Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
UNESCO:n Maailmanperintökohde Verla Kouvolassa

Kohteena Kouvola

Onko Kouvolan seutu jäänyt sinulle mysteeriksi? Jotain olet varmasti joskus kuullut, mutta tiesitkö, että Kouvolalla on oma kansallispuisto, maailmanperintökohde ja huvipuisto? Emmekä ole pitkän matkan takana, vaan pienen pyrähdyksen päässä Helsingistä.

Jaa somessa

Kouvolassa on tykätty toivottaa tervetulleeksi niin idyllistä luontoa etsivät retkeilijät, elävää historiaa kaipaavat kulttuurin ystävät, kuin myös huvittelun perässä ravaavat lapsiperheet. Me paikalliset olemme jo ihan tottuneet siihen ajatukseen, että kaupungilla tulee olla ainakin oma kansallispuisto, oma UNESCO:n maailmanperintökohde ja siihen päälle vielä huvi- ja vesipuisto.

Kun on näin paljon kaikkea, niin voisi melkein luulla, että Kouvola olisi piilossa jossain susirajan toisella puolella, mutta huoli pois! Pieni pyrähdys Helsingistä, niin pääset kokemaan kaiken tämän ja paljon muuta.

Kaikki tiet vievät Kouvolaan

Vaikka Kouvolaan sopii tulla muualtakin kuin Helsingistä, niin pääkaupunki on hyvä maamerkki kun alat suunnistaa Kouvolan suuntaan. Matka Helsingistä Kouvolaan kestää alle 1,5 tuntia, liikuit sitten kumipyörillä tai raiteita pitkin. 6-tietä pitkin pääset kurvaamaan Kouvolaa siististi suoraa tietä pitkin ja samalla näet vilaukselta kauneinta suomalaista maalaismaisemaa. Mikäs sen parempaa?

Jos mieluummin istuskelet mukavasti takapenkillä tabletin kanssa, niin vinkkinä mainittakoon, että Onnibussin kyydillä pääset enemmän kuin kätevästi Kampista suoraan Kaakkois-Suomen suurimman kauppakeskuksen, Veturin, etuovien eteen. Veturilta matka Kouvolan keskustaan ei todellakaan ole pitkä ja kun olet tarpeeksi aikaisin liikenteessä, niin bussiliput eivät kevennä kukkaroa liiaksi asti. Jääpähän enemmän rahaa ostoksiin ja huvitteluun!

Lentoyhtiö Ryanair liikennöi myös Kouvolan naapurikaupunkiin, Lappeenrantaan, eli Helsinki-Vantaa ei suinkaan ole ainut Kouvolaa lähellä oleva lentokenttä. Rayanair lisää Lappeenrannan lentotarjontaansa. Uusi ympärivuotinen reitti avataan lokakuussa 2019 Lappeenrannan ja Unkarin Budapestin välille. Lisäksi Milanon ja Berliinin reitit muutetaan ympärivuotisiksi.

Kesäkaudella Ryanair lentää myös Lappeenrannan ja Ateenan sekä Lappeenrannan ja Thessalonikin välillä. Kaikkien Lappeenrannasta lähtevien reittien lennot alkavat tänä vuonna huhtikuussa lukuun ottamatta Budapestin reittiä, joka aloitetaan lokakuussa.  MilanonBerliinin ja Budapestin lennot lennetään kaksi kertaa viikossa, Ateenan ja Thessalonikin lennot kerran viikossa.

Raiteilla on tunnelmaa

Toki meillä Kouvolassa on reilusti myös junantuomia, niin matkailijoiden kuin asukkaiden saralla. Matkakeskuksemme sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, eli kaikki palvelut ovat vain kävelymatkan päässä. Hotellit ovat ihan nurkan takana Matkakeskukselta. Keskustasta löytyy myös ilmainen WiFi-verkko.

Jos haluat lomasi aikana hyödyntää Kouvolan busseja, niin aikatauluja voit tutkia sähköisen reittioppaan avulla. Reittiopas toimii niin tietokoneilla, kuin mobiililaitteilla.

Sitten kun olet kotiutunut hotellille tai möksälle, niin kannattaa vilkaista millaisia matkakohteita Kouvolan alueelta oikein löytyykään. Toki lomasuunnitelmia voi puntaroida jo ennen kuin lähdet omaa eteistä pidemmälle ja VisitKouvola auttaa mieluusti lomasuunnitelmien laatimisessa, esimerkiksi chattipalvelun välityksellä.  

Kouvolaan kannattaa tulla siis vähän pidemmänkin matkan päästä, mutta ainakin pääkaupunkiseudulta tänne pääsee yhdessä hujauksessa.