Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Rantalentistä ja paratiisitunnelmaa

Kuhinaa kuin Copacabanassa, mutta vain kivenheiton päässä Kouvolan keskustasta. Käyrälammella pidetään kaupungin parhaat viralliset ja epäviralliset rantabileet ja pelataan rantalentistä koko kesä.

 

Jaa somessa

Käyrälammen hiekkaranta on Kouvolan oma Kultarannikko, Sunny Beach ja Costa del Sol.

Paitsi että Käyrälammella kukaan ei tule työntämään käteen väkisin donitsia ja pujottamaan kaulaan lahjaksi korua, jolle kerrotaan kuitenkin hinta.

Valtatie kutosta matkaavat näkevät kuumista autoistaan kullan ja hopean sävyisenä hohtavan hiekan, pitkälle veteen kurottavan laiturin ja värikkäiden pyyhkeiden läikittämän rannan. Siellä Rivierallaan kouvolalaiset loikoilevat varpaat rantahiekkaan uponneina.

Vesipuisto ja rantalentisstadion

Käyrälammen yhteydessä on Aquapark, parin vuoden ikäinen vesipuisto, jonka tornistä lähtee viisi erilaista vesiliukumäkeä ja jossa on teema-altaita eri-ikäisille vesipedoille.

Osa ”Käyskin” rantaan tulevista ostaa liput Aquaparkiin, makoilee sen aurinkotuoleilla, käy välillä laskemassa mäkeä ja nautiskelemassa jäätelöstä ja muista kylmistä virkokkeista.

Osa ottaa rantaelämän urheilun kannalta. Käyrälammen kahdentoista kentän rantalentisstadion on ahkerassa käytössä, ja siellä pidetään kesän aikana myös beach volleyn SM-kiertueen osakilpailuja.

Frisbeegolfia ja uimaranta koirille

Käyrälammen ääreen on rakennettu täysimittainen 18-reikäinen frisbeegolf-rata. Se puikkelehtii rantahietikon läheisyydestä metsän siimekseen, joten helteisinä päivänä voi frisbeetä heittämällä vetäytyä hetkeksi varjoon.

Piknik-puiston grillipaikalla voi valmistaa omia eväitä.

Piknik-puiston vieressä on lasten leikkipaikka ja kanoottilaituri. Ja mikä tärkeintä, sen yhteyteen on rakennettu oma aidattu uimaranta koirille. Pitäähän myös kaikenkarvaisten ystäviemme päästä pulahtamaan kuumana kesäpäivänä vilvoittavaan veteen.