Visitkouvola käyttää evästeitä. Jatkamalla sivustolla hyväksyt evästeiden käytön. Sulje X
Kymenlaakson Matkailuparlamentti 2017

Yhdessä isommin ja näkyvämmin

Kymenlaakson Matkailuparlamentti 17.10.2017 jälkitunnelmat

Jaa somessa

VisitKouvola, Visit Kotka-Hamina ja Kymenlaakson Liitto kutsuivat kaikki Kymenlaakson matkailualan toimijat mukaan kuulemaan ajankohtaista tietoa ja seudun uusia tuulia. Tavoitteena oli saada matkailuväki runsain määrin paikalle ja verkostoitumaan aktiivisesti.

Kansainväliset terveiset tilaisuuteen toi Kristiina Hietasaari Visit Finlandilta ja kansallispuistojen aktiivikäyttöä valotti Matti Hovi Metsähallituksesta. Tilaisuuden juonsi Kymenlaaksossakin vahvasti vaikuttanut ja monilta estradeilta tuttu Jaana Saarinen.

Maakunnan yhteisessä matkailuparlamentissa jaettiin myös ensimmäistä kertaa Kymenlaakson vuoden 2017 matkailuteko –palkinto, joka myönnettiin Tykkimäen saunalle.

Tilaisuuteen ilmoittautui yli 150 osanottajaa ja myös tilaisuuden palautekyselyyn vastattiin innokkaasti. Paikka, tilat ja tarjoilut saivat kehuja. Ihmiset tapasivat tuttuja ja myös uusia tuttavuuksia solmittiin. Osa koki saavansa myös konkreetista hyötyä tapahtumasta yrityksen toiminnan näkökohdasta. Ohjelman sisältö sai kehuja, sisältöön saatiin myös vinkkejä ja toiveita seuraavaan parlamenttiin. Tilaisuudelle toivottiin siis jatkuvuutta.

Palautekyselyn satoa

Kysymystä ”Saitko uusia ideoita, uusia eväitä yrityksen toimintaan ja kehittämiseen” kommentoitiin muun muassa seuraavasti:

” Oli hyvä tavata mahdollisia palveluntoimittajia ja tulevia yhteistyökumppaneita.”
”Yhteistyön kehittämiseen roppakaupalla ajatuksia.”
”Matkailuparlamentin laajeneminen konseptiksi, joka pitäisi sisällään yhteiskehittämistä toimijoiden kesken. Koordinointia toimijalähtöisesti.”

Kysymys ”Toteutuiko päivän teema” sai  seuraavanlaisia vastauksia:

”Yhdessä isommin painottui liikaa isompien puolelle, pienemmät kunnat jäivät lähes huomioimatta”
”Teema oli esillä hyvin, mutta tietysti vielä voi parantaa ja konkretisoida yhdessä tekemisen tärkeyttä: Miksi yhdessä tekeminen tuottaa paremmin kuin yksin puurtaen”
”Hyvä henki, pohdittavaa! Toivottavasti konkretisoituu teoiksi.”
”Positiivista yhteistyön fiilistä oli ilmassa. Hyvä!”

Avoin palaute kommenteista nostettakoon tämä:
”Hyvin suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus. Kun asia on vasta alullaan, olisi ollut hyvä että aluksi näitä tilaisuuksia olisi jopa vuosittain.”

Seuraava Kymenlaakson Matkailuparlamentti on suunnitteilla syksyllä 2019 Kotkaan.

Kymenlaakson Matkailuparlamentin luentomateriaali