Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kouvolassa on myös talvisin paljon liikuntamahdollisuuksia.visitkouvola

Syke nousuun Kouvolassa

Kouvolan monipuolisten liikuntamahdollisuuksien ansiosta, sykkeen saa nousuun myös muuten kuin penkkiurheilemalla.

Jaa somessa

Talvisin hiihtämisestä nauttiville ei tule Kouvolassa tylsää, sillä kaupungissa on 180 kilometriä kunnossa pidettäviä latuja ja 110 kilometriä laduista ovat valaistuja. Suksimaan voi siis lähteä, vaikka ilta olisi ehtinyt jo hitusen hämärtyä. Talvikauden ulkopuolella ladut toimivat kuntoratoina, joten liikkumaan pääsee myös vähälumisten kesien aikana.

Kouvolan latukarttoja voit ostaa fyysisenä versiona esimerkiksi uimahalleista ja kaupungin yhteispalvelupisteestä mutta digitaalisen version saat näppärästi mukaan kaupungin verkkosivuilta. Perinteisten hiihtolatujen lisäksi, Kouvolassa on kaksi tykkilumella kuorrutettua latua Valkealassa ja AnjalassaLatujen kunnospito ja latutilanne päivittyy tänne.

Hokkarihemmot ja laskettelumimmit

Silloin kun aurinko paistaa täydeltä teholla on ihana suunnata ulkojäille. Kiristä siis retkiluistimista narut, laita kypärä päähän ja suuntaa Kuusaanlammen jäille. Raikkaassa ulkoilmassa virkistyy koko kropan lisäksi myös mieli.  

Talvilajien kruunaamaton kuningas Kouvolassa on tiettävästi Mielakan Rinnekeskus. Aivan keskustan kupeessa sijaitseva ”Kouvolan Aspen” on muutaman maailmantähden kotirinne, mutta moni amatööri on myös saanut Mielakasta kipinän lasketteluharrastukseen.

 Luonto on Kouvolassa aina lähellä, eli liikuntamahdollisuudet ovat myös aina ihan kulman takana.

Viileitä vesiä ja lämmintä tunnelmaa

Jos puolestaan muistelet kaihoisasti miten mukavaa on sukeltaa mökkirannan vesiin, niin Kouvolan uimahallit ovat hyvä korvike varsinkin talvisin.
Jos olet intohimoinen luonnonvesien ystävä, niin avantoon voit pulahtaa esimerkiksi Tykkimäen Saunalla tai Valkealatalon uimahallilla. Tykkimäen Saunalla kahviosta saat saunomisen lomaan myös virvokkeita, eli löylyissä viihtyy helposti useamman tunnin. Hiihtämään pääset suoraan saunan nurkalta ja latu yhdistyy kaupungin latuverkostoon. 
P.s. retkiluistelurataa työstetään, siitä pian lisää 

Kouvolassa suositaan myös luonnossa liikkumista ja tähän tarjoutuu vuosittain loistavat mahdollisuudet perinteisillä Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivillä. Helmikuussa järjestettävät ulkoilupäivät kokoavat niin paikalliset kuin matkailijat talviseen kansallispuistoon ulkoilemaan ja viihtymään.