taideruukista. Tehtaan varjoon kohonnut käsityö- ja taidekeskittymä on täynnä tapahtumia, mutta puodeista löydät myös koruja ja muita hienoja lahjaideoita.

Sisustamisesta innostuneiden kannattaa pitää Kymijoen varrella sijaitseva Kymen Paviljonki tiukasti matkasuunnitelmassa, saman katon alla sijaitsee nimittäin Pentikin tehtaanmyymälä. Tuliaisten lisäksi lomamatkalta saat mukaan koko keittiön uudet sisustustavarat. 

Sano se kuvin

Toki meiltä saa hienoja matkamuistoja kotiin myös ihan ilmaiseksi! Kouvola reissun huippuhetket voi tallentaa älypuhelimeen tai kameraan nappaamalla oikealla hetkellä täydellisen kuvan.

Inspiraatiota kuvauspaikkoihin ja kuvaushetkiin voi etsiä VisitKouvolan Instagramista. Muista itsekkin lisätä kuviisi #visitkouvola, niin kaverit ja sukulaiset tietävät missä olet seikkaillut. Suosittuja kuvauspaikkoja ovat ainakin Lapinsalmen riippusilta Repoveden kansallispuistossa ja soliseva Kymijoki Ankkapurhan Kulttuuripuistossa.

Ei kannata unohtaa, että keskustan ravintoloista ja kahviloista saat napattua täydellisiä ruokakuvia ja pääset samalla mukaan kaupunkikeskustan hulinaan.