Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X

Syke nousuun Kouvolassa

Kouvolan monipuolisten liikuntamahdollisuuksien ansiosta, sykkeen saa nousuun myös muuten kuin penkkiurheilemalla.

Jaa somessa

Kouvolassa on varsin herkullinen tilanne liigajoukkueiden saralla, sillä kaupungissa vaikuttaa niin jääkiekon, pesäpallon, kuin koripallon osaajia. KooKoo, Kouvot ja KPL pitävät Kouvolan intohimoiset penkkiurheilijat kiireisenä, mutta liikunnan riemu ei jää pelkästään kisakatsomon puolelle. Luonto on Kouvolassa aina lähellä, eli liikuntamahdollisuudet ovat myös aina ihan kulman takana.

Talvisin hiihtämisestä nauttiville ei tule Kouvolassa tylsää, sillä kaupungissa on 180 kilometriä kunnossa pidettäviä latuja ja 110 kilometriä laduista ovat valaistuja. Suksimaan voi siis lähteä, vaikka ilta olisi ehtinyt jo hitusen hämärtyä. Talvikauden ulkopuolella ladut toimivat kuntoratoina, joten liikkumaan pääsee myös vähälumisten kesien aikana.

Kouvolan latukarttoja voit ostaa fyysisenä versiona esimerkiksi uimahalleista, kaupungin yhteispalvelupisteestä tai Poikilo-museoilta, mutta digitaalisen version saat näppärästi mukaan kaupungin verkkosivuilta. Perinteisten hiihtolatujen lisäksi, Kouvolassa on kaksi tykkilumella kuorrutettua latua. Kunhan Pakkasherran vain vierailee kaupungissa riittävän säännöllisesti, niin ladut saadaan käyttöön ilman luonnon omia lumisateita.

Hokkarihemmot ja laskettelumimmit

Jos hiihtosää ei jostain syystä satu suosimaan, niin Kouvolan jäähalleissa saa sykkeen nousemaan siististi sisätiloissa. Kaupungin jäähalleissa on yleisölle avoimia vuoroja, joiden aikana pääsee kokeilemaan muistuvatko luistelukoulun opit mieleen. Vaikka kaupungissa liigakiekkoa pelataankin, niin osa vuoroista on mailattomia, eli kaikki suorituspaineet voi jättää surutta vaihtopenkille.

Silloin kun aurinko paistaa täydeltä teholta, niin hallin hämärästä suuntaa mieluusti ulkojäille. Kiristä siis retkiluistimista narut, laita kypärä päähän ja suuntaa Kuusaanlammen jäille. Raikkaassa ulkoilmassa virkistyy koko kropan lisäksi myös mieli.  

Lapset ja varsinkin lapsenmieliset viihtyvät varmasti Tykkimäki Actionparkissa, missä koko perhe saa nostettua sykettä leikin varjolla. Satoi sitten vettä, räntää, lunta tai tasaisesti kaikkia yhtä aikaa, niin Actionparkissa säät eivät menoa haittaa.

Talvilajien kruunaamaton kuningas Kouvolassa on tiettävästi Mielakan Rinnekeskus. Aivan keskustan kupeessa sijaitseva ”Kouvolan Aspen” on muutaman maailmantähden kotirinne, mutta moni amatööri on myös saanut Mielakasta kipinän lasketteluharrastukseen.

Viileitä vesiä ja lämmintä tunnelmaa

Jos puolestaan muistelet kaihoisasti miten mukavaa on sukeltaa mökkirannan vesiin, niin Kouvolan uimahallit ovat hyvä korvike varsinkin talvisin. Jos olet intohimoinen luonnonvesien ystävä, niin avantoon voit pulahtaa esimerkiksi Tykkimäen Saunalla tai Valkealatalon uimahallilla. Tykkimäen Saunalla kahviosta saat saunomisen lomaan myös virvokkeita, eli löylyissä viihtyy helposti useamman tunnin. Tykkimäen Saunalta pääset myös kokeilemaan Käyrälammelle avattua luistelureittiä.

Kouvolassa suositaan myös luonnossa liikkumista ja tähän tarjoutuu vuosittain loistavat mahdollisuudet perinteisillä Repoveden ulkoilu- ja elämyspäivillä. Helmikuussa järjestettävät ulkoilupäivät kokoavat niin paikalliset kuin matkailijat talviseen kansallispuistoon ulkoilemaan ja viihtymään.