Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Kouvolan majoitustilastot 2017

Kesän ja alkuvuoden 2017 majoitustilastoja

Kouvolan kesän yöpymisvuorokaudet pysyivät suunnilleen samalla tasolla kuin edellisenä kesänä.

Jaa somessa

Kotimaisten matkailijoiden yöpymisvuorokaudet muodostavat 85 % kaikista yöpymisistä. Ulkomaisten matkailijoiden osalta venäläiset ovat suurin ulkomaisten majoittujien ryhmä. Venäläisten yöpymisvuorokaudet eivät kuitenkaan ole vielä nousseet kasvuun Kouvolassa vaan vähenevät edelleen. Seuraavina tulevat virolaiset, saksalaiset ja ruotsalaiset yöpyjät. Tosin näiden yhteenlaskettukin yöpymisten  määrä jää alle venäläisten yöpymisen.

Kouvolan majoituskapasiteetti vaihtelee hieman vuodenaikojen mukaan mutta keskimäärin vuodepaikkojen määrä on noin 1.300 kpl. Huoneiden käyttöaste oli tammi-elokuussa 2017 Kouvolassa 43 % (Kymenlaaksossa 50,1 % | koko maassa 52 %).  Kesällä päästiin parempaan käyttöasteeseen, 53 % (koko maassa 56,6, %).

Keskimääräinen matkan kesto kesäaikana oli 1,63 vrk. Lomamatkojen osuus kaikista yöpymisistä oli 73 %.

Lue lisää Kouvolan kesän ja alkuvuoden 2017 tilastoista.

Luvut perustuvat Tilastokeskuksen ja Turkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy tietoihin. Tiedot kerätään majoitusliikkeiltä kuukausittain. Tietoihin ei sisälly alle 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunu/-autopaikkaa sisältävät liikkeet.

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.