Siirry pääsisältöön
Sivu latautuu...
Lähiruokaa Kouvolan alueelta

Ruokapöytään Kouvolaa

Kouvolan seudulla on totuttu syömään hyvin ja riittävän usein. Kotikulmilla tuotetut herkut eivät ole kouvolalaisessa ruokapöydässä harvinaisuus, vaan arkipäivää. 

 

Jaa somessa

Jaa sivu Facebook-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu VKontakte-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu. Jaa sivu LinkedIn-palvelussa. Linkki avaa uuden selainikkunan, jossa jako tapahtuu.

Kotikulmilla tuotettujen ruokaherkkujen suosiminen on kovassa huudossa, mutta meillä Kouvolassa lähiruoka on ollut jo pitkän aikaan osa arkea. Toki juhlapöydät kruunataan paikallisilla herkuilla, mutta myös ihan tavallinen maanantai muuttuu astetta miellyttävämmäksi, kun pöydässä on pieni pala Kouvolaa.  

Alla on vain pieni maistiainen kouvolalaisista lähiruokamahdollisuuksista. Makuja Kaakosta esittelee hyvän kattauksen Kaakkois-Suomen herkkuja ja inspiraatiota voit etsiä myös Ruokaretken avulla. Heittäydy sinäkin Kouvolan seudun makujen vietäväksi!

Kannattaa myös muistaa, että joka syksy Kouvolassa juhlitaan lähiruokaa ja paikallisia tuotteita oikein olan takaa, perinteisillä  Elimäen Lähiruokamessuilla, tänä vuonna 8.-9.9.2020. Lue Alexanderin ajatuksia Kouvolan lähiruoasta aitoa arkiruokaa blogista.

Viiniä ja juustoa

Vain pieni pyrähdys pääkaupunkiseudulta ja olet kouvolalaisten herkkujen äärellä. 6-tien varrella sijaitsevan Mustilan Viinin kotimaiset marjaviinit ovat hurmanneet juhlapöydissä ympäri Suomea, mutta myös Mustilan Viinin muut lähiruokatuotteet ovat tuttuja ruokapöydissä ympäri Suomea.

Mustilan naapurissa, aivan kirjaimellisesti 6-tien toisella puolella, sijaitsee Alppiruusu. Saman katon alta löydät käsityötuotteita, mutta myös Benjamin Maatilatorin laadukkaita lähiruokatuotteita.  

Viinin paras ystävä on tunnetusti juusto ja kouvolalaisen marjaviinin paras ystävä on luonnollisesti kouvolalainen juusto. Polven Juustolan maukkaat juustot sopivat hienosti viinin kylkeen, mutta toki niitä sopii nauttia myös muiden juomien kyytipoikana.

Lihatuotteidenkaan ystävät eivät jää Kouvolassa pulaan, sillä Korian Palvilihan herkullisten tuotteiden joukosta löydät leikkeiden lisäksi myös esimerkiksi makoisia makkaroita. Korialla sijaitsevasta tehtaanmyymälästä saat varmasti myös vinkin tai kaksi koti- ja mökkikeittiöön asti vietäväksi.

Kahvipöydän kruunuksi

Jos jokin on osa suomalaista sielunmaisemaa, niin kahvi. Kahvia hörpitään niin työpaikoilla kuin kotisohvilla, eikä meillä Kouvolassa tule pulaa kahvileivistä ja muista kahvipöydän antimista.

Kahvipannut eivät Kouvolassa lämpene ihan millä tahansa sumpilla, vaan meillä suositaan Kouvola-kahvia. Kaupungin omaa mokkaa voit käydä ostamassa kotiin Papulaarista, missä on tarjolla myös erilaisia herkkuja. Teenystävien ei tarvitse olla huolissaan, sillä valikoima tuskin tuottaa teillekään pettymystä.

Vanhaan tehdasmiljööseen syntynyt Taideruukki kätkee tehdasrakennukseen paljon pieniä puoteja, mutta ilman rakentavaa taukoa ei jaksa tutustua jokaiseen liikkeeseen. Onneksi samasta rakennuksesta löytyy myös Cafe Ruukitar. Kahvilan valikoimasta löydät esimerkiksi Tuomon Luomun herkulliset tuotteet.

Herkullisia leipomotuotteita saat kotiin ja matkalle mukaan myös Korian Leipomosta. Aivan 6-tien varrella sijaitsevan leipomon tehtaanmyymälästä voit napata mukaan esimerkiksi suussa sulavia munkkeja.

Missään nimessä ei sovi unohtaa, että Kouvola on maailman mittakaavassa erittäin merkittävä lakritsikaupunki, sillä Kouvolan Lakritsin lisäksi kaupungissa toimii myös Lakumesta. Kun makean himo pääsee yllttämään, niin kaupungin keskustassa sijaitsevasta Kouvolan Lakritsin tehtaanmyymälästä löytyy varmasti rohto vaivaan.

Valmiiseen pöytään

Keittiö on kodin sydän, mutta ihan joka päivä ei jaksa häärätä hellan ääressä. Onneksi Kouvolassa on myös ravintoloita, missä pääset valmiiksi katettuun lähiruokapöytään. Gastropub Betonyssa pääset pienpanimoiden oluiden makuun, mutta ruokalistalla on mukana myös paikallisia tuotteita. 

 Ympäri Suomea löytyy lähikaupan hyllystä kouvolalaisten yritytysten kuten Kaslink Oy:n Aito kaura-tuoteperheen tuotteita sekä  HoviRuoka Oy:n tuotteita, kuten ikoniseen asemaan nousseita ”vihiksiä”.